Yeni ID. Polo'nun İç Mekanı Yayınlandı. Aracın Tahmini Fiyatı, Teknik Detayları ve Dış Görünüşü

AhmetCakmak

Yönetici

İsim
Ahmet Çakmak
Araç
Q2 1.0 TFSI
2026 yılında değişim hedefleyen Volkswagen, bu sürecin ilk temsilcisi ID. Polo'nun iç mekan detaylarını paylaştı. İç mekanda dikkat çeken en önemli unsur, markanın kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alarak fiziksel tuşlara geri dönmesi oldu. 10.25 inçlik dijital gösterge panelini standart olarak sunuyor.

Direksiyonun üstündeki fiziksel düğmeler ile sol taraftan sürüş yardımcılarını, sağ taraftan ise bilgi eğlence sisteminin kontrolünü sağlayabiliyorsunuz. Bilgi eğlence sistemi 12 inç büyüklüğünde ve en yeni Volkswagen yazılımını kullanıyor. Bu model Apple CarPlay ve Android Auto gibi sistemlerle entegre olacak.

Kapı panelindeki ve direksiyon üstündeki fiziksel düğmelere ek olarak klima panelini de fiziksel düğmelerle kontrol edebileceğimizi ekleyeyim.

Bu teknoloji karmaşasında en çok dikkat çeken detay ise "retro" modu. Volkswagen bu mod ile kullanıcıları geçmişe götürmeyi hedefliyor. Bilgi eğlence sisteminden açabileceğiniz bu mod, dijital radyoyu analog radyo şekline dönüştürebiliyor. Hatta USB'ye geçtiğinizde müzik kaseti bile görebiliyorsunuz. Tamamen kozmetik olsa da hoş bir detay.

ID. Polo Teknik Detayları ve Tahmini Fiyatı

Hala kamuflajlı olan modelin artık MEB+ platformu ile geleceğini biliyoruz. Volkswagen, Almanya'da fiyat baremini 25.000 euro olarak belirledi. Nisan ayında satışa sunulacak modelin ülkemize gelmesi yıl sonunu bulabilir. ID. Polo, İspanya'da üretilecek.

Elektrikli ID. Polo, selefinden çok daha büyük. Boyutu 4.053 mm olarak açıklanan model, iki aksı arasında 2.600 mm mesafe bulunduracak. Bu da daha konforlu ve hacimli bir kabin demek. Koltuklar dik konumdayken 435 litre bagaj hacmi sunacak ID. Polo, 0.264'lük sürtünme katsayısı ile de sınıfının en aerodinamik modeli olacak.

ID. Polo'nun ön aksında bulunan APP290 elektromotor, üç farklı çıkış seçeneği ile gelecek. Bunlar sırasıyla 85 kW (116 bg), 99 kW (135 bg) ve 155 kW (211 bg) olacak. Volkswagen, 166 kW (226 bg) üretecek bir ID. Polo GTI versiyonu üzerinde çalıştığını da doğruladı.

İç mekan videosu:

Fotoğraflar:

Ekli dosyalar

• vw-idpolo-fotograflari-1.jpg
    vw-idpolo-fotograflari-1.jpg
    259.4 KB · Görüntüleme: 29
  • vw-idpolo-fotograflari-9.jpg
    vw-idpolo-fotograflari-9.jpg
    466.9 KB · Görüntüleme: 28
  • vw-idpolo-fotograflari-8.jpg
    vw-idpolo-fotograflari-8.jpg
    594.5 KB · Görüntüleme: 25
  • vw-idpolo-fotograflari-7.jpg
    vw-idpolo-fotograflari-7.jpg
    489.6 KB · Görüntüleme: 29
  • vw-idpolo-fotograflari-6.jpg
    vw-idpolo-fotograflari-6.jpg
    163.9 KB · Görüntüleme: 26
  • vw-idpolo-fotograflari-5.jpg
    vw-idpolo-fotograflari-5.jpg
    87.2 KB · Görüntüleme: 23
  • vw-idpolo-fotograflari-4.jpg
    vw-idpolo-fotograflari-4.jpg
    269.8 KB · Görüntüleme: 25
  • vw-idpolo-fotograflari-3.jpg
    vw-idpolo-fotograflari-3.jpg
    258.2 KB · Görüntüleme: 25
  • vw-idpolo-fotograflari-2.jpg
    vw-idpolo-fotograflari-2.jpg
    201.2 KB · Görüntüleme: 30

2026 yılında değişim hedefleyen Volkswagen, bu sürecin ilk temsilcisi ID. Polo'nun iç mekan detaylarını paylaştı. İç mekanda dikkat çeken en önemli unsur, markanın kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alarak fiziksel tuşlara geri dönmesi oldu. 10.25 inçlik dijital gösterge panelini standart olarak sunuyor.

