Yeni Araba Alana Tavsiyeler

İsim
Hazar
Araç
Golf Life 8.5
Merhaba arkadaşlar. 3 gün önce bayiden Golf 8.5 Life paketini satın aldım. Arabada dikkat etmem gereken, ilk yapılması gereken şeyler nelerdir. İlk aracım olduğu için araçlara genel olarakta hakim değilim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Hayırlı olsun,
Bence en önemli husus e-tsi araçlar uzun süre yatmamalı. Yani etsi den garaj arabası olmuyor, olamıyor. Aracınızı kullanın. 12v ile 48 v aküleriniz canlı kalsın.

Bir diğer husus star/stop sizin için elzem değilse her araca bindiğinizde menüden kapatın ( süresiz kapatma ayarı yok).

Sürüş esnasında ışıklarda vb duraklama yaptığınız zamanlarda fren pedalına net şekilde basın. Yoksa araç gitmek için zorluyor ve baskı balata yıpranıyor.
Golf 8 lerin fren pedalı da çok ilginçtir, araç duramayacak izlenimi verir. Dibine kadar bastırır :)

Kuş pisliği ve ağaç reçinelerine dikkat edin, her defasında komple araç yıkayamıyoruz ama lokal olarak o pisliği ilk fırsatta araçtan temizleyin. Boya vernik deforme oluyor. İleri deformeleri başta cila bile onaramıyor.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun,
Bence en önemli husus e-tsi araçlar uzun süre yatmamalı. Yani etsi den garaj arabası olmuyor, olamıyor. Aracınızı kullanın. 12v ile 48 v akileriniz canlı kalsın.

Bir diğer husus star/stop sizin için elzem değilse her araca bindiğinizde menüden kapatın ( süresiz kapatma ayarı yok).

Sürüş esnasında ışıklarda vb duraklama yaptığınız zamanlarda fren pedalına net şekilde basın. Yoksa araç gitmek için zorluyor ve baskı balata yıpranıyor.
Golf 8 lerin fren pedalı da çok ilginçtir, araç duramayacak izlenimi verir. Dibine kadar bastırır :)

Kuş pisliği ve ağaç reçinelerine dikkat edin, her defasında komple araç yıkayamıyoruz ama lokal olarak o pisliği ilk fırsatta araçtan temizleyin. Boya vernik deforme oluyor. İleri deformeleri başta cila bile onaramıyor.
teşekkürler. star/stop özelliği kapandığını ışığı yanınca mı anlamış oluıyorum?

AutoHold sürekli aktif kullanmamı önerir misiniz? Gaza basarken bi anda kendini ileri atıyormuş gibi oluyor araba bi süre bekleyip

AutoHold sürekli aktif kullanmamı önerir misiniz? Gaza basarken bi anda kendini ileri atıyormuş gibi oluyor araba bi süre bekleyip
Gaza daha yumuşak basarsan çok stabil bir kalkış olur. Autohold park etme harici kullanmanı öneririm. Çok büyük bir rahatlık. Golf 8.5 ile alakalı yazdım.

Autohold açık kullanmanızı tavsiye ederim. Autohold DSG dostudur. Dur-kalk durumlarında aracın tam olarak kavramasını bırakmasını sağlar dolayısıyla şanzıman ömrünü arttırır.

Gaza daha yumuşak basarsan çok stabil bir kalkış olur. Autohold park etme harici kullanmanı öneririm. Çok büyük bir rahatlık. Golf 8.5 ile alakalı yazdım.
Evet. Park etme haricinde DSG yi korumak için çok faydalı. Park manevralarında ise kapatmak daha pürüssüz ve yumuşak manevra yapmanızı sağlıyor.

Teşekkür ediyorum herkese. Bir sorum daha olucaktı kusura bakmayın ilk aracım ve biraz araçlara uzağım. SOS ikazı ve çarpışma önleme gibi ikaz bi 10 dakika yanık kaldı. Sabah arabanın camı buzlanmıştı. Camın buzunu acıp sürüşe geçtim. Bunun sebebi sensörlerin önü falan buzlandığından mı olmuştur?

Vw son seri araçlarında ışık yanması, anlık hata vermeler, kafaya göre işler çoktur. Benimki soğuk havaya gelemiyor, kimi araçlarda yağmurda sorun çıkarıyor. Böyle ışık ve hata kodları sabit kalmıyorsa çok kafaya takmayın.

@thahazar bir husus daha var; meşhur dsg park etme ritüleli :)
Aracı park ederken
-frene basın ve vitesi n yani boşa alın,
-ayağınızı frenden çekmeden el frenini çekin
- sonra fren pedalını bırakın ve araç yükü el frenine binecektir
-sonra vitesi park konumuna alın
-sonrasında aracı stop edin .
Sanırım böyleydi. Buradaki amaç yükü dsg kavramada tutmamak.

@thahazar bir husus daha var; meşhur dsg park etme ritüleli :)
Aracı park ederken
-frene basın ve vitesi n yani boşa alın,
-ayağınızı frenden çekmeden el frenini çekin
- sonra fren pedalını bırakın ve araç yükü el frenine binecektir
-sonra vitesi park konumuna alın
-sonrasında aracı stop edin .
Sanırım böyleydi. Buradaki amaç yükü dsg kavramada tutmamak.
aracı çalıştırırken sıralama nasıl olmalı peki hocam?

Teşekkür ediyorum herkese. Bir sorum daha olucaktı kusura bakmayın ilk aracım ve biraz araçlara uzağım. SOS ikazı ve çarpışma önleme gibi ikaz bi 10 dakika yanık kaldı. Sabah arabanın camı buzlanmıştı. Camın buzunu acıp sürüşe geçtim. Bunun sebebi sensörlerin önü falan buzlandığından mı olmuştur?
Turuncu renkli yanan hiçbir ışığı dikkate almanıza gerek yok. :-) Kırmızı ve çok ciddi bir ışık yanarsa yağ basınç veya soğutma sıvısı harareti lambaları gibi o zaman bu neymiş diye bakabilirsiniz. Onun dışında arkadaşların dediği gibi sürekli yok, şu sensör ölçmüyor yok bilmem ne yapamıyorum diye bir takım mesajlar yazıp yazıp duruyor. Kendi kendine konuşuyor Golf. Onlara aldırış etmiyorum tabi tabi diyerek görmezden geliyorum.

aracı çalıştırırken sıralama nasıl olmalı peki hocam?
Çalıştır
Soğuk ise 30 saniye 1 dakika bekle
D veya S moduna al doğrudan gaza basıp yürü
(Autohold Açık olmak kaydıyla)

Park manevrası yapacaksanız düz zeminde Autohold u kapatsanız daha kolay hareket eder.

Geri