Rölantide titreme

İsim
Celal
Merhabalar, aracımda yaklaşık 1000-1500 km civarıdır bir problem yaşıyorum. Motor normalde çalıştığı şekilde değilde biraz daha sesli çalışıyor ama asıl konu motorda ki sarsıntı ve titreşim sebebini bir türlü bulamadım
Triger 19 bin oldu
Motor takozu 18 bin
Alt travers takozu 7 nin
Kavramada 7 bin km oldu volantına baktırmıştım iyi durumda değişime gerek yok dedi usta

Şöyle bi durum var ufak sarsıntı var diye bujileri değiştirdim bujileri değiştirdikten bir süre sonra dahada sarsıntılı çalışmaya başladı aramızda bu durumu yaşayan ve çözüme ulaşan varmı?

Araştırdıklarımdan çıkan sonuçlarda şöyle
Enjeksiyon
Bobin
Sente ayarı
Vanos

Aracımın hızlanmasında çekişinde yakıtındada hiç bir problem yok
Sadece rölantide sarsıntılı ve dalgalı çalışıyor ayrıca bilgisayara bağlattığımda 1. Silindir 2-3-4. Silindire göre daha düşük çalıştığı görülmüştü
örneğin

2 3968
3 4025
4 3987

1. Silindir 1900-2100

Yaşayıp sorunu çözenler cevaplarsa çok memnun olurum. İyi forumlar

Merhaba Celal Bey, emme manifoldu sökülüp subaplardaki kurum durumunun tespiti yapıldı mı daha önce ?

Sosyal medyada gündem olan her şeye genelde itimat etmem ancak son dönemlerde bir kurum temizliği furyası başladı gidiyor. Anlattığınıza benzer şikayetlerin kurum temizliği ile ortadan kalktığını söyleyen bir çok kullanıcı mevcut ben de onların yalancısıyım. Sizdeki problem de kurum sebepli olabilir.

Dediğim gibi kendim tecrübe etmedim, belki forumdaki arkadaşlar böyle bir işlem yaptırmış olabilirler, onların yol göstermesi daha faydalı olacaktır.

Upvote 0
Merhaba Celal Bey, emme manifoldu sökülüp subaplardaki kurum durumunun tespiti yapıldı mı daha önce ?

Sosyal medyada gündem olan her şeye genelde itimat etmem ancak son dönemlerde bir kurum temizliği furyası başladı gidiyor. Anlattığınıza benzer şikayetlerin kurum temizliği ile ortadan kalktığını söyleyen bir çok kullanıcı mevcut ben de onların yalancısıyım. Sizdeki problem de kurum sebepli olabilir.

Dediğim gibi kendim tecrübe etmedim, belki forumdaki arkadaşlar böyle bir işlem yaptırmış olabilirler, onların yol göstermesi daha faydalı olacaktır.
Evet yetkili serviste bi tanıdık vardı oda kurumdan kaynaklı olabilir diye söylemişti ama açıkçası pek dikkate almamıştım bende araştırdım kurumla alakalı baya bi olumlu yorum gördüm yaptırmakla yaptırmamak arasında kararsız kaldım

Upvote 0
Hocam böyle forum üzerinden direkt sebep bu demek hiç doğru bir yaklaşım değil ancak kurum temizliği haricinde vibrasyon sebeplerinin çoğunu yazdıklarınıza göre kontrol ettirmişsiniz ya da yakın zamanda değişmiş.

Forumda “kurum” yazıp arattığınızda bazı konular ve mesajlar görebilirsiniz isterseniz önceki konuları ve mesajları da biraz inceleyin ve yetkili servis ya da vag grubuna hizmet veren bilinen bir özel servisten de fikir alıp yol planı oluşturabilirsiniz.

İyi forumlar iyi akşamlar dilerim.

Upvote 0

Geri