Golf 7 2015 otomatik 1.6 dizel cxx motor motor yağ seviyesi kontrol edin uyarısı

İsim
Oğuzhan Bakır
Araç
2016 Golf 1.6 TDI
Arkadaşlar selam 2-3 hafta önce aracımı aldım uzun yola gittim geldim aradan bir hafta geçti bugün biraz dur kalklı trafikte aracı kullandıktan sonra yağ seviyesini kontrol edin uyarısı verdi yağ sıcaklığı ilk defa 108-110 derecede gördüm. Aracım 151 bin km de son bakımı 8 bin km önce yapıldı ve aracı aldığım kişi motul 8100 5w30 yağ koyduğunu gösterdi triger devirdaim seti vs 135 binde değişti aracı düz bir yere çektikten 2 saat sonra yağı ölçtüğümde görseldeki gibi seviyesi görünüyor minimuma yakın mı değil mi tartışılır ama böyle uyarı vermesi normalmidir

Ekli dosyalar

• IMG_1731.jpeg
    IMG_1731.jpeg
    336.4 KB · Görüntüleme: 22

yağ kaçağı var mı yok mu tespit edilmesi lazım. eğer yoksa vw onaylı bi castrol yağa geçin. bende de 15 model cxxb motor golf 7 var 50 bindir bende 193 binde şu an hep castrol koydum. sıfır eksiltme bir keresinde liquı molly koydurdum 500 ml kadar eksiltti. tekrardan castrole döndüm üstüne 2 kez daha periyodik bakıma girdi sıfır eksiltme. her arabanın huyu suyu farklıdır liquı molly güzel yağ ama benim arabaya yaramadı.

5w30 castrol edge hybrid vw onaylı yağ kullanıyorum

Yağ yakıyorsa kademeli olarak yağı kalınlaştırabilirsiniz forumda yapanlar vardı 5w-30 sonra 5w-40 en son 10w-40 olarak yada direk 5w40 ta yağ yakmayı keserse kâfi, yağ kaçağı ihtimali için düzgün bir ustaya kontrol ettirilmeli,liqui molly,Castrol,Shell yağı denenebilir.

yağ kaçağı var mı yok mu tespit edilmesi lazım. eğer yoksa vw onaylı bi castrol yağa geçin. bende de 15 model cxxb motor golf 7 var 50 bindir bende 193 binde şu an hep castrol koydum. sıfır eksiltme bir keresinde liquı molly koydurdum 500 ml kadar eksiltti. tekrardan castrole döndüm üstüne 2 kez daha periyodik bakıma girdi sıfır eksiltme. her arabanın huyu suyu farklıdır liquı molly güzel yağ ama benim arabaya yaramadı.

5w30 castrol edge hybrid vw onaylı yağ kullanıyorum
Şefim enjektör keçelerinden kaçak var ama yağ mı mazot mu anlamadım hatta bi tane enjektörün keçe üstü göl gibiydi diğerlerine nazaran:D yarın bakıma götüreceğim liqui moly koydurcaktım ama aynı motor sendekiyle bendeki anlaşılan castrolü deneyeceğim teşekkür ederim

Şefim enjektör keçelerinden kaçak var ama yağ mı mazot mu anlamadım hatta bi tane enjektörün keçe üstü göl gibiydi diğerlerine nazaran:D yarın bakıma götüreceğim liqui moly koydurcaktım ama aynı motor sendekiyle bendeki anlaşılan castrolü deneyeceğim teşekkür ederim
Enjektör revizyonundan sonra benimde keçelerden kaçırmaya başladı. yan sanayi keçe taktık düzelmedi en son servisten 4 tane orijinal keçe aldım sorun çözüldü 3700 tl tuttu

Herhang
Yağ yakıyorsa kademeli olarak yağı kalınlaştırabilirsiniz forumda yapanlar vardı 5w-30 sonra 5w-40 en son 10w-40 olarak yada direk 5w40 ta yağ yakmayı keserse kâfi, yağ kaçağı ihtimali için düzgün bir ustaya kontrol ettirilmeli,liqui molly,Castrol,Shell yağı denenebilir.
herhangi yağ yakma duman atma olayına rastlamadım hem soğukken hem sıcakken. Castrol deneyeceğim bu bakımda bakalım sonuçları burdan yazarım tekrardan.

Enjektör revizyonundan sonra benimde keçelerden kaçırmaya başladı. yan sanayi keçe taktık düzelmedi en son servisten 4 tane orijinal keçe aldım sorun çözüldü 3700 tl tuttu
Orjinal keçe alıp dışarıda mı değiştirttiniz yoksa direkt serviste parça+değişim mi yaptınız hocam. Bende değiştirteceğim ama emin olamadım son zamanlarda servislerin fiyatları ortada malum 🙁

Orjinal keçe alıp dışarıda mı değiştirttiniz yoksa direkt serviste parça+değişim mi yaptınız hocam. Bende değiştirteceğim ama emin olamadım son zamanlarda servislerin fiyatları ortada malum 🙁
keçeleri servisten alıp dışarda değiştirdim. enjektörümü revize eden yere gittim ücretsiz değiştirdiler

ruhsatla sorgulatınca iki tane çıkıyor. içi geniş olanı alıcaksınız parça kodu 04L 103 070 A

WhatsApp Görsel 2025-11-02 saat 21.14.15_c22c9c22.jpg

görselide bu hocam

Bu arada yağ değişimine götürene kadar opetten 1 litre yağ alıp koysam sorun teşkil eder mi acaba

Geri