Kloroform Sonrası Koruma

İsim
Mehmet
Araç
Golf 7 1.2 tsi comfortline
Arkadaşlar herkese iyi forumlar ilk resimde görüldüğü üzere sağ far(resme göre sol) biraz sararmıştı ben de kloroform işlemi uyguladım
Ancak işlem sonrası sararma için ne yapılması gerektiği konusunda kafam karışık. Kimi ppf kimi vernik kimi seramik vs demiş en mantıklı çözüm ne olur varsa bilgi ve tecrübe sahibi olanlarınızın yorumlarını bekliyorum
IMG_2823.jpegIMG_3038.jpeg

Bi oto kuaförle görüştüm ppf yerine pasta yaptır dedi şimdi ppf içerden yine sararma kararma vs yapabilir dedi iyice kafam karıştı 🤔

Pasta dediği koruma amaçlı yapılan wax türevi üründür.
Far seramikleri var koruma amaçlı ama o da sarartır. En uzun ömürlü olan ppf yaptırmak olur. Ama onda da şöyle bir durum var. 2 3 bine yaparlar diye tahmin ediyorum. O paraların biraz üstüne temiz çıkma far da bulunabilir belki :)

Hocam iki fara TPU materyal 1000₺ fiyat aldım tek fara yaparsak farklı durur dediler şu an bu sefer de diğer fara da kloroform yapma konusunda kararsız kaldım 😅

Arkadaşlar bugün detailingciye gittim şöyle iki farada baktı sen ikisine birden 2000 üstüne 3000 numara zımpara yap öyle getir dedi
İskitlerde bi boyacıya zımpara almaya gittim
fara kaç numara zımpara yaptığımı sordu
Sırasıyla 500-1000-1500 dedim. Keşke hiç 500 yapmasaydın senin arabanın farı eski farlar kadar kötü değil dedi
(Kloroformu aldığım ürünün açıklamasında öyle yazıyordu 😕)
Velhasıl olan oldu diğer farı da zımparaladım yarın hayırlısıyla ppf e götüreceğim akşam ne kadar belli olur bilemem ama şu an bu şekilde

Ekli dosyalar

• 62cac47f-68ad-42c8-bb63-a7667453b7ec.jpeg
    62cac47f-68ad-42c8-bb63-a7667453b7ec.jpeg
    345.2 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:

Geri