Direksiyonun üstündeki fiziksel düğmeler ile sol taraftan sürüş yardımcılarını, sağ taraftan ise bilgi eğlence sisteminin kontrolünü sağlayabiliyorsunuz. Bilgi eğlence sistemi 12 inç büyüklüğünde ve en yeni Volkswagen yazılımını kullanıyor. Bu model Apple CarPlay ve Android Auto gibi sistemlerle entegre olacak.

Kapı panelindeki ve direksiyon üstündeki fiziksel düğmelere ek olarak klima panelini de fiziksel düğmelerle kontrol edebileceğimizi ekleyeyim.

Bu teknoloji karmaşasında en çok dikkat çeken detay ise "retro" modu. Volkswagen bu mod ile kullanıcıları geçmişe götürmeyi hedefliyor. Bilgi eğlence sisteminden açabileceğiniz bu mod, dijital radyoyu analog radyo şekline dönüştürebiliyor. Hatta USB'ye geçtiğinizde müzik kaseti bile görebiliyorsunuz. Tamamen kozmetik olsa da hoş bir detay.

ID. Polo Teknik Detayları ve Tahmini Fiyatı

Hala kamuflajlı olan modelin artık MEB+ platformu ile geleceğini biliyoruz. Volkswagen, Almanya'da fiyat baremini 25.000 euro olarak belirledi. Nisan ayında satışa sunulacak modelin ülkemize gelmesi yıl sonunu bulabilir. ID. Polo, İspanya'da üretilecek.

Elektrikli ID. Polo, selefinden çok daha büyük. Boyutu 4.053 mm olarak açıklanan model, iki aksı arasında 2.600 mm mesafe bulunduracak. Bu da daha konforlu ve hacimli bir kabin demek. Koltuklar dik konumdayken 435 litre bagaj hacmi sunacak ID. Polo, 0.264'lük sürtünme katsayısı ile de sınıfının en aerodinamik modeli olacak.

ID. Polo'nun ön aksında bulunan APP290 elektromotor, üç farklı çıkış seçeneği ile gelecek. Bunlar sırasıyla 85 kW (116 bg), 99 kW (135 bg) ve 155 kW (211 bg) olacak. Volkswagen, 166 kW (226 bg) üretecek bir ID. Polo GTI versiyonu üzerinde çalıştığını da doğruladı.

İç mekan videosu:

Fotoğraflar:
Güzel bilgilendirici paylaşım olmuş 👍

İç mekanda dikkat çeken en önemli unsur, markanın kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alarak fiziksel tuşlara geri dönmesi oldu.
Nihayet sonunda 🤗

Yalnız dıştaki bu kamuflajımsı şeyi anlayamadım hala ben. Bu araç böyle mi satılacak, bir kaldırın da doğru düzgün tasarımı görelim.

Golf 8 plastik çokluğu yüzünden eleştirilmişti. Bunu da komple kumaş kaplamışlar. Güzel olmuş bence. Yani şahsi fikrim tasarım olarak daha premium görünüyor. Birde şu kapı kolçaklarını ford transit gibi yapmasalar.

İstemezük !
Şaka bir yana iç tasarımdaki kumaş kaplamalar falan bana bi tık Clio 5 makyajlı kasa gibi hissettirdi iç tasarımı. Bir de marka mirası denilebilecek model isimlerini elektrikli yaptık denmesine ben hazır değilim sanırım, araçların bir DNAsı olduğunu düşünüyorum, hem marka hem model olarak o DNAyı kaybetmiş gibi geliyor, elektrikli golf, elektrikli polo diyince.

Bana bu tür araçlar hep çok fütüristik geliyor, yerde değil havada görsem oha ne kadar güzel derim.. Uçan araba konseptli 😁

İnternette insanlar bilip bilmeden yorum yapıyor. Direksiyon düğmeleri çok fazla diyorlar. Halbuki klasik Volkswagen direksiyonundaki düğmeler ile aynı sıralamada, aynı kombinasyonda ve aynı sayıda. Şekli değişik olduğu için insanlar hemen boş boş yorum yapmış.

Klima panelinin falan düğmeye dönmesi çok büyük artı. Keşke bizim araçlarda da öyle olsaydı. Yolda giderken klima açmak kısayol ile mümkün ama camlara vereyim ayaklara vereyim diyince yanında biri olmadan zor oluyor. Yanındaki de arabayı bilmiyorsa klimayı açamıyor

