Su lekesi gitmiyor

İsim
Ahmet
Araç
Golf 7.5 1.6 TDI Bluemotion Highline
Herkese Selamlar,

Fotoğraftaki aracımın orta gözü ıslandı ve su lekesi gitmiyor ne yapabilirim yardımcı olabilecek var mı ?

Ekli dosyalar

• IMG_1022.jpeg
    IMG_1022.jpeg
    205.6 KB · Görüntüleme: 46

Bezi ıslatıp, suyunu iyice sıkıyoruz, beze şu üründen sıkıyoruz.
Biraz bezi çitileyerek köpürtüyoruz.
Dairesel hareketlerle kol döşemesini ovalamaya başlıyoruz.
Yorulduktan sonra kuru bir bezi üzerine koyup bastırarak fazla nemini alıyoruz.
Kuru peçeteler de olur.

Bir gün sonra bakıyoruz, lekeler çıkmazsa tekrar aynı işlemi baştan yapıyoruz.

Araç için daha profesyonel ürünler vardır belki tavsiye eden olacaktır, kargo falan beklemek istemiyorsanız, linkini verdiğim ürünü ilgili marketin rafında kolayca temin edebilirsiniz.

Yine çıkmazsa aliexpressten deri kol dayama alıp takıyoruz. Hatta kapılar için olanı da alın takın. Hem toz hem su lekesinden bir müddet sonra insan bıkıyor temizliğiyle...

Autoglym interior cleaner. Kutusu yeşil renkli. Araç içinde her yerde kullanabilirsiniz.

Selamlar,
@forzaGilles bu konuda daha iyi bilgilendirebilir belki.
Ancak benim tavsiyem Koch Chemie PO (pol star) ve bir scrup pad edinip çitilemeyi deneyebilirsiniz (aşırı sert davranmadan). Vakum olmadan da çıkma ihtimali yüksek bence ama çıkmama ihtimali de var vakumlu temizleme aleti olmadan.
Bahsettiğim ürünler kaliteli detailing ürünleridir fiyatı bir tık yüksek gelebilir sadece bu iş için kullanacaksanız ve aracı kendiniz temizlemeyi tercih etmiyorsanız. Referansı olan bir detailing işletmesine gidip fiyat alabilirsiniz belki kolçak temizliğini makul fiyatlara hallederler.

nemli bi beze biraz apc sıkıp güzelce temizlerseniz geçer hocam. apc yoksa arap sabununu sulandırıp kullanabilirsiniz

Yine çıkmazsa aliexpressten deri kol dayama alıp takıyoruz. Hatta kapılar için olanı da alın takın. Hem toz hem su lekesinden bir müddet sonra insan bıkıyor temizliğiyle...
Galerimde buldum fotoğraflarını da

Ekli dosyalar

• 20250324_183553.jpg
    20250324_183553.jpg
    220.7 KB · Görüntüleme: 27
  • 20250324_183601.jpg
    20250324_183601.jpg
    203.3 KB · Görüntüleme: 27
  • 20250324_184026.jpg
    20250324_184026.jpg
    337.1 KB · Görüntüleme: 27
Parça parça alırsanız aşmayacaktır.

Zaten hepsini bir arada satan yok gibi.

Not:Sizin araç 8.5 muş bunlar 7 7.5 a ait
Aynen hocam. Meraktan sordum aslında burada böyle AliExpress'ten getirebilirsiniz diye yazıları görüyorum acaba bir taktiği mi var diye. Hani satıcıya mesaj atıp durumu anlatıp mı genel olarak getiriyoruz diye sormak istedim.

Geri