Yeni 0 arabama PPF/Seramik Yaptırmalı mıyım?

İsim
Hazar
Araç
Golf Life 8.5
Arkadaşlar arabam 3haftalık bayiden aldım. Beyaz Golf 8.5 Life paket. Etrafta çok fazla yaptır veya yaptırma diyen var. Önerileriniz nelerdir PPF olur seramik olur yaptırmalı mıyım çok etkisi oluyor mu yoksa gerek yok mu? (Nasip olursa aracı 3 sene kullanıp satmayı planlıyorum.)

Arkadaşlar arabam 3haftalık bayiden aldım. Beyaz Golf 8.5 Life paket. Etrafta çok fazla yaptır veya yaptırma diyen var. Önerileriniz nelerdir PPF olur seramik olur yaptırmalı mıyım çok etkisi oluyor mu yoksa gerek yok mu? (Nasip olursa aracı 3 sene kullanıp satmayı planlıyorum.)
İnsanlar artık araçlarını bayiden çekici ile detailing merkezlerine götürüp orda komple ppf kaplatıp ancak o şekilde kullanıyorlar, kaplama olmadan bırakın aracı sürmeyi asfalta bile değdirmiyorlar, kaplamasız araç mı kullanılır hocam.

Renk beyaz olduğu için bence çok elzem değil. Farklı bir renk olsaydı en azından ön kısım ( tampon+ kaput) yaptırılabilirdi.

Hocam al aracını güle güle kullan
Eskiden seramik ki vardı ppf kablama mı vardi

İnsanlar artık araçlarını bayiden çekici ile detailing merkezlerine götürüp orda komple ppf kaplatıp ancak o şekilde kullanıyorlar, kaplama olmadan bırakın aracı sürmeyi asfalta bile değdirmiyorlar, kaplamasız araç mı kullanılır hocam.
Parası çok olan arkadaşlar yapiyor bu ne ya 70bin 150 bin arası

birincisi bütçe meselesi,
seyir halindeyken mermi gibi gelen taşlardan korunmak için
kuş dışkısından korunmak için,
mahalledeki çocukların bisiklet çarpmalarından
sebepler çoğaltılabilir...
ben şiddetle yaptırın derim

Bence ilk önce camlara kaliteli cam filmi yaptırarak kendi sağlığınızı ve konforunuzu sağlamalısınız.
Seramik kaplama işlevsel bir çalışma değil, ppf ise sadece kaputa yaptırılabilir

Parası çok olan arkadaşlar yapiyor bu ne ya 70bin 150 bin arası
Şöyleki hocam, 2025 model bir araçta bir çamurluk boyası nerden baksanız 100 bin değer kaybı oluşturur, arkadan öne iki çamurluk ve iki kapıyı otoparktan çıkarken sürtseniz pert muamelesi görürsünüz, ama ppf varsa boyanıza hiçbir şey olmaz, boyasız gocuk düzeltilir ppf yenilenir sizde bir bardak demli çay ile keyifli bir şekilde aracınızı izlersiniz, yani demem o ki komple ppf maliyeti sadece bir parçanın sürtme boyası ile aynı maliyete gelir yaptırana. İkinci üçüncü beşinci parçalar sizin yüzünüzü güldürür.

Şöyleki hocam, 2025 model bir araçta bir çamurluk boyası nerden baksanız 100 bin değer kaybı oluşturur, arkadan öne iki çamurluk ve iki kapıyı otoparktan çıkarken sürtseniz pert muamelesi görürsünüz, ama ppf varsa boyanıza hiçbir şey olmaz, boyasız gocuk düzeltilir ppf yenilenir sizde bir bardak demli çay ile keyifli bir şekilde aracınızı izlersiniz, yani demem o ki komple ppf maliyeti sadece bir parçanın sürtme boyası ile aynı maliyete gelir yaptırana. İkinci üçüncü beşinci parçalar sizin yüzünüzü güldürür.
Hocam tek taraflı olaylarda öyle tabiki. Ancak velev ki birisi aracınıza sürttü ama ppf kaplama korudu. Karşı taraf dese ki aracın boyasına bir şey olmamış kaplama beni ilgilendirmez, işte o zaman o parça yenileme parası kaçar bize. Aracı satarken değer kaybı olmasın diye o parayı böyle olaylarda ödemiş olmuyor muyuz? :)

Aracınızı seviyor ve fiziksel koruma istiyorsanız yapabileceğiniz en mantıklı şey PPF korumadır.

Yalnız bunun iki tane koşulu var: Bir tanesi, bilindik kaliteli markaları tercih etmek ve uzakdoğu ürünlerden uzak durmak; ikincisi ise kaliteli, iyi işçilik yapan profesyonel bir montaj yeri bulmaktır. Eğer bu ikisi bir araya gelirse, arabanıza yapabileceğiniz en iyi, en mantıklı koruma PPF'tir.

15 yıldır tüm araçlarımda PPF var ve inanılmaz memnunum. Beni dünya kadar şeyden korudu.

Markette naylon poşet 1 lira olmuş

Ppf Araba poşeti 70 bin lira

Maliyet / fayda oranı full Error !!!

Markette naylon poşet 1 lira olmuş

Ppf Araba poşeti 70 bin lira

Maliyet / fayda oranı full Error !!!
Eklediğim fotoğraflarda tam görünmüyor olabilir lakin çamurlukta da tampondakine benzer ppf yarıkları vardı, eğer ppf olmasaydı bu çamurluk ve tampon boyanacaktı, boyama masrafını geçtim bu çamurluk yüzünden en az 150-200 bin zarar yazacaktı (golfe göre indirgenmiş rakam) lakin araç ne boyandı ne de değer kaybetti, tamponu öylece bıraktım sadece çamurluktaki ppf i yenileyip geçtim, komple ppf in iki katı zararı sadece bir çamurluk hasarında kurtardık, maliyet fayda konusuna gelirsek sadece psikolojik faydası bile bugünün parasıyla milyonun üstünde, arabanın üzerinde kediler cirit atıp kuşlar foseptik partisi yapsada umrunuzda olmuyor, yani ppf en az araç kadar kıymetli önemli hayati bir unsur, ben ppf kaplatmadan önce aracı asfalta bile değdirmem, maliyet konusuna gelince maliyeti 0 TL bile değil faydalarının yanında, tabii bu mesele işten anlayan arabacılar için önemli geri kalanlar için zaten kelime tüketmeye değmez hocam😂😂

Ekli dosyalar

• IMG_8343.jpeg
    IMG_8343.jpeg
    642.5 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_8344.jpeg
    IMG_8344.jpeg
    730 KB · Görüntüleme: 9

Geri