Golf 8.5 eTSI Kalkışta Ti̇treme

İsim
Emre
Araç
vw golf 1.5 etsi
Merhaba. Aracım 150 km de. 1.5 Etsi life paket. Işıklarda durup kalktıktan sonra araba acayip şekilde sarsılarak 1/2 sn ilerliyor.Şanzıman ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Birde bayır yukarı kasis için yavaşlayıp tam kasisi geçerken gaz verdiğimde aynı şekilde titreme yapıyor. Bu sizce normalmi? Dsg nin çalışma karakterinden dolayımıdır? Servise götürmelimiyim?

Normal. Geçer bir süre sonra bence. Bende de daha az titredi şimdi 800 km de iyice azaldı.

DSG imiş gibi gözükse de BSG alternatör destek vermek için devreye girdiğinde o da titremeye sebep olabilir.

Yokuş yukarı kalkışlarda patinaja düşüyormuş gibi bazen titriyordu ilk km lerde şimdi bayağı geçti hepsi.

kitaba direk ortadan girmeyiniz (ne olsa dsg den biliniyor)
Kötü yakıt almış olabilirsiniz mesela, tekliyordur makine . Veya S moda alın biraz sıkın makineyi. Kendine gelsin tozu dumanı bir yakıp atsın. Belki düzelir

4 silindir blok, çok sakin kullanımınız varsa arada kırbaçlayın. 😁
( devamlı düşük devir, sakin, nazik sürüş yapmanın bazı dertleri beraberinde getirdiğine inanıyorum )

Merhabalar sorum konu dışı olacak ama .Aracımı Dun teslim Aldım 1.5 life dsg .Aracim 2025 43.Hafta Ekim üretimi Ama uzerindeki lastikler 03 hafta 2025 tarihli yani neredeyse bir yıllık olacak bu normalmi acaba

Hepsi normal güle güle kullanın.

Merhabalar sorum konu dışı olacak ama .Aracımı Dun teslim Aldım 1.5 life dsg .Aracim 2025 43.Hafta Ekim üretimi Ama uzerindeki lastikler 03 hafta 2025 tarihli yani neredeyse bir yıllık olacak bu normalmi acaba
Eyvah sizinkine çıkma lastik takmışlar hemen bayiyi basın. Hatta direk Almanya'ya uçak bileti alıp fabrikayı basın.

Niye normal olmasın hocam gözünü seveyim her şeye kıllanmayın bu kadar. Fabrikada üretip üzerine takmıyorlar sonuçta onlar da markalardan alıyorlar ya hani

Merhaba. Aracım 150 km de. 1.5 Etsi life paket. Işıklarda durup kalktıktan sonra araba acayip şekilde sarsılarak 1/2 sn ilerliyor.Şanzıman ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Birde bayır yukarı kasis için yavaşlayıp tam kasisi geçerken gaz verdiğimde aynı şekilde titreme yapıyor. Bu sizce normalmi? Dsg nin çalışma karakterinden dolayımıdır? Servise götürmelimiyim?
Benim aracım 1.0 etsi bu tür bişey yaşamadım, mevzu ACT denilen 2 silindir kapatma bence

Aslında bu durum her zaman olmuyor. Bencede zamanla geçer diye düşünüyorum. Birde fren hissiyatı çok garip. Arabayı zor durduruyorum :) Özellikle yokuş aşağı süzülmeye başladığında a frene dokununca bir anda motor çalışıp devir 2000 e geliyor. Motor bağırıyor. Nasıl alışacağız bakalım

kitaba direk ortadan girmeyiniz (ne olsa dsg den biliniyor)
Kötü yakıt almış olabilirsiniz mesela, tekliyordur makine . Veya S moda alın biraz sıkın makineyi. Kendine gelsin tozu dumanı bir yakıp atsın. Belki düzelir
Daha ilk depom. Rodajda olduğum için sakin sürüyorum

Titreme bazen oluyor hocam. bundan 2 ay önce yaklaşık 3-4 gün boyunca kalkışta titreme vardı kendiliğinden gitti. kavrama da yeni değişti. bildiğim kadarıyla dsg ihtiyaç duydukça kavrama ayarını kendi yapıyor adapte olana kadarda titremeler olabiliyor.

olay muhtemelen 2 silindir act modunda oluyor. ekrandan tüketimi seç orda 2 silindire girip girmediğini söylüyor. ordan sorunun act mi olup olmadıgını anlarsınız

Geri