Golf 8,5 1.5 tsi impression 1. vitese geçme sorunu

İsim
Dağhan Bulanık
Araç
8.5
Merhabalar,

Aracım manuel ve 30bin km'de. Bazen arada 1. vitese geçmiyor, 2'ye alıp yeniden 1'e alarak çözüm buluyorum fakat şu bir kaç gündür araç 1. vitese zor geçiyor. Bazen geri vitese de zor geçtiği oluyor.
Havaların soğuk olmasından mı kaynaklıdır? Son haftalarda - değerler oluyor bulunduğum bölgede.

Merhabalar,

Aracım manuel ve 30bin km'de. Bazen arada 1. vitese geçmiyor, 2'ye alıp yeniden 1'e alarak çözüm buluyorum fakat şu bir kaç gündür araç 1. vitese zor geçiyor. Bazen geri vitese de zor geçtiği oluyor.
Havaların soğuk olmasından mı kaynaklıdır? Son haftalarda - değerler oluyor bulunduğum bölgede.
Aynı yerdeyiz hava ile alakası olsa bende de olurdu. Vites geçmediği çok nadir oluyordu mevsimden bağımsız. Debriyaj tazeleyince geçiyordu bende. En son ne zaman olduğunu bile hatırlamıyorum

Aynı yerdeyiz hava ile alakası olsa bende de olurdu. Vites geçmediği çok nadir oluyordu mevsimden bağımsız. Debriyaj tazeleyince geçiyordu bende. En son ne zaman olduğunu bile hatırlamıyorum
Bu sabah -6 gördüm. Umarım soğuktandır ya. Servis deyince içim çekiliyor.

Bu sabah -6 gördüm. Umarım soğuktandır ya. Servis deyince içim çekiliyor.
Eski aracımda şanzıman yağı kaynaklı o sorunu yaşamıştım. Değiştirince düzelmişti ama yeni araçta bu sorunun ondan olması saçma gibi. Yine de yetkili servise danışın. -6 , -10 bu araçlar için hiçbir şey.

@Daghan_Bulanik şimdi çıktım ilk defa yaptı bende de. Park yerinde çıkarken yaptı sadece. Bı ileri bı geri viteste. Hiç bu kadar sert olduğu hatırlamıyorum ben de. Gece baya soğuktu ondan olabilir belki

Bu tür durumlarda çift debriyaj yapmak ya da vitesi 1 ya da geri vites haricindeki herhangi bir vitese koyup tekrar denemek faydalı olabilir. Havaların çok soğuk olması viskoziteyi, yani akışkanlığı azaltacağından bu tür durumlar yaşanabilir. Endişe edilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Bu tür durumlarda çift debriyaj yapmak ya da vitesi 1 ya da geri vites haricindeki herhangi bir vitese koyup tekrar denemek faydalı olabilir. Havaların çok soğuk olması viskoziteyi, yani akışkanlığı azaltacağından bu tür durumlar yaşanabilir. Endişe edilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Denedim. Traktörden debriyaj tazlemeye çok alışkınım zaten. Ama geçmedi bu sefer.

Ben de sorun olmaz diye düşünüyorum.

Geri