Yelken Modu Hk

İsim
Emir
Araç
Golf Mk8.5 1.5 eTSI 116 PS Life DSG 2025 Beyaz
Herkese merhabalar, iyi seneler. Bu hafta Golf Mk8.5 1.5 eTSI 116 PS Life DSG 2025 Beyaz aracımı teslim aldım. Önceden Seat Leon 1.6 TDI 105 PS Style DSG 2015 aracım vardı, dolayısıyla teknolojik olarak bir çığır atlaması yaşıyorum :D Start & Stop kapatmama rağmen ayağımı gazdan çektiğimde aracın ekranında Start & Stop işareti beliriyor, biraz araştırma yaptığımda bunun Yelken Modu adı verilen, otomatik devreye giren bir sistem olduğunu öğrendim, VW canlı desteğin açıklamasına göre de bu yakıt tasarrufu yaptırıyormuş.
Peki uzun süre kullanımda yakıt tasarrufunun pozitifliğinin aksine bir zarar yaşatır mı? Nasıl kullanım yapmalıyım, önerilerinize açığım. İyi forumlar.

Edit: Forumda şöyle bir paylaşım buldum, okuduğum kadarıyla motora bir zararı yok ama naçizane tavsiyelerinize açığım..

Herkese merhabalar, iyi seneler. Bu hafta Golf Mk8.5 1.5 eTSI 116 PS Life DSG 2025 Beyaz aracımı teslim aldım. Önceden Seat Leon 1.6 TDI 105 PS Style DSG 2015 aracım vardı, dolayısıyla teknolojik olarak bir çığır atlaması yaşıyorum :D Start & Stop kapatmama rağmen ayağımı gazdan çektiğimde aracın ekranında Start & Stop işareti beliriyor, biraz araştırma yaptığımda bunun Yelken Modu adı verilen, otomatik devreye giren bir sistem olduğunu öğrendim, VW canlı desteğin açıklamasına göre de bu yakıt tasarrufu yaptırıyormuş.
Peki uzun süre kullanımda yakıt tasarrufunun pozitifliğinin aksine bir zarar yaşatır mı? Nasıl kullanım yapmalıyım, önerilerinize açığım. İyi forumlar.

Edit: Forumda şöyle bir paylaşım buldum, okuduğum kadarıyla motora bir zararı yok ama naçizane tavsiyelerinize açığım..
Araba hakkında en önemli olan bu özelliği bilmeden mi arabayı aldınız 😶😐😨. Araba alırken araştırmadınız mı hiç 🤔. Gerçekten hayret ediyorum böyle araba almanıza. Neyse orası beni ilgilendirmez

Sürekli motoru kapatacak şekilde sürmeyin. Uzun vadede çok yararlı bir şey değil. Sonuçta süreli harcanan ve tekrar dolan bı akü var ortada.

Alternatör ve 48v şeklinde ayrı ayrı aratıp forumu komple tarayın. Bu iki şey hakkındaki konuları tavaf edin. Böylece püf noktalarını öğrenebilirsiniz

Araba hakkında en önemli olan bu özelliği bilmeden mi arabayı aldınız
Kime göre en önemli olan özellik? Bilemedim..
Araba alırken araştırmadınız mı hiç 🤔. Gerçekten hayret ediyorum böyle araba almanıza. Neyse orası beni ilgilendirmez
Almadan önce defalarca araştırdım ama bu özelliği hiç görmedim. Nitekim izlediğim videolarda, paylaşımlarda da bahsedildiğini duymadım.

Alternatör ve 48v önerileriniz için teşekkürler.

Kime göre en önemli olan özellik? Bilemedim
Bu aracı alırken herkesin aklındaki en büyük soru işareti bu durum hocam. Golf 8 de bu sistemdeki alternatör ve 48v akü bozulduğu için 140 bin masraf açıyordu. Ve baya yaygın bi olaydı. Golf 8.5 da çözdük diyorlar, bu sistemin üreticisi değişti sorun düzeldi diyorlar ama tabiki şimdilik soru işareti?

Araştırmayı yurt dışı kaynaklarından yaptıysanız görmemiş olmanız muhtemel. Ama Türklerden izleyip de denk gelmemiş olmanız absürt kaçar doğrusu. Ve ya eTSI yazısındaki e ne anlama geliyor diye hiç mi merak etmediniz😅.
Alternatör ve 48v önerileriniz için teşekkürler.
Konu 'eTSI Kullanım Klavuzu ve Gerekli Bilgiler' https://www.golftutkusu.com/topic/26348-etsi-kullanim-klavuzu-ve-gerekli-bilgiler/

eTSI sisteminin mantığını anladıktan sonra bu konuyu okuyun. Kullanım nasıl olmalı anlatıyor. İnce detaylar düşünülmüş

Araştırmayı yurt dışı kaynaklarından yaptıysanız görmemiş olmanız muhtemel
Valla dediğiniz gibi yaptım :D Türkçe olarak ilk 1-2 kaynağa baktım sonra pek verim alamayınca yabancıya dönmüştüm. İlgili konuya bakacağım çok teşekkürler tekrardan :) eTSI olayına bakmıştım ama bunun problem çıkaran bi konu olduğunu görmemiştim...

Valla dediğiniz gibi yaptım :D Türkçe olarak ilk 1-2 kaynağa baktım sonra pek verim alamayınca yabancıya dönmüştüm. İlgili konuya bakacağım çok teşekkürler tekrardan :) eTSI olayına bakmıştım ama bunun problem çıkaran bi konu olduğunu görmemiştim...
Yurt dışında böyle hepsi eTSI değil. İstediğini alabiliyorsun. eTSI alan yok. Bu yüzden kimse değinmiyor. Bize eTSI pompalıyorlar seçim hakkımız yok.

