2016 Model Üzeri Audi A3 Özellikleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Andrei
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
n
Araç
Golf 7
Arkadaşlar merhabalar. Bir kaç ay içerisinde 2013 golf 7 comfortline aracımdan 2016 ve üzeri kasa olan audi a3 modeline geçiş yapmak istiyorum. Donanım özelliklerine önem veren bir insanım, biraz araştırma yapıyorum forumlarda ama bu konu hakkında bilgi kirliliği çok var ve benimde almak istediğim araçta olmasını istediğim bazı özellikler var. Hız sabitleyici olması koltuk ısıtma olması katlanır ayna ısıtmalı ayna kararan dikiz aynası felan kısacası kendi golfümde olmayan bazı şeylerin yeni aracımda olmasını istiyorum. Ek olarak golfün iç hacmi bana yeterli gelsede bagaj hacmi ne yazık ki yeterli gelmiyor. Ek olarakta eşimde kullanacağı için uzun bir sedan istemiyoruz ancak bagajının biraz daha kullanışlı olması bizim için önemli.

Sizce bu beklentilerim ile hangi paketileri tercih etmeliyim ?

Uzun süre golf ve a3 8v makyajlı kasa kullanmış bir olarak tavsiyem a4’e geçmeniz değil birkaç minik retrofit ile golfte devam etmeniz olur. A3’ler genel olarak boş paketli, bu yüzden aradığınızı bulamayabilirsiniz. Birde lastiklerin açısından kaynaklı yola basışı güzel olsa da yol sesini kesemiyorsunuz. Çift kat ctk yalıtım yapmama rağmen yine az da olsa yol sesi vardı aracımda. Golf birkaç güzel retrofit ve ses izolasyonuyla çok daha iyi olabiliyor.

Bunlar harici sorarsanız, bu araçlar yaşı olan araçlar illa ki sizi sanayiye götürür, koşullarınız uygunsa mg4 luxery gibi giriş üzeri seviyede bir elektrikli önerebilirim. Bagaj ihtiyacı demeseniz Byd dolphin gerçekten iyi ayarda bir otomobil.

Bu saydığınız özelliklerin neredeyse hepsi giriş paket olmayan A3 lerde var bildiğim kadarıyla. Belki koltuk ısıtma bazılarında opsiyon olabilir. Tabi bulmak mümkünse sline hem görünüm hem donanım olarak iyi bir seçim olur. Yine de Türkiye deki paketlere hakim değilim.

Ancak bagaj konusunda sıkıntınız varsa A3 ile birşey değişmeyecek. Ancak A3 sedan ile bir tık alan kazanabilirsiniz. Golf de bagaj konusu zor gerçekten bu yüzden bende normal kasa bir golf sahibi olamıyorum. Market alışverişinden başka bir şey sığmıyor neredeyse.

Yada bir çok aile reisinin yaptığı gibi kendinizi feda edip bir suv alacaksınız.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhabalar. Bir kaç ay içerisinde 2013 golf 7 comfortline aracımdan 2016 ve üzeri kasa olan audi a3 modeline geçiş yapmak istiyorum. Donanım özelliklerine önem veren bir insanım, biraz araştırma yapıyorum forumlarda ama bu konu hakkında bilgi kirliliği çok var ve benimde almak istediğim araçta olmasını istediğim bazı özellikler var. Hız sabitleyici olması koltuk ısıtma olması katlanır ayna ısıtmalı ayna kararan dikiz aynası felan kısacası kendi golfümde olmayan bazı şeylerin yeni aracımda olmasını istiyorum. Ek olarak golfün iç hacmi bana yeterli gelsede bagaj hacmi ne yazık ki yeterli gelmiyor. Ek olarakta eşimde kullanacağı için uzun bir sedan istemiyoruz ancak bagajının biraz daha kullanışlı olması bizim için önemli.

2016-2020 yani a3 fl tercih edeceksiniz, prestij paket opsiyonu olmayan araçlarda matrix far katlanır ayna anahtarsız çalıştırma Camtavan gibi donanımlar yok. Bazı araçlarda Camtavan opsiyon olsa da prestij paket yok.

