Eibach vs Voglant yay

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zzknylmz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
ÖZKAN
Araç
VW GOLF
Herkese merhaba,

Golf 7 2016 1.2 tsi aracıma 3.5 cm spor yay takma düşüncem var fakat eibach ve voglant arasında kararsız kaldım bazı yerlede voglantın arkayı daha çok bastığını duydum. Yayları kullananlar var ise bilgi alabilir miyim. İlk tercihim voglant gibi duruyor fakat arkayı daha çok bastığı doğru ise vazgeçeceğim.

Arkayı fazla basma mevzusu araca tam uyumlu seçilmemiş yaydan kaynaklanıyor.Mesela 1.4 bağımsız,1.2 torsion,birinin yayı diğerini fazla yada az düşürüyor.Yani özetle doğru yayı almak çok önemli.
Ben 1.4tsi'da Vogtland kullanıyorum,memnunum ama hiç Eibach kullanan Golf 7'ye binmedim,dolayısıyla şu marka daha iyidir diyemiyorum.
Sonuç olarak adı üsyünde spor yay,görevi aracı alçaltmak ve daha sportif sürüş dinamikleri sağlamak,konfor herikisindede törpüleniyor ister istemez.

3 yıldır 1.4 tsi aracımda eibach prokit35 mm kullanıyorum konfor ve aracın düşüklüğünden çok memnun kaldım ben zamanında araştırırken eibachın konforu çok fazla etkilemediğini vogtlandın biraz daha süspansiyonu sertleştirdiğini ama biraz daha iyi yol tuttuğunu öğrenmiştim. Benim için konfor ön planda olduğundan eibachı tercih ettim. Ama yakın zamanda mubealara geçeceğim. 3.5 cm biraz fazla gelmeye başladı. Forumda bu yaylara sahip araçların bolca fotoğrafı var biraz araştırıp bulabilirsiniz

3 yıldır 1.4 tsi aracımda eibach prokit35 mm kullanıyorum konfor ve aracın düşüklüğünden çok memnun kaldım ben zamanında araştırırken eibachın konforu çok fazla etkilemediğini vogtlandın biraz daha süspansiyonu sertleştirdiğini ama biraz daha iyi yol tuttuğunu öğrenmiştim. Benim için konfor ön planda olduğundan eibachı tercih ettim. Ama yakın zamanda mubealara geçeceğim. 3.5 cm biraz fazla gelmeye başladı. Forumda bu yaylara sahip araçların bolca fotoğrafı var biraz araştırıp bulabilirsiniz
ben de bu konuyu merak ediyorum. Mubea yayları nereden tedarik edebiliyoruz ve ücreti nedir biliyor musunuz?

ben de bu konuyu merak ediyorum. Mubea yayları nereden tedarik edebiliyoruz ve ücreti nedir biliyor musunuz?
Ben almanyada yaşayan bi arkadaşımın evine sipariş ettim 220 euro + 9 eur kargo fiyatıydı. Tr de muhtemelen yetkili servisten siparişle alabilirsiniz burdaki ücretler hakkında bi fikrim yok

Türkiye'de servis vermiyor sanırım artık üretimi durdurulmuş gibi şeyler okudum. Eibach ve vogtland arasında da karar veremedim. Yorumları bekleyeceğim. Vogtland fiyat olarak da uygun ama sanki eibach hakkında daha iyi yorumlar var

Mubea yayları dün Ankara Eskihisara sordum, üretimi durdurulmuş

Ekli dosyalar

• IMG_0711.png
    IMG_0711.png
    38.4 KB · Görüntüleme: 26
Türkiye'de servis vermiyor sanırım artık üretimi durdurulmuş gibi şeyler okudum. Eibach ve vogtland arasında da karar veremedim. Yorumları bekleyeceğim. Vogtland fiyat olarak da uygun ama sanki eibach hakkında daha iyi yorumlar var
Bende aynı durumdayım 😀. Vogtland fiyat avantajıyla 1-0 önde gidiyor şuan kullananlar var ise fotoğraf atabilirse çok sevinirim

Eibach Prokit 30mm Kullanıyorum Çok Memnunum. Orjinal Jant ve Sıfır Lastikler ile Konfor Kaybı Yok denecek Kadar Az. Görsel Paylaşmıştım ilk Takıldığı Anda. Şuan Yaylar Esnedikçe Sanırım Araç biraz daha Düştü.

Eibach Prokit 30mm Kullanıyorum Çok Memnunum. Orjinal Jant ve Sıfır Lastikler ile Konfor Kaybı Yok denecek Kadar Az. Görsel Paylaşmıştım ilk Takıldığı Anda. Şuan Yaylar Esnedikçe Sanırım Araç biraz daha Düştü.
Benim aracım 1.6 TDI. Üzerinde 18 inç BBS FI-R jant var. Mevcut konforu çok kaybetmemek benim de derdim. Bir de jantların offsetli olmasından kaynaklı sürter mi acaba diye düşünüyorum. Vogtland 35mm ve eibach prokit arasında 5mm fark var. Vogtland da esniyorsa olmaz gibi geliyor. Kararsızlığa devam 😂

35mm eibach memnunum çok zıplatmıyor.
Tabiki orjinalr göre sertleşti.. yok fark diyemem
fakat düşük hızlarda direksiyon manevralarında amortisör üst bilyası tık tık vuruyor. Değiştirdim sıfırıyla hala ses var

Alıştık biniyoz seviyoz pıssıklığı

Ekli dosyalar

• IMG_1335.jpeg
    IMG_1335.jpeg
    497.7 KB · Görüntüleme: 23
Satarsan haber eder misin ? 05314600597

• Beğen
Tepkiler: Jas

Geri