85 kW (116 PS), 99 kW (135 PS) ve 155 kW (211 PS) motor seçenekleri ile gelecekmiş. Bunlardan 85 kW ve 99 kW ile 37 kWh net kapasiteye sahip LFP batarya geliyormuş. 155 kW motor ile 52 kWh NMC batarya geliyormuş. Eğer ülkemize farklı kombinasyonlar ile getirmezseler muhtemelen 85 kW motor, 37 kWh LFP batarya ile gelecektir. 37 kWh net batarya ile çok ideal koşullarda yaklaşık 250 km menzil ancak alırsınız ki o da %100-%0 kullanımlar.
Artık yeni jenerasyon yani elektrikli araçlar ile uzun yol yapmak için iki adet araca sahip olmak gerekecek gibi duruyor. Bir bu Polo gibi şehir içi aracınız olacak, bir de yüksek kapasiteli bataryaya sahip elektrikli bir araç. Yoksa bu 37 kWh kapasite ve 90 kw DC şarj hızına sahip araç ile uzun yola gitmek insanda sinir stres harbine yol açar. Kışın LFP bataryanın dezavantajı ile bu araba herhalde sadece şarj istasyonu ev arası gider gibi :)

İçi güzel de dışı berbat. Nerde o 6c kasalar. :cry:

Emeğinize sağlık, güzel bir bilgilendirme olmuş. Ben genelin aksine, aslında butonların, yani fiziki butonların kullanılmasına çok da taraftar değilim.

Zamanla bu butonlar bozuluyor, arızalanıyor, renk atması oluyor. Artı, üreticiye de ekstra maliyet oluyor ve bu maliyet tabii doğal olarak biz tüketicilerin sırtına bindiriliyor.

Bana göre ekran üzerindeki tuşlar ve sade bir tasarım çok daha iyi. Volkswagen bu konuda maalesef kafa karışıklığı yaşıyor. Tabii multimedya ekranlarının yazılımlarının çok iyileştirilmesi kaydıyla bu dediğim.

Bu arada fiziksel tuşları cansiperane savunan arkadaşlar, size şunu hatırlatırım: Akıllı telefonlarımızda da tuşlu telefondan ekranlı telefonlara geçtiğimizde bu itirazlar yükselmişti. Sonrasında şu anda herkeste olduğu gibi ekranlı telefonlar var. Şu anda biz geçiş aşamasındayız ve teknolojiye artık adapte olmanız gerekiyor.

Mesela bu konudaki en iyisi, hiç sevmediğim halde Tesla bu konuda çok çok iyi. Yani fiziksel tuşlar aslında genel olarak ileride arıza ve ses çıkarma olasılığı yüksek malzeme olmasından dolayı bence sıkıntılı.

Son düzenleme:
Emeğinize sağlık, güzel bir bilgilendirme olmuş. Ben genelin aksine, aslında butonların kullanılmasına, yani fiziki butonların kullanılmasına çok da taraftar değilim.

Zamanla bu butonlar bozuluyor, arızalanıyor, renk atması oluyor. Artı, üreticiye de ekstra maliyet oluyor ve bu maliyet tabii doğal olarak biz tüketicilerin sırtına bindiriliyor.

Bana göre ekran üzerindeki tuşlar ve sade bir tasarım çok daha iyi. Volkswagen bu konuda maalesef kafa karışıklığı yaşıyor. Tabii multimedya ekranlarının yazılımlarının çok iyileştirilmesi kaydıyla bu dediğim.

Mesela bu konudaki en iyisi, hiç sevmediğim halde Tesla bu konuda çok çok iyi. Yani fiziksel tuşlar aslında genel olarak ileride arıza ve ses çıkarma olasılığı yüksek malzeme olmasından dolayı bence sıkıntılı.
En azından bir tuş bozulduğunda diğerini etkilemez.

Bizim araçların dandik ekranının bozulduğunu düşünsene. Her şey iptal, ama her şey. Elektronik olduğu için bozulması daha olası ayrıca.

Bı de tuşlar kolay kolay bozulan şeyler değil ki. Elektronik her halükarda daha sorunlu. Tabletten yapılamayan klima ayarını saymıyorum bile. Yolda giderken klimayı ayarlayabileni alnından öperim

Emeğinize sağlık, güzel bir bilgilendirme olmuş. Ben genelin aksine, aslında butonların kullanılmasına, yani fiziki butonların kullanılmasına çok da taraftar değilim.

İlerde arıza çıkarması mümkün derken, ne kadar ilerde mesela?
2000 model golf ıv ün bile klima tuşları olsun diğer tuşları olsun hala ilk günkü gibi işlevini yerine getirebiliyor hocam, ve zannediyorum ki bir 20 sene daha çalışmaya devam eder, hiçbir yerde duymadım görmedim ki üzerine şekerli bir çay yada kahve dökülmemiş bir golf 7 klima tuşu bozulmuş olsun, aslında trafikte nasıl cep telefonu kullanmak yasaksa dokunmatik tuş ve ekrandan kullanılan kontrollerde yasaklanmalı, zira eline aldığı iphone ile kaza riski ne kadar yüksek ise ekrandan klima açmak yahut başka birşey yapmakta o kadar riskli, Allah muhafaza klimanın ayarını bulacağım diye yada radyo değiştirip ses açacağım diye ekrana bakmaktan araç kullanamaz oldu insanlar.

Geri