Ön cam iç taraftan çok buğulu ve ıslak

İsim
Çetin
Araç
Golf 8 Active
Arkadaşlar merhaba
Kusura bakmayın bu sefer golf için yazmadım
Eşimin Skoda citigo aracı var kış ayında her sabah işe giderken 15 dk camların açılmasını bekliyor iç taraftanda çok buğu ve ıslak sebebi ne olabilir
Skoda citigo vw up veya seat mii 3 ü de aynı araç

Arkadaşlar merhaba
Eşimin Skoda citigo aracı var kış ayında her sabah işe giderken 15 dk camların açılmasını bekliyor iç taraftanda çok buğu ve ıslak sebebi ne olabilir
Merhaba hocam. camın buğulanması en çok kir yüzünden olur eğer arabadasigara vs içiliyorsa onun nikotini ön camda yağlı bi katman oluşturur. bu katman cam sil tarzı ürünlerle kolay kolay çıkmaz hep iz kalır.

%99 saflıkta bir ipa alıp bir fısfısın içersine yarısı normal su yarısı ipa olucak şekilde doldurup karıştırın. kaliteli temiz toz bırakmayan bir cam bezi ile beze sıkıp o şekilde silin. doğrudan cama fışkırtmayın. buğu olayı bu sayede %90 gidecektir.

bez olarak karbon cam silme bezleri veya suff markasının araç için olan cam silme bezlerinden alabilirsiniz kendi aracımda kullanıyorum memnunum

Merhaba hocam. camın buğulanması en çok kir yüzünden olur eğer arabadasigara vs içiliyorsa onun nikotini ön camda yağlı bi katman oluşturur. bu katman cam sil tarzı ürünlerle kolay kolay çıkmaz hep iz kalır.

%99 saflıkta bir ipa alıp bir fısfısın içersine yarısı normal su yarısı ipa olucak şekilde doldurup karıştırın. kaliteli temiz toz bırakmayan bir cam bezi ile beze sıkıp o şekilde silin. doğrudan cama fışkırtmayın. buğu olayı bu sayede %90 gidecektir.

bez olarak karbon cam silme bezleri veya suff markasının araç için olan cam silme bezlerinden alabilirsiniz kendi aracımda kullanıyorum memnunum
Meguiars bez camsil kullandım %99.9 alkol kullandım
Bebek şampuanı ile yıkadım olmadı
Kapı içinde su birikmiyor başka da birşey bilmiyorum :)

Cam buğulanmasının sebebi çoğunlukla nem ve su olur. Aracın taban halılarını, bagajı tabanı vs. detaylıca kontrol edin.

Çok kuvvetli olmasada zaman zaman yağmurlu havalarda indi/bindi yaparken paspaslar, koltuklar ıslanıyor ve bu da gecesine buğulanma yapıyor.

Son çare akşamları ön camları şöyle yarım parmak açık bırakın içeride sirkülasyon olsun.

Arkadaşlar merhaba
15 dakikaya gerek yok. Klimayı açıp cama yönlendirince 30 saniyede buğu açılacaktır.
Araçta çok kişi oluyorsa nem fazla olur. Ayrıca paspaslar ve tabanda ıslaklık varsa, buharlaşan su, özellikle soğuk zamanlarda camda yoğunlaşıp buğu yapar.

Büyük otobüs camlarını sabah sabunlu su ile silerdim köpürmeyecek kadar. Öyle buğu tutmuyordu.

Ama daha basit çözüm üstte de yazmışlar klima ve ya camları açmak. Üşümek istemiyorsa sabunlu suyu deneyin derim

Arkadaşlar merhaba
Klima açıldığı halde bile cam 1-2 dk içinde kurumuyorsa en büyük ve genel sebebi İÇ SİRKÜLASYON kapalı olmasıdır yani araç dışarıdan hava almıyordur..Değil 15 dakika 1 saatte kurumaz o nem dediğim gibiyse

Başlıca sebebi eğer araç ağaç altına bırakılıyorsa sonbahar-kış aylarında ön cam ve silecek altına dökülen yapraklar zamanla aracın su tahliye kanallarını tıkar, tıkanıklığa seveb olan yaptak zamanla burada çürür ve balçık haline gelir, bunun neticesinde aracın iç kısmında buğulanma, nem, su alma gibi sıkıntılar yaşatır,

Dığer sebebi araç bir sebebten içeriye su alıyorsa, bundan kaynaklı oluşur, bagaj stepne havuzu ve bagaj kapağı tavan kısmından su alma problemleri Golf ‘ün kronik sorunlardır, Daha doğrusu sorun demeyelim oto yıkamacı kaynaklı ve bilinçsiz kullanıcılar kaynaklı buralardan su alma potansiyeli vardır,

Aynı şekilde Cam tavan su tahliye kanalları tıkanmışsa araç içeriye su alır.

Büyük otobüs camlarını sabah sabunlu su ile silerdim köpürmeyecek kadar. Öyle buğu tutmuyordu.

Ama daha basit çözüm üstte de yazmışlar klima ve ya camları açmak. Üşümek istemiyorsa sabunlu suyu deneyin derim
Kangoo aracımda bir keresinde başıma geldi yan camların buğusunu çözmeye kalorifer yetmiyordu malum araçta büyük. bi benzinlikte durup bezi ıslattım birazda üzerine sıvı sabun sıktım onla yan camları güzelce sildim ardından başka bi bezle kuruttum buğu anında kesildi. İnstagramda da bi videoda bulaşık deterjanı sürüyorlardı sünger ile. uzun bi süre buğuyu engelliyor.

Arkadaşlar merhaba
Klimayı (AC) açıp buğu çözmeye verdiğinizde buğu hemen çözülmüyor ise bir sorun var.
@forzaGilles dediği sebepler olabilir.
polen filtresinde su birikmiş olabilir.
Yani mutlaka aracın içinde bir yerde (taban, bagaj, polen filtresi) su toplanmış olması lazım. Başka türlü camdaki buğunun açılması 15 dk sürmez.

(AC devamlı açık olmalı, Zaten AC kapalı ise buğuyu çözemezsiniz.)

Kangoo aracımda bir keresinde başıma geldi yan camların buğusunu çözmeye kalorifer yetmiyordu malum araçta büyük. bi benzinlikte durup bezi ıslattım birazda üzerine sıvı sabun sıktım onla yan camları güzelce sildim ardından başka bi bezle kuruttum buğu anında kesildi. İnstagramda da bi videoda bulaşık deterjanı sürüyorlardı sünger ile. uzun bi süre buğuyu engelliyor.
Koca otobüse klima yetmeyince bütün kış öyle yapmıştım ben mükemmel bir çözüm

Geri