Lastik Yanaklarını Yükseltmenin Avantajları-Dezavantajları

İsim
Emre
Araç
Mk7 - 1.2 - 2016
Merhabalar. Şu an aracımda 225/45/17 ebatında lastik kullanıyorum. 225/50/17 kullansam yani yanakları bir tık büyütsem bana avantajı ve dezavantajı tam olarak ne olur. Ufak tefek bilgi sahibiyim ama sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Teşekkür ederim şimdiden…

Harika konu. Ben de yanağı 60’tan 70’e çıkarmak isterken kafa yormuştum.

Öncelikle, lastiğin aracın herhangi bir yerine sürtmeyecek kadar boşluk olduğundan emin olmak gerekiyor.

Çok daha yumuşak bir sürüş elde edeceğinizi biliyorsunuzdur zaten. Hava basıncı da ufaktan değişir.

Bunların dışında karşıma çıkan 3 şey oldu:

1- Yakıt sarfiyatı yükselecek fakat sizin düşündüğünüz değişim çok fazla olmadığından afaki etkilemeyecektir.

2- Virajlarda lastik daha çok esneyip ezileceği için yol hakimiyeti düşecektir (Ve araç yerden 1 cm daha yüksek olacak).

3- Lastiğin çapı %3.6 büyüyeceği için kadranda görünen hızdan daha yüksek bir süratle gidiyor olacaksınız. Araç 110 yazarken gerçekte 114 ile gideceksiniz.

IMG_0596.jpeg

Daha fazla detay için https://tiresize.com/comparison/ sitesinden iki ebatı da girerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

Son düzenleme:
@SCC

4. Muayeneden geçemeyeceksiniz ve milyonda bir şans size gülüp yolda memur beyin kontrol edeceği tutarsa ceza yeme olasılığınız var.

Yanlış hatırlamıyorsam %2+ fark yasalara aykırı %3+ ise üretici toleranslarına aykırı. ABS,ESP vs.

Geri