Yağ eksiltmesi sonucunda yolda sübap eridi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan datdat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
vedat gürpınar
Araç
golf 7
uzun zamandır aracım yağ yakıyordu motoru yaptırmaya zamanım olmamıştı
en son Karabükten Ankara'ya gelirken Gerede'de sübaplardan birisi gitti
üç piston ile Akıncılar gişelere kadar geldim orada araç iki pistona düştü iki piston ile zar zor eve kadar geldim
sübaplar eridiği için motor yapmaya mecbur kaldım yapım aşamalarını video çekip YouTube'a yükledim
2500 km yol yaptım araç artık yağ eksiltmiyor
işin püf noktası yüksek basınç benzin pompasını değiştirmek
değişmezse yine segmanlar aşınıyor.

izlemek isteyen olursa link

Son düzenleme:

Hem yaşanan olayı anlatmanız hem de bunu video ile hizmete sunmanız gerçekten takdire değer.
Çok faydalı ve bilgilendirici bir içerik olmuş, emeklerinize sağlık. (y)👏👏👏

Upvote 0
Eline sağlık, özellikle kendin yap işleri keyifle izliyor ve takdir ediyorum.Araç 360 bin km de imiş umarım başka dert açmadan keyifle kullanırsın.

Upvote 0
Merhaba neden motul marka motor yağı tercihiniz oldu?

Upvote 0
uzun zamandır aracım yağ yakıyordu motoru yaptırmaya zamanım olmamıştı
en son Karabükten Ankara'ya gelirken Gerede'de sübaplardan birisi gitti
üç piston ile Akıncılar gişelere kadar geldim orada araç iki pistona düştü iki piston ile zar zor eve kadar geldim
sübaplar eridiği için motor yapmaya mecbur kaldım yapım aşamalarını video çekip YouTube'a yükledim
2500 km yol yaptım araç artık yağ eksiltmiyor
işin püf noktası yüksek basınç benzin pompasını değiştirmek
değişmezse yine segmanlar aşınıyor.

izlemek isteyen olursa link
Vedat hocam teşekkür ederiz video için.

Bir an önce Golf 8 alma imkanınız olur umarım diyorum 😀

Sizden cesaret alıp en azından yağ değişimini kendimiz yapabilsek ne mutlu bize.

Upvote 0
Merhaba neden motul marka motor yağı tercihiniz oldu?
Rodaj yağını değiştirdikten sonra deterjan katkısı yüksek yağ tercih etmem gerekiyordu talaş artığı kalmasın iyi temizleme yapsın diye tercih ettim
Motul’un “X-Clean” serisi, özellikle motor iç temizliği ve emisyon sistemlerinin korunması üzerine formüle edilmiş

Upvote 0
Vedat hocam teşekkür ederiz video için.

Bir an önce Golf 8 alma imkanınız olur umarım diyorum 😀

Sizden cesaret alıp en azından yağ değişimini kendimiz yapabilsek ne mutlu bize.
valla dileğiniz çok güzel
alternatör arızası olan golf 8 alıyım belki tamir ederim. :)

Upvote 0
Hocam elinize sağlık çok güzel ve öğretici bir video olmuş devamını dört gözle bekliyorum :),motoru hazır yemişken neden 1.4 TSI Swap yapmadınız hani şanzıman kodları felan mı farklıydı acaba?

Upvote 1
valla dileğiniz çok güzel
alternatör arızası olan golf 8 alıyım belki tamir ederim. :)
Neden arızalandığını bilsek önlem alacağız da o da belli değil.Parça sorunlu ise işimiz tamamen şansa kalmış demektir..Sanıyorum ruslar ve çinlilerden audide kullanılanın tamir videosunu izlemiştim.İşin içinde 48v ve dc-dc dönüştürücüde var karmaşık olduğu kesin

Upvote 0
Hocam elinize sağlık çok güzel ve öğretici bir video olmuş devamını dört gözle bekliyorum :),motoru hazır yemişken neden 1.4 TSI Swap yapmadınız hani şanzıman kodları felan mı farklıydı acaba?
Onu da sordum da sandık motora 120 bin dediler bir de Avrupa'dan gelen sıfıra yakın çıkmalar var 90 bine benim silindirlerde sıkıntı olmadığı için ucuza hallettim fiyat farkı az olsaydı dediğiniz mantıklı olacaktı

Upvote 0

Geri