Sıfır Araç MTV Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan EmirB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Emir
Araç
Golf Mk8.5 1.5 eTSI 116 PS Life DSG 2025 Beyaz
Herkese selamlar, geçtiğimiz hafta aldığım sıfır arabanın MTVsini bayi henüz ödememiş görünüyor. 2025/2 MTV vadesi 30/01/2026, satış temsilcimle görüştüğümde:
mutlaka öderler çünkü sıfır araçtaki aldığınız tarihteki MTV bize ait; vade tarihinin geçmesi söz konusu olsa bile gecikmesiyle öderler
şeklinde bir cevap aldım. İlk sıfır aracım olduğu için bu konuya yabancıyım, belki sizin de başınıza gelmiştir diye sormak istedim.
Bence beni ilgilendiren bir konu değil, vade tarihine kadar hala ödenmemiş olursa o zaman tekrar ararım diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Herkese selamlar, geçtiğimiz hafta aldığım sıfır arabanın MTVsini bayi henüz ödememiş görünüyor. 2025/2 MTV vadesi 30/01/2026, satış temsilcimle görüştüğümde:

şeklinde bir cevap aldım. İlk sıfır aracım olduğu için bu konuya yabancıyım, belki sizin de başınıza gelmiştir diye sormak istedim.
Bence beni ilgilendiren bir konu değil, vade tarihine kadar hala ödenmemiş olursa o zaman tekrar ararım diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
aynen satış temsilcisinin dediği gibi onlar biraz geç yatırıyor bendede öyle oldu hep. şirket mantığı vadesi gelmeden para ödermi :) . siz 2026/1 i takip edin.

Ben alırken ödeyip teslim ettiler…
Birşey ödenecekse bu vakte kadar kalmaz araç tesliminden önce ödenir, sen danışmanı sıkıştır…

aynen satış temsilcisinin dediği gibi onlar biraz geç yatırıyor bendede öyle oldu hep. şirket mantığı vadesi gelmeden para ödermi :) . siz 2026/1 i takip edin.
Yani bana da dediğiniz gibi makul geliyor, nitekim aynı şekilde biz de 2026/1'i vade tarihinden önce ödemiyoruz :D
Ben alırken ödeyip teslim ettiler…
Birşey ödenecekse bu vakte kadar kalmaz araç tesliminden önce ödenir, sen danışmanı sıkıştır…
Nasılsa vadesi var daha diye bekletiyorlar sanırım, 1-2 hafta bekleyeyim olmadı bi daha dediğiniz gibi sıkıştırayım. Ben 30 Aralık'ta teslim aldım aracı, belki yeni yıla geçişten dolayı mı diye sormak istemiştim esasında.

vade tarihine kadar bekleyebilirsin bayiler toplu ödeme yapıyor genelde
yada bayiden net öğren

vade tarihine kadar bekleyebilirsin bayiler toplu ödeme yapıyor genelde
yada bayiden net öğren
Teşekkür ederim, vade tarihine yakın bi ararım tekrar satış temsilcisini. O da olmazsa muhasebe/finans vs ile görüşmeye bakarım :D

Teşekkür ederim, vade tarihine yakın bi ararım tekrar satış temsilcisini. O da olmazsa muhasebe/finans vs ile görüşmeye bakarım :D
bende o şekilde olmuştu toplu ödüyoruz demişti vadeye yakın ama unutma alarm kur

Yani bana da dediğiniz gibi makul geliyor, nitekim aynı şekilde biz de 2026/1'i vade tarihinden önce ödemiyoruz :D

Nasılsa vadesi var daha diye bekletiyorlar sanırım, 1-2 hafta bekleyeyim olmadı bi daha dediğiniz gibi sıkıştırayım. Ben 30 Aralık'ta teslim aldım aracı, belki yeni yıla geçişten dolayı mı diye sormak istemiştim esasında.

Bu hassas tarih,
30 aralık 2025 ise bayi 2025/2 yi öder ve süresi geçmiş…
2026 yı ödemez…

Bu hassas tarih,
30 aralık 2025 ise bayi 2025/2 yi öder ve süresi geçmiş…
2026 yı ödemez…
Evet abi zaten 2025/2'yi ödemelerini bekliyorum, 2026/1-2 komple ben ödeyeceğim dediğin gibi.
Vadesi 30/01/2026 gösteriyor henüz geçmemiş..

Evet abi zaten 2025/2'yi ödemelerini bekliyorum, 2026/1-2 komple ben ödeyeceğim dediğin gibi.

2025/2 neden hala ödemiyorlar saçma sıkıştır:)

son güne kadar bekletiyorlar finansçıların işi hep böyle büyük firmalarda

Ben aldığımda da (mersin opat) şöyle oldu son gün ödediler.o arada herhalde parayı faize falan mı yatırıyorlar ne yapıyorlarsa

Ben temmuzda aldım araç faturası ile verdiler işleyiş farklı olabilir lakin bu süre geçmiş zaten…

Öderler. Bende de aynı şekilde oldu. Muhtemelen toplu ödedikleri için birkaç günlük gecikme oluyor.

Geri