Golf 6 Antifriz Kaçağı - Acil Müdahale Gerekir mi?

İsim
Yiğit ÇETİNKAYA
Araç
Golf VI 1.4 TSI - 2011
Arkadaşlar Merhaba,

Aracımda antifriz hortumlarının olduğu bölümde, fotoğrafta görülen şekerlenmiş sızıntıyı fark ettim. Sanırım bir bağlantı noktasından kaçak var.

Bu durumun aciliyeti nedir ve tahmini masrafı ne olur? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• 1760686865738.png
    1760686865738.png
    1.7 MB · Görüntüleme: 22
  • 1760686882304.png
    1760686882304.png
    1.2 MB · Görüntüleme: 22
güzelce temizleyin tekrar bakın