Direksiyon Titremesi

İsim
emre
Araç
Golf 7 1.6TDI Highline
Merhaba öncelikle iyi akşamlar, bi kaç gün önce hissettiğim sonrasında kafama takılan bi durum oldu 10-20 düşük hızda da yüksek hızda da bi çok ince direksiyon titremesi mevcut gibime geliyor zarıl zarıl titremiyor yada frene basınca gelen bi titreme değil her hızda devir arttıkça çok ufak artıyor bi kaç gün önce rot balans yapıldı araca,motorun yaptığı vibrasyondan mı yoksa herhangi bir problem mi var anlayamadım sizin araçlarınızda da böyle ufak titreme var mı yolda giderken sadece elle hissedilen? jantlardan olabilir mi boyasız biraz hırpalanmış jantlarımı verip yeni boyanmış aynı orjinal jant taktırdıydım

rot balans sonrası titreme devam ediyorsa önce lastiklerden şüphe ederim ama sizin anlattıklarınıza göre janttan olma ihtimali daha yüksek

Upvote 0
rot balans sonrası titreme devam ediyorsa önce lastiklerden şüphe ederim ama sizin anlattıklarınıza göre janttan olma ihtimali daha yüksek
reis ya önceden de vardı ben çok dikkat etmiyodum, jantı taktırdıktan sonra psikolojik mi hissetmeye başladım çünkü benim jantlarda eğrilikler vardı onda daha fazla hissetmem gerekirdi senin araçta giderken elle hissedilen çok ufak titreme oluyor mu? yoksa 0 titreme mi araç 1.6tdi

Upvote 0
reis ya önceden de vardı ben çok dikkat etmiyodum, jantı taktırdıktan sonra psikolojik mi hissetmeye başladım çünkü benim jantlarda eğrilikler vardı onda daha fazla hissetmem gerekirdi senin araçta giderken elle hissedilen çok ufak titreme oluyor mu? yoksa 0 titreme mi araç 1.6tdi
bu arada ön iki lastik 0 daha yeni alındı

Upvote 0
benim aracımda bir titreme yok şimdilik ama eski araçlarımda balans kaynaklı titremeleri 120-130 arasında yaşamıştım

Upvote 0
benim aracımda bir titreme yok şimdilik ama eski araçlarımda balans kaynaklı titremeleri 120-130 arasında yaşamıştım
reis benim belirli bi hız yok genel titriyomuş gibi hissediyorum elimle, gözle görülen bir şey yok direksiyonu bırakayım dümdüz gidiyor frene basıncada herhangi vi titreme yok, üstünde yazlıklar var soğukta sertleşip yolun titreşimi verme olasılığı var mıdır?

Upvote 0
reis benim belirli bi hız yok genel titriyomuş gibi hissediyorum elimle, gözle görülen bir şey yok direksiyonu bırakayım dümdüz gidiyor frene basıncada herhangi vi titreme yok, üstünde yazlıklar var soğukta sertleşip yolun titreşimi verme olasılığı var mıdır?
yok hocam öyle olsa herkesin lastiği titretir, bugün bütün neredeyse bütün ülke 7 derecenin altında araç kullandık
rölantide olmayan titreme giderken ortaya çıkıyorsa motor yüzünden değildir

Upvote 0
yok hocam öyle olsa herkesin lastiği titretir, bugün bütün neredeyse bütün ülke 7 derecenin altında araç kullandık
rölantide olmayan titreme giderken ortaya çıkıyorsa motor yüzünden değildir
rolantide'de var titreme o motorun verdiği vibrasyon işte yolda giderken de acaba onu mu hissediyorum, onu bilemedim

Upvote 0
Öncelikle ciddi bir rot balans ayarı yaptırın. Öyle çin malı uyduruk makinelerle çalışan yerlere gitmeyin. Sonrasında alternatif düşünülebilir. Ancak şuan herşeyden olabilir. Balans, jant, lastik

Upvote 0
Öncelikle ciddi bir rot balans ayarı yaptırın. Öyle çin malı uyduruk makinelerle çalışan yerlere gitmeyin. Sonrasında alternatif düşünülebilir. Ancak şuan herşeyden olabilir. Balans, jant, lastik
bi öyle yapıp test edeyim inşallah düzelir reis teşekkürler

Upvote 0

Geri