1.6 tdi triger ağır bakım

UBC53

Katılımcı Üye

İsim
Ataberk
Araç
Volkswagen Golf MK7 ''15 Highline Dsg 1.6 TDİ
Herkese merhaba keyifli forumlar diliyorum. 1.6 tdi 2015 model aracım 192 bine geldi.

triger ağır bakımına sokmak istiyorum

triger kayışı
devirdaim
v kayışı
antifriz
krank keçesi şeklinde değişmesi lazım.

yakın zamanda aracını ağır bakıma sokan var mı? fiyatlar ne alemde kazıklanmak istemiyorum istanbul içi önerilerinize açığım.

bunlarda sente ayarı çok önemliymiş sorun yaşamak istemiyorum

Merhaba ben bu hafta Eskişehir'de bu bakımlar+ su deposu, kapağı, yağ (Liquimoly Toptech4200), filtreler (Mann)+ 8000 tl işçilik dahil 26000'e yaptırdım.

@UBC53 bu hafta 30 bin km olmuştu triger bakımı geçeli trigeri yeni değiştim periyodik bakımı olmadan yaklaşık 11.000 TL para saydım(bazı insanlar triger hakkında ne zaman kopsa o zaman değiştirirsin diyorlar ben riske atmadım) krank keçesi değişmedim ve antifiriz değişmedim listeden eksik olarak, benim aracım Renault ve dizel ona göre aklınızda aşağı yukarı 17-18 bin lira falan olsun sizin araba malum her an başka bir şey çıkabilir o yüzden aklınızdaki fiyata 5.000 tl daha koyup bakımı yapın 😃

@UBC53 bu hafta 30 bin km olmuştu triger bakımı geçeli trigeri yeni değiştim periyodik bakımı olmadan yaklaşık 11.000 TL para saydım(bazı insanlar triger hakkında ne zaman kopsa o zaman değiştirirsin diyorlar ben riske atmadım) krank keçesi değişmedim ve antifiriz değişmedim listeden eksik olarak, benim aracım Renault ve dizel ona göre aklınızda aşağı yukarı 17-18 bin lira falan olsun sizin araba malum her an başka bir şey çıkabilir o yüzden aklınızdaki fiyata 5.000 tl daha koyup bakımı yapın 😃
120 binde serviste değişti triger ama yine de riske atmıyorum 200 bine yaklaşmışken erkenden yapayım diyorum antifrizim de tertemiz yine de değiştiriyorum garanti olsun ilerde başımız ağrımasın hocam :)

120 binde serviste değişti triger ama yine de riske atmıyorum 200 bine yaklaşmışken erkenden yapayım diyorum antifrizim de tertemiz yine de değiştiriyorum garanti olsun ilerde başımız ağrımasın hocam :)
İnşallah başına bela olmaz hocam bu kadar masraf yaptın, benim antifrizim de iyiydi ben geçen bakımdan kalma yaklaşık yarım litre vardı ondan koydum yarım litre de saf su koydum o şekilde götürüyorum Diyarbakır'da çok soğuk bir şehir değil,)arabanıza kesinlikle radyatörüne ya da motor soğutma suyuna musluk suyu koymayın kireçli su onlar,onun yerine saf su koyun deiyonize ve kireçsiz).

240.000 den önce değiştirmenize gerek yok teknik olarak.

Herkese merhaba keyifli forumlar diliyorum. 1.6 tdi 2015 model aracım 192 bine geldi.

triger ağır bakımına sokmak istiyorum

triger kayışı
devirdaim
v kayışı
antifriz
krank keçesi şeklinde değişmesi lazım.

yakın zamanda aracını ağır bakıma sokan var mı? fiyatlar ne alemde kazıklanmak istemiyorum istanbul içi önerilerinize açığım.

bunlarda sente ayarı çok önemliymiş sorun yaşamak istemiyorum
Hocam sence gerek var mı ya değiştirmeye bence kullanmaya devam edebilirsin. Tabii dizellerde trigerle devirdaim aynı anda değişiyormuş devirdaimde sorun yoksa 120 bin km dolmadan gitmek ekstradan masraf olur gibi. Tabii şahsi fikrim öneri değildir.

Elbet İstanbul'da da iyi ustalar vardır ona lafım yok ancak İstanbul'da çalışırken çalıştığım şantiyedeki taşeron firmalarda çalışan bir abimiz ben önerdim diye aracın ağır bakımını İstanbul'dan Ankara'ya yaptırmak için gelmişti. Reklam gibi olmasın Ankara Şaşmazda Avoss Otomotivde yaptırdı. (Belki ankarada oturan arkadaşlara da yardımcı olur diye yazıyorum.)

Kendi benzinli Golfüme de oradan yaptırılmış triger bakımı 1 yıl önce 7 bin TL tutmuştu. Yapılan işçilik çok güzeldi ve hızlı çalışıyorlardı.

Geri