A3 ün 35TFSI modellerinde 2019-2020 ve 30TDI 2019 7.ay üstü araçlarda standart olarak prestij paketi geliyor. Kapsam şu şekilde ; anahtarsız giriş çalıştırma , matrix far ve stop , geri görüş kamerası,sunroof ve katlanır ayna.

16-19 arası tüm motor kombinasyonlarında prestij paketli araç bulma imkanınız var ancak nadir denk geliyorlar. Hız sabitleme tümüyle opsiyon.

Aracın en dolusu bile boş diyebileceğimiz türden olsa da güzel araçtır a3. Ama donanım odağınızdaysa beklentileri karşılamayacaktır.

2016-2020 yani a3 fl tercih edeceksiniz, prestij paket opsiyonu olmayan araçlarda matrix far katlanır ayna anahtarsız çalıştırma Camtavan gibi donanımlar yok. Bazı araçlarda Camtavan opsiyon olsa da prestij paket yok.

A3 ün 35TFSI modellerinde 2019-2020 ve 30TDI 2019 7.ay üstü araçlarda standart olarak prestij paketi geliyor. Kapsam şu şekilde ; anahtarsız giriş çalıştırma , matrix far ve stop , geri görüş kamerası,sunroof ve katlanır ayna.

16-19 arası tüm motor kombinasyonlarında prestij paketli araç bulma imkanınız var ancak nadir denk geliyorlar. Hız sabitleme tümüyle opsiyon.

Aracın en dolusu bile boş diyebileceğimiz türden olsa da güzel araçtır a3. Ama donanım odağınızdaysa beklentileri karşılamayacaktır.
Matrix kısmına açıklık getireyim hocam, matrix opsiyonu var ancak matrix olarak anılan full led farlar. Zira artık matris farlar yaygın, karışmaması adına belirtme ihtiyacı gerekli.

Tekrar belirteyim sattığım aracıma çok retrofit yapmıştım. Ancak ne satarken değer ediyor ne de düşük maiyet. A3’ün parçası golf’ün en az 2-5 katı olarak karşınıza çıkıyor. Mesela sırf şerit takip için cam değiştirdim. Golfün camı o zaman 2.800 lirayken a3 camı 6.700 liraydı. Kamera zaten ortak kullanım. Kör nokta radarı golfün radarların 3 katı fiyattı. Ekran golf’te sıfırı için olan fiyatın sıfırda 2 katı, ikinci elde %50 fazlasıydı. Bu konu tüm parçalarda böyle… o yüzden ciddi düşünülmesi gerekli. Henüz daha bir iş yaptıracağınız zaman işi yapacak kesimin “Audi düştü” bakış açışna girmiyorum diyebilirim zira o konuda işçilik de en az x2.

Ekli dosyalar

• IMG_8743.jpeg
    IMG_8743.jpeg
    365.2 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_1917.jpeg
    IMG_1917.jpeg
    355 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_2297.jpeg
    IMG_2297.jpeg
    543.1 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_2850.jpeg
    IMG_2850.jpeg
    353 KB · Görüntüleme: 16
  • 6EAA23CF-7BD8-4AA3-91AB-457D1DD7A75F.jpeg
    6EAA23CF-7BD8-4AA3-91AB-457D1DD7A75F.jpeg
    779.2 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_3514.jpeg
    IMG_3514.jpeg
    549.6 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_6069.jpeg
    IMG_6069.jpeg
    335.5 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_6128.jpeg
    IMG_6128.jpeg
    344.4 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_8740.jpeg
    IMG_8740.jpeg
    585.8 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_8741.jpeg
    IMG_8741.jpeg
    291.8 KB · Görüntüleme: 17
3 donanım paketi var zaten makyajlılarda, bir de bunlara ek özellik olarak prestij paket opsiyonu var, prestij olduktan sonra aralarında çok bir fark yok, sportta koltuklar daha farklı ve jantlar 17", design da krom cam çıtaları, yanları deri koltuk ve farklı bir 17" jant var, dynamic ise en alt olarak geçer ama özellik olarak jantları 16" koltuklar düz kumaş. Birinde koltuk ısıtma var diğerinde yok diyebileceğimiz bir donanım yok, farklar hep kozmetik amaçlı paketler arasında.

