Golf 8 akü sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Umit3834
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Ümit
Araç
Golf 8 2021
Golf 2021 1.0 kullanıyorum yaklaşık bi 10 gündür bu hatayı veriyor aküyü değiştirmeyi düşünüyorum EFB varta akü almayı düşünüyorum umarım sorun çözülür sizin öneriniz varsa sevinirim

Merhaba, bende de 2021 model 1.0 e-tsi var. Havalarin sogumasi ile birlikte neredeyse hergün 12 volt uyarisi vermeye başlamıştı.
Varta N60 start-stop efb ile akü değişimi yaptırdim. Akü kodlaması da yapıldı. Artık uyarı almıyorum.

Upvote 0
Geçen hafta servisten aldığım indirimli fiyat 9727 tl .
Tabiki dışarıdan varta koyarım .

Upvote 0
2 defa serviste kontrol yaptılar. Bir sıkıntı yok dediler. Bugün mecubern değiştiriler. Akü bitik dediler. Bende bugün yaptırdım. 9750₺ verdim. AKÜ 59AH/380A bu modeli takmışlar (faturada yazıyordu) . Kodlama yaptıklarını söylediler

Upvote 0
2 defa serviste kontrol yaptılar. Bir sıkıntı yok dediler. Bugün mecubern değiştiriler. Akü bitik dediler. Bende bugün yaptırdım. 9750₺ verdim. AKÜ 59AH/380A bu modeli takmışlar (faturada yazıyordu) . Kodlama yaptıklarını söylediler
Servisler söylemeseniz de kodlama yapıyor.

Upvote 0
aküyü vermediler bana . Geri dönüşüm yerlerinde muhtemelen çatlaklık veya kırılma yoksa alınıyor diye biliyorum. (çok da uğraşmaya değmez)

Upvote 0
Hurda akünün amper fiyatı 8 TL şu an. Hasarlı, kırık olması önemli değil, içindeki plakalar para ediyor.

Upvote 0

@emre43 benim akü 12V 59 Ah. (59x8=472) ederi bu sanırım.
Esnaf, yeni akü takarken bu şekilde mi iskonto uyguluyor

Upvote 0

Geri