Golf 7.5 Aracıma Keyfe Ağır bakım Yapacağım!

İsim
emre
Araç
golf 7.5
Merhabalar arkadaşlar

Öncelikle aracımdan bahsedeyim.

VW Golf 7.5 (2018 Model) Highline Donanım 1.6 TDI ve Manuel Vites (Güncel KM: 68.000)

Aracımdan memnunum fakat 7 yaşında bir araç ve ustam son (rutin bakımda 64.000km'de) Triger seti değişmediyse 5yıl yada 120binkm'de değişmesi gerekiyor mutlaka diğer rutin bakımda onuda yapalım vb dedi Eski sahibinden alırken triger değişti falan diye bir laf geçmişti ama Yetkili servis bakım geçmişine baktığımda trigerle ilgili bir işlem kaydı bulunmadığını gördüm özel servistede değişmiş olabilir hakkını yemiyim ama bunun net olarak değişip değişmediğini şuan bilemiyorum ve riskede atmak istemiyorum. Değişeceğim sanırım mecburen hazır trigere girmişken yapılması gereken herşeyi en kaliteli malzemeler markalar ile değiştirmek istiyorum mesela bu "Salıncak burçları"nın ses yapması gibi yada bu KM'de mutlaka değişmesi gereken malzemelerin tamamını en iyi kalite ve markalardan kendim toplayıp güvendiğim (istanbul içi) bir ustaya götürüp komple montaj ve bakım yaptıracağım burada sizlerden istediğim aranızda belki mekanikçi ustalarımızda vardır hangi markaları hangi parçaları değişim onarım yaptırmalıyım CHATGPT'yede sordum bazı spesifik noktalarda yapılması gereken işçilikleri malzemelerden bahsetti bir liste verdi ama Sizlerdende bilgi almak istedim. Hatta Direkt Parça linkleri Marka önerileri olursa çok daha mutlu olurum buyrun size chatgpt'nin verdiği listeyide paylaşayım teşekkürler herkese şimdiden.

Mesela araştırmalarım sonucu sanırım bu Triger setinde "İNA" marka en iyisiymiş Devirdaimli İNA marka triger seti Şase numarası uyumlu sorarak aldığımda Trigerle ilgili herşeyi almış olacağım sadece montajı kalacak fakat diğer ön takım ve süspansiyonla ilgili parçalar var onları falan nerden hangi markayı tercih etmeliyim.

Aracımı İSTANBULDA mecburen kısa mesafe ve yoğun trafikde kullanıyorum haliyle yollardada çok fazla kasis tümsek çukur var öntakımla ilgilide aracım kusursuz olmasını istiyorum buna istinaden aşağıdaki parçaları değiştirmeyi düşünüyorum yanlışmı düşünüyorum bilgi verirseniz çok sevinirim bu konudada.

Şuan değiştirmeyi ve düşündüğüm parçalar aşağıdakiler

1. Triger Seti Devirdaimli (İNA Schaeffler)

2. Ön Takım & Süspansiyon (Bu malzemelerde hangi markayı tercih etmeliyim nerden almalıyım hiçbir fikrim yok)
  • ⚠️ Z-rotlar (denge kolu)en sık ses yapan
  • ⚠️ Salıncak burçları (ön-arka) → çatlama / boşluk
  • ⚠️ Rot başları (iç & dış)
  • ⚠️ Amortisör takozları & rulmanları
  • ⚠️ Viraj demiri burçları
3. FREN SİSTEMİ (Bu malzemelerde hangi markayı tercih etmeliyim nerden almalıyım hiçbir fikrim yok)
  • ⚠️ Ön Arka Balatalar
  • ⚠️ Fren Hidroliği (DOT4)
4. ŞANZIMAN & DEBRİAJ (Bu malzemelerde hangi markayı tercih etmeliyim nerden almalıyım hiçbir fikrim yok)
  • ⚠️ Şanzıman Yağı
  • ⚠️ Debriaj Rulmanı (İşçiliği Ağırmıdır Şanzıman komple sökülmesi gerekirmi?)
5. SOĞUTMA SİSTEMİ (Bu malzemelerde hangi markayı tercih etmeliyim nerden almalıyım hiçbir fikrim yok)
  • ⚠️ ANTİFRİZ SIVISI + SAF SU (G13 Olmalı sanırım) | Triger değişceği için buda değişmeli sanırım internetten araştırdığımda motul marka çok var G13 olarak yada başka markamı almalıyım bu konudada yardım ederseniz çok sevirinirim teşekkürler.

Untitled-1.jpg

hiç gitmedim ama resetgarajı instadan takip edip çok begeniyorum veya sizin güvendiğiniz bi ustaya randevu alıp usta tavsiyesi doğrultusunda yapılması gerekenleri yapmak daha mantıklı gibi. yapmayı düşündüğünüz listede ömrü dolmamış parcalar var bence

Liqui moly markasının g13 antifrizi var onu alabilirsiniz. 3 litre almanız gerekiyor kalanı saf su olacak şekilde ayarlanacak. Keyfe keder ise Ön ve alt takım parçaları ile disk-Balata işlemleri için parçaları yetkili servisten almanız çok yerinde olacaktır. Özellikle disk/ balata ate marka olmalı. Diğerlerinde ses sorunu yaşarasınız. (Serviste ate var) Ön/alt takım parçalarında yerli parça veya lemforder veya bir alt kalite febi-swag dahi olsa dışarıdan alacağınız parçalar sizi tatmin etmez. (Bu konunun başlığı var forumda) Fren hidroliği için zaten servis öneriyor forumdaşlar( makina ile dolum yapıyorlar) Triger/ devirdaim bakımı için de evet ina kalitelidir bunlara ek v kayışı ve gergilerin. Oraya kadar girilmişken de krank keçesinin değişimi önerilir. Parçaları yetkili servisten alıp dışarıda değiştirirseniz maliyet açısından daha uyguna gelir. Baskı Balata için erken bir kilometre. Yapay zeka bir çok öneri yazmış ama çoğu gerekli olmayan bakımlar. Tercih sizin

Geri