Standart Cruise control koltuk ısıtma hiçbir donanımda yok.

Yani en alt dynamic + prestij paket de özellik olarak eksik kalmaz gayet yeterlidir.

Yani doğuş bu araçları iyice soyup öyle getirmiş. Uzaktan bakınca Audi gibi görünüyor.

Hız sabitleme gibi basit bir şey bile opsiyonsa, bu araca hiç bakmaya gerek yok. Normalde Audiler de hız sabitleme, katlanır ayna, telefon bağlantısı temel pakette bile standart donanım.

Özellik olarak A3 ten bir şey beklemeyin yeni kasası 8Y olan Araçlar dolu geliyor. İstediğiniz özellikler orda. Prestij pakette led farlar arka kayar led stoplar katlanır ayna gibi özellikler geliyor. Zaten a3 8V FL olan araçlarda donanım değişikliği sadece koltuk spor suspansiyon drive select ve cam çıtaları tampondaki ufak tefek detaylar ile değişiyor. Arkadaşın söylediği gibi Matrix diye yazılanlar matrix değil zaten Türkiyeye Matrix Farlı A3 8V yok gelmedi opsiyon listesinde bile yoktu. Retrofitler ve işçilik bakım pahalı çünkü audi. Özellik ve doluluk arıyorsanız Golfe donanım ekleyip kullanabilirsiniz. Veya bütçe artırıp daha dolu olan yeni kasa a3 veya golf 8 bakabilirsiniz

2020 model makyajlı a3 8v araçlarda sport donanım paketi + prestij paket olarak asagidaki fotografta detaylı olarak belirtilen donanımlar geliyor, eğer eksikliğini hissederseniz yaklaşık 35-40 bin arası bir ücretle discover pro mib 2.5 taktırabilirsiniz bu durumda hem ses sisteminiz daha iyi performans verecektir hemde CarPlay opsiyonu gelmiş olur, birde yaklaşık 30 bin tl ye acc taktırabilirsiniz hem adaptif hız sabitleyici opsiyonu eklenmiş olur, geri kalan donanımlar tercihe bağlı, bu iki donanımla birlikte oldukça kullanışlı bir aracınız olmuş olur.

Ekli dosyalar

• IMG_4668.jpeg
    IMG_4668.jpeg
    217.2 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_4669.jpeg
    IMG_4669.jpeg
    87.9 KB · Görüntüleme: 8
Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar ek olarak belirtmeyi unutmuşum 35 tfsi modeline daha çok yatkınım onu düşünüyorum.

hocam bütceniz ne kadar A3 lerin ikinci eli de çok pahalı donanım istiyorsanız cupralar daha mantıklı

hocam bütceniz ne kadar A3 lerin ikinci eli de çok pahalı donanım istiyorsanız cupralar daha mantıklı
Ortalama olarak 1.800 civarı. 2.000 civarına çıkamam malesef. Benim şuanki aracım manuel 1.2 tsi. Hem otomatik vites hem biraz performans hemde almışken donanımlı olsun istiyorum.

Ortalama olarak 1.800 civarı. 2.000 civarına çıkamam malesef. Benim şuanki aracım manuel 1.2 tsi. Hem otomatik vites hem biraz performans hemde almışken donanımlı olsun istiyorum.
Bu sene sattığım a3lerden birisini sahibi ilana koymuş yetkili servis bakımlı temiz bir araçtı ilan numarasını bırakayım belki işinize yarar. Araç dynamic+prestij paket sport değil

1273145194

1289292410

Bu araca bir bakın dilerseniz, 1825 civarında bir rakama alınabilir gibi.

2020 model 35 tfsi 150 bg 64.000 km
Full yetkili servis bakımlı, muhtemelen 60 bin de bakım yapıldı.
Hatasız
Yaklaşık 60-65 bin vererek discover pro ve acc taktırarak hersey dahil (noter ekspertiz acc discover pro) 1900 e bu km de sport + prestij donanımlı bir araç almış olursunuz.

Geri