Golf 7 Ara Ara Titreme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nebrin34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Mustafa
Araç
Mk7
Merhaba, 2015 model 1.2 tsi otomatik aracımda yaklaşık her 9-10 saniyede bir titreşim oluyor, bu zamana kadar çok ciddiye almamıştım ama bugün aracımı rolantide dışardan seyrettiğimde çok daha ciddi gözüküyor araba sanki stop etme eyilimi gösterecek gibi olup toparlıyor, titreşim olduğu an egzosdan gelen düzenli patlama seside bozuluyor pof pof yapıyor, ayrıca farlar, iç aydınlatma, klima gibi elektronik şeyleri devreye aldığında da bu titreme anlık hemen gerçekleşiyor. Sorun ne olabilir ?

Birçok nedenle olabilir(buji,bobin,oksijen sensörü,maf,map sesnörü,subaplarda kurum birikmesi vs). Ben olsam akü kontrolü gerekirse değişim ve arıza kodları ile başlardım.Kodları okuyup not edip silerek sonrasında aracı bir süre kullanıp tekrar okuma şeklinde yapmalısın.

Benzer durumu (belirli aralıklarla vuruntulu çalışma) bende de 1 yıl içinde 2-3 kez oldu.Sürekli olmadığı için yakıt kaynaklı yada anlık ateşleme sorunu gibi düşünüp önemsemedim.Rölantide içeride sabit titreme oluyorsa motor ve şanzuman kulakları baş şüpheli

Upvote 0
Merhaba, 2015 model 1.2 tsi otomatik aracımda yaklaşık her 9-10 saniyede bir titreşim oluyor, bu zamana kadar çok ciddiye almamıştım ama bugün aracımı rolantide dışardan seyrettiğimde çok daha ciddi gözüküyor araba sanki stop etme eyilimi gösterecek gibi olup toparlıyor, titreşim olduğu an egzosdan gelen düzenli patlama seside bozuluyor pof pof yapıyor, ayrıca farlar, iç aydınlatma, klima gibi elektronik şeyleri devreye aldığında da bu titreme anlık hemen gerçekleşiyor. Sorun ne olabilir ?
Bujinin elektrodunu çevreleyen porselende çatlak olabilir ara ara tırnağa değil de bujinin gövdesine ateşeme yapıyordur.
ilk yapılacak iş bujiyi söküp çatlak var mı bakmak olmalı. Gaza bastığında kayboluyorsa kesinlikle porselen çatlağı. Yapılacak iş buji değiştirmek takım olarak

Upvote 0
Diğerlerine girişmeden önce aküye baktırın bence. Akü yüzde kaç gözüküyor baktınız mı ona?

Upvote 0
Aküyü 5 ay önce sıfır taktım aslında değişmeden önce de %80 gösteriyordu fakat bir sabah hiç tepki vermeyince değiştirmek zorunda kaldım (%80' den nasıl 0' a düştü onu da hiç anlamadım gerçi ama akü değişmeden önce de bu sorun mevcuttu, şuan akünün yüzde kaç olduğuna bakamıyorum sanırım yeni takılan aküyü araca tanıtma işlemi yapılmadı ondan kaynaklı olabilir ama sonuç olarak aküm yeni.

Araçta herhangi bir arıza kodu yok fakat kendi obd cihazımla kontrol ettiğimde az da olsa 3. silindirde misfire değerleri artıyor ama canlı olarak izlediğimde burdaki ateşleme hatası ile titreme aynı anda gerçekleşmiyor.

Orjinal bujiyi internetten nerden satın alabilirim?

Upvote 0

Geri