Golf 7.5 Yakıt Depo Kilit Sorunu

İsim
Mustafa
Arkadaşlar Merhaba,

2020 Model Golf 7.5 1.0 TSİ Aracımda yakıt depo kapağı açılmıyor bu sorunu daha önce deneymlemiş arkadaşlar varsa bilgi paylaşımı yapabilirlermi

Arkadaşlar Merhaba,

2020 Model Golf 7.5 1.0 TSİ Aracımda yakıt depo kapağı açılmıyor bu sorunu daha önce deneymlemiş arkadaşlar varsa bilgi paylaşımı yapabilirlermi

Kapak çevresindeki lastik conta soğukta veya yıkama sonrası yapışabiliyor.
Conta kısmına uygun bir yağlayıcı spreyi sıkmak kalıcı çözüm sağlıyor ibiza vardı çok oluyordu.

Upvote 0
Kapak çevresindeki lastik conta soğukta veya yıkama sonrası yapışabiliyor.
Conta kısmına uygun bir yağlayıcı spreyi sıkmak kalıcı çözüm sağlıyor ibiza vardı çok oluyordu.
Onları denedim bi sonuç alamadım.Kapak kiliti hiçbir şekilde açılmadı.Aracın benzin ışığı yanıyor.MEcbur depo kapağını kırıp yakıt almam gerekecek sanırım

Upvote 0
Bir tanıdığıma sordum kapağı kırmadan önce bakarmısın :)

Bagajı aç. Sağ taraftaki bagaj iç döşemesini (halı kaplamayı) hafifçe yana doğru çek.
(Lastik conta kısmından elini sokup biraz aralayabilirsin.)
Döşemenin arkasında, depo kapağının bulunduğu bölgeye denk gelecek yerde, küçük bir mekanizma göreceksin.
Orada yeşil / siyah renkli ince bir plastik tırnak veya tel bulunur. Bu teli hafifçe kendine doğru çek.
Çektiğin anda depo kapağı otomatik olarak serbest kalır ve açılır.

Son düzenleme:
Upvote 0
Bir tanıdığıma sordum kapağı kırmadan önce bakarmısın

Bagajı aç. Sağ taraftaki bagaj iç döşemesini (halı kaplamayı) hafifçe yana doğru çek.
(Lastik conta kısmından elini sokup biraz aralayabilirsin.)
Döşemenin arkasında, depo kapağının bulunduğu bölgeye denk gelecek yerde, küçük bir mekanizma göreceksin.
Orada yeşil / siyah renkli ince bir plastik tırnak veya tel bulunur. Bu teli hafifçe kendine doğru çek.
Çektiğin anda depo kapağı otomatik olarak serbest kalır ve açılır.
Merhaba,
Odediğiniz kısım bagaj iç plastik tirimleri sökmeden açılamıyor. o dediğiniz bazı marka araçlarda bulunurken golflerde bulunmıuyormuş.Depo kilit motoru arızası diyor servis Golf model araçlarda kronik bir sorunmuş gibi bahsediyor.Serviste klit motoru 2.932 TL takma ücretide 2.500 + KDV deniyor sanırım biraz maliyetli bir arıza.Yakıt klit motoru yan sanyi muadilleride var 900 TL bandında ama yan sanayide sorun olurmu olmazmı bilemedim.Bilgi için teşekküğr ederim ginede

Upvote 0
Merhaba,
Odediğiniz kısım bagaj iç plastik tirimleri sökmeden açılamıyor. o dediğiniz bazı marka araçlarda bulunurken golflerde bulunmıuyormuş.Depo kilit motoru arızası diyor servis Golf model araçlarda kronik bir sorunmuş gibi bahsediyor.Serviste klit motoru 2.932 TL takma ücretide 2.500 + KDV deniyor sanırım biraz maliyetli bir arıza.Yakıt klit motoru yan sanyi muadilleride var 900 TL bandında ama yan sanayide sorun olurmu olmazmı bilemedim.Bilgi için teşekküğr ederim ginede
her şey dehşet pahalı vay arkadaş ya

Upvote 0
Arkadaşlar Merhaba,

Bu konuyu enine boyuna her detayıyla konuştuğumuz konu aşağıda.

Aliexpressten yada yerel sitelerden parçayı alıp değişirseniz de sıkıntı olmaz, uzun yıllar çalışır.

Upvote 0
Kırmayın, bir kaç aç kapa yapın, anahtar üzerindeki açma tuşuna basarak kapağa bir kaç kere hafif darbelerle vurursanız kapağı bırakacaktır.

Upvote 0
Merhaba,
Aracınız 4 yaş üstü olduğu için yetkili serviste (tüm yedek parçalarda ve işçiliklerde) %25 Zubizu indirimi hakkınız mevcuttur, yani size verilen fiyat üzerinden %25 indirim yapılacak,

Depo kapağına kırma gibi birşeye kalkışmayanız, bunun yerine sürekli uzaktan kumandadan ard arda aç-kapa yapınız, bu esnada depo kapağına sürekli basıp açmaya çalışınız, bir süre sonra kapak kendini bırakacak yani açılacaktır, Ancak bundan sonra depo kapağı artık kilitlenmeyecektir, bu aşamada kısa sürede depo klit motorunu değiştirmeniz gerekir,

Dış depo kapağını açtığınızda içersi çok kirli ise aracı yıkarken veya yıkartırken arasıra o bölgeye de köpük sıktırınız ve su ile durulayınız. İnsanlar genellikle o biölgenin temizliğini yaptırmayını unutuyor veya önemsemiyor.

Upvote 0
aynı durum bendede var fakat allahtan benim kapak açılıyor fakat kitlenmiyor bazen bir kaç kez bendede açılmadı ama anahtarla tuşa hızlı hızlı basarken kapağı elimle itip açmaya çalışırken arada çalıştı ve açıldı sürekli açılabilir şekilde kaldığı için değiştirmiyorum sebebi yoğun şelale gibi depo kapağı hizasında bir boru altına park etmem sonucu su alarak tahliye karşılayamıyacağı kadar fazla suya maruz kalıp kilit motoruna zarar verdi değiştirmek basitmiş kendim alıp değiştireceğim bir ara ama hep geçiştiriyorum. Ayrıca kilit motoru değişimi videoları izlerken kilitli kalan depo kapaklarınında açılış yöntemlerini görmüştüm kırmanıza belki gerek kalmaz araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

Upvote 0

Geri