Golf 7 1.6 TDI çok yakıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Vortex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Ömer
Araç
Golf 7 1.6 TDI ALLSTAR
Herkese merhaba golf 7 1.6 tdi 2016 allstar modeline sahibim arabamda yaklaşık 1 yıldır gereğinden fazla yakma sorunu var bi ara dpf uyarısı verdi devirli kullandım ve ışık söndü hatta uyarı vermeden önce arabayı kapattığımda fan sesi geliyordu büyük ihtimalle kendi kendine temizlemeye çalışıyordu ışık söndü aynı sorun devam etti enjektörcü ye gittim usta enjektörlerde sıkıntı yok dedi ama hala aynı sorun devam ediyor sizce sorun ne olabilir veya böyle bir sıkıntı yaşayan çözmüş olan var mı

Partikül egr enjektör ve kirli mazot filitresinden yapıyor olabilir. araçta yazılım var mı? 1 depo ile kaç km yapıyorsunuz?

Basit bir öneri olarak, akaryakıt istasyonunuzu değiştirmenizi öneriyorum

Partikül egr enjektör ve kirli mazot filitresinden yapıyor olabilir. araçta yazılım var mı? 1 depo ile kaç km yapıyorsunuz?
Size şöyle söyliyim normalde 800 900 km gidecekken 600 km ye düştü yakıt ortalamam 8 7 den inmiyor gıdım gıdım basmama rağmen

Bana sanki triger kayışı değiştikten sonra bu sorun baş göstermeye başladı gibi gelir birde würth ün dpf temizleme sıvıları işe yarıyor mu veya sağlıklımı ?

Bana sanki triger kayışı değiştikten sonra bu sorun baş göstermeye başladı gibi gelir birde würth ün dpf temizleme sıvıları işe yarıyor mu veya sağlıklımı ?
Hocam dpf sökülmeden yapılan yöntemler çok işe yaramıyor ve sağlıklı değil. bilgisayara bağlayıp dpf doluluk oranına baktırın eğer doluysa dpf sökülüp makinede sıcak kimysal ile mekanik temizlik yapılması lazım anca öyle

benim aracımın dpf i çok dolu sayılmaz istanbul şehir içi karma tüketim 6.5 bir depo ile 650-750 km gidiyor zaman zaman 800 de gittiği oluyor ışık yanınca hemen mazot alıyorum

triger kayışını nerde değiştirdiniz? bizim araçlarda senteyi her usta tutturamıyor muhakkak bilgisayar yardımı ile yapılması lazım. işi bilen bir yerde sente ayarını en kısa sürede kontrol ettirin derim

Ben ankarada kullanıyorum araç sıfır alındı şuan 180.000 km de sizce artık satılma zamanı gelmiş midir elden çıkartmalı mıyım alırsam benzinli bir araç almak istiyorum

Hocam dpf sökülmeden yapılan yöntemler çok işe yaramıyor ve sağlıklı değil. bilgisayara bağlayıp dpf doluluk oranına baktırın eğer doluysa dpf sökülüp makinede sıcak kimysal ile mekanik temizlik yapılması lazım anca öyle

benim aracımın dpf i çok dolu sayılmaz istanbul şehir içi karma tüketim 6.5 bir depo ile 650-750 km gidiyor zaman zaman 800 de gittiği oluyor ışık yanınca hemen mazot alıyorum

triger kayışını nerde değiştirdiniz? bizim araçlarda senteyi her usta tutturamıyor muhakkak bilgisayar yardımı ile yapılması lazım. işi bilen bir yerde sente ayarını en kısa sürede kontrol ettirin derim
Abi istanbuldayım bende 6.5 göremedim bu işin sıırı nedir 9 ortalama bende

Abi istanbuldayım bende 6.5 göremedim bu işin sıırı nedir 9 ortalama bende
valla hiç dikkat etmiyorum ortalama tüketim 6.4 6.5 arası uzun süreli tüketim. 9 binde bir bakım yapıyorum her bakımda mazot filitresi dahil değişiyor harici bir şey yapmıyorum

Ben ankarada kullanıyorum araç sıfır alındı şuan 180.000 km de sizce artık satılma zamanı gelmiş midir elden çıkartmalı mıyım alırsam benzinli bir araç almak istiyorum
1.6 tdi için çok da yüksek km denilmez hocam. Benzinlinin rahatlığı gerçekten çok başka ama dizelden egr si partikülü derken iyice bıkkınlık geliyordu.

Yakıt tüketiminiz bu arada gerçekten çok yüksek. Ben benzinli arabayla sizden neredeyse 2-3 litre daha az yakıyorum. Dilerseniz size özelden ankara ivedikte usta önerisi yapabilirim vw ustası kendisi derdinize derman olur.

1.6 tdi için çok da yüksek km denilmez hocam. Benzinlinin rahatlığı gerçekten çok başka ama dizelden egr si partikülü derken iyice bıkkınlık geliyordu.

Yakıt tüketiminiz bu arada gerçekten çok yüksek. Ben benzinli arabayla sizden neredeyse 2-3 litre daha az yakıyorum. Dilerseniz size özelden ankara ivedikte usta önerisi yapabilirim vw ustası kendisi derdinize derman olur.
Valla çok iyi olur birde 1.6 tdı için ideal olan kaç bin km ne kadar daha gönül rahatlığı ile kullanabilirim tahmini birşey söyliyebilir misiniz ?

1,6 tdı sağlam motordur. Düzgün bakım yapıp , düzgün kullanırsan 500 bın km kadar gider inş.
İnşallah hocam bizim evde birkaç araba daha olduğu için bu üvey evlat muamelesi gördü çok fazla bakmadılar bu arabaya ben sahiplendim 😁 arabaya da ufak tefek şeyler yapmak istiyorum hem beni hemde arabayı hoş edecek kısa farlarının ampullerini değiştirmeyi düşünüyorum 4300k üzerindekiler sarı yanıyor 6000k almayı düşünüyorum gizli özelliklerini açtırmayı düşünüyorum iç aydınlatmalı beyaz led ışık yapmayı düşünüyorum fazla orijinalliği bozmadan ufak tefek şeyler yapacağım hayırlısıyla

Geri