İnternete bile yazsanız her yerde çıkar. Ama çoğu abartı. Forumda her türlü gerekli bilmem gereken şey var fazla uzağa gitme

Yurt dışında böyle hepsi eTSI değil. İstediğini alabiliyorsun. eTSI alan yok. Bu yüzden kimse değinmiyor. Bize eTSI pompalıyorlar seçim hakkımız yok.

İnternete bile yazsanız her yerde çıkar. Ama çoğu abartı. Forumda her türlü gerekli bilmem gereken şey var fazla uzağa gitme
Muhtemelen sizin de söylediğiniz yurtdışındaki eTSI olmayan araçların incelemelerine bakmışım ben de, tabi bu detayı siz söylemeden önce bilmediğim için farkında bile değildim..
1-2 konuyu araştırırken foruma denk gelip hemen üye oldum zaten, inşallah kazasız, belasız ve bahsettiğiniz alternatör sorunsuz diyelim :D

Muhtemelen sizin de söylediğiniz yurtdışındaki eTSI olmayan araçların incelemelerine bakmışım ben de, tabi bu detayı siz söylemeden önce bilmediğim için farkında bile değildim..
1-2 konuyu araştırırken foruma denk gelip hemen üye oldum zaten, inşallah kazasız, belasız ve bahsettiğiniz alternatör sorunsuz diyelim :D
İnşallah.

Hayırlı olsun aracınız demeyi unutmuşum

Selamlar, hayırlı uğurlu olsun öncelikle. Güzel, sessiz ve oldukça verimli bir araç aldınız. Yelken modu yakıt tasarrufuna oldukça katkısı olan bir icat. 2013 Golfümle 6,5-7 bazen 8 litre yakarken 1.0 Etsi motorumla mak.6,5 litre seviyelerinde geziyorum. Bu da bana keyif veriyor.

Evet bir takım arkadaşların araçlarında 48V sorunlarını gördük, bunun abartıldığını düşünüyorum. Bence aracınıza bunları düşünmeden, bakımları zamanında yaptırarak binin, rahat olun yani. Hiç bir şeyi kapatmanıza gerek yok, onun tarzına ayak uydurun yeter...

Yelken modu yakıt tasarrufuna oldukça katkısı olan bir icat.
Buna kesinlikle katılmıyorum. 1.5 TSI İmpression arabam 1.0 eTSI olan akrabamın arabasından çok daha az yakıyor. Tamamen motorun geliştirilmesi ve kasanın daha aerodinamik olması ile ilgili bı durum. Bu sistemin iddia edilen yakıt katkısı 0.2 falan zaten. O da iddia işte. Düz yolda manuel arabamı onun yaptığı gibi boşa atsam ne kadar yakacak ki rölantide. 0.6 yaksa saatte 10 dakikada 0.1 yapar. Her saat de 10 dakika süzülme modunda gidemezsin zaten. Düz yolda araba hemen yavaşlıyor, yokuş aşağı zaten kullanan yoktur bunu saçmalık olur çünkü.
Evet bir takım arkadaşların araçlarında 48V sorunlarını gördük, bunun abartıldığını düşünüyorum. Bence aracınıza bunları düşünmeden, bakımları zamanında yaptırarak binin, rahat olun yani. Hiç bir şeyi kapatmanıza gerek yok, onun tarzına ayak uydurun yeter...
Buna kesinlikle katılıyorum. Onun stiline uygun sürmek lazım. Mümkün olduğunca az devreye sokup devreye girince daha uzun kapalı kalan bı motorda daha uzun ömürlü olur kesinlikle

Buna kesinlikle katılmıyorum. 1.5 TSI İmpression arabam 1.0 eTSI olan akrabamın arabasından çok daha az yakıyor. Tamamen motorun geliştirilmesi ve kasanın daha aerodinamik olması ile ilgili bı durum. Bu sistemin iddia edilen yakıt katkısı 0.2 falan zaten. O da iddia işte. Düz yolda manuel arabamı onun yaptığı gibi boşa atsam ne kadar yakacak ki rölantide. 0.6 yaksa saatte 10 dakikada 0.1 yapar. Her saat de 10 dakika süzülme modunda gidemezsin zaten. Düz yolda araba hemen yavaşlıyor, yokuş aşağı zaten kullanan yoktur bunu saçmalık olur çünkü.

Buna kesinlikle katılıyorum. Onun stiline uygun sürmek lazım. Mümkün olduğunca az devreye sokup devreye girince daha uzun kapalı kalan bı motorda daha uzun ömürlü olur kesinlikle
Burak selamlar, benimde hoşlandığım bir durum değil ancak yeni fikir ve teknolojilerin ilk etapta sıkıntıları oluyor elbet. Zamanla ustalar da teknisyenler de alışıyor. Bakalım neler ile karşılaşacağız. Rahat olmak lazım, malın keyfini çıkarmak tarafındayım...

Son düzenleme:
Start-stop sistemi, yelken modu, velhasılkelam hibrit sistemlerinin hepsi tam bir saçmalık. İçten yanmalı bir motorun durduk yere yüzlerce kez durup motorun yağsız kalması, hele hele turbolu bir motorsa turbo sağlığı için inanılmaz zararlar taşır. Bütün bunların tek bir nedeni var: emisyon. Birkaç gram emisyon azaltmak için yapılan bu saçmalık, büyük bir sorumluluk ve maalesef mali külfet yüklüyor son tüketicinin üzerine. Motorun ömrü yarı yarıya düşer, turbonun ömrü aynı şekilde.

Her türlü start-stop sistemi büyük saçmalık, hele hele turbolu bir motor için tam bir sıkıntı. Zaten bu aracı klasik TSI almamın en büyük sebebi buydu.

Geri