Kızdırma bujisi uyarısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Makine7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Sercan
Arkadaşlar herkese merhaba 2015 golf 7 dizel aracımda bugün sabah yay şeklinde olan kızdırma bujisi uyarısı aldım sürekli yanıp sönüyor. Birkaç gün önce de partikül filtresi uyarısı almıştım ama o söndü. Sebebi ne olabilir ve ne yapmak gerekiyor.

Arkadaşlar herkese merhaba 2015 golf 7 dizel aracımda bugün sabah yay şeklinde olan kızdırma bujisi uyarısı aldım sürekli yanıp sönüyor. Birkaç gün önce de partikül filtresi uyarısı almıştım ama o söndü. Sebebi ne olabilir ve ne yapmak gerekiyor.
Öncelikle araç hangi kodları alıyor bakılacak ..Buji arızası kesinleşirse iyi bir usta çok yavaş hareketlerle kırmadan sökecek kırılırsa üst kapak sökülür iş büyür

Yay seklindeki sarı uyarı lambasının yanması direk kızdırma bujisi arızası oldugu anlamına gelmez

Cihaza baglatıp hata kodlarına bakmak lazım

Mesela bende sarı yay lambası değil
Direk sarı motor arızası yanmıstı

Cihaza bağlanınca 1 nolu kızdırma bujisi arızası uyarısı vermisti.

Kızdırma bujileri
Motor bloğunda Soldan sağa 1-2-3-4
numaralı olarak sıralanır

Burayı neden belirtiyorum

*CAY" dizel motorlarlarda 4 kızdırma bujisinin 4 üde aynı tipte karadüzen çalışır

CLHA ve en son nesil DDYA
dizel motorlarda 1-2-4 nolu kızdırma bujileri karadüzen olup 3 nolu kızdırma bujisi basınç sensörlüdür ve biraz pahalıdır

Normal kızdırma bujilerinin tanesi şu an 600-700 lira civarında

Basınç sensörlü kızdırma bujileri 6500 civarı.

Edit : kızdırma bujilerinin keyfi olarak takım olarak degismesine gerek yoktur.
Hangisi arızalandıysa o değişir.
3 nolu olanın bozulmaması iyi olur tabi (sizin motorda CLHA motor çünkü

Benim gecen sene martta 1 nolu olan arıza vermisti . 500 liraya degistirmistim. (DDYA)

Son düzenleme:
Yay seklindeki sarı uyarı lambasının yanması direk kızdırma bujisi arızası oldugu anlamına gelmez

Kızdırma bujileri

*CAY" dizel motorlarlarda 4 kızdırma bujisinin 4 üde aynı tipte karadüzen çalışır

dizel motorlarda 1-2-4 nolu kızdırma bujileri karadüzen olup 3 nolu kızdırma bujisi basınç sensörlü olup biraz pahalıdır

Benim gecen sene martta 1 nolu olan arıza vermisti . 500 liraya degistirmistim.

Kızdırma bujileri

dizel motorlarda 1-2-4 nolu kızdırma bujileri karadüzen olup 3 nolu kızdırma bujisi basınç sensörlü olup biraz pahalıdır

Benim gecen sene martta 1 nolu olan arıza vermisti . 500 liraya degistirmistim.
Teşekkür ederim. Dpf ile ilgili olabilir diye düşündüm aslında. Sanırım partikül dolunca da buna benzer durumlar oluşabiliyor.

Öncelikle araç hangi kodları alıyor bakılacak ..Buji arızası kesinleşirse iyi bir usta çok yavaş hareketlerle kırmadan sökecek kırılırsa üst kapak sökülür iş büyür
Sizce servise mi götürmeliyim. Eğer sökülecekse bujiler

Sizce servise mi götürmeliyim. Eğer sökülecekse bujiler
Önce hata kodlarına bakmak lazım

Bunun için sanayideki herhangi bir vw servisine gidin. Hataya baksınlar eger bujiler hataya düşmüsse orada degistirin gitsin.

Yok daha kapsamlı bir arıza ise ordan çıkıp yetkiliye gidip gitmemek size kalmış

Yan sön şeklinde ise kızdırma bujisi olmuyor genelde. Egr veya partikül olma ihtimali çok yüksek çünkü partikül uyarısı almışsınız. Sürekli yansaydı o zaman buji derdik. Servise 1.6 tdi 2013 passat aynı şikayetle gelmişti onda da gaz kelebeği yüzünden olduğu anlaşılmıştı.

Bilgisayara bağlanmadan yorum yapmak yersiz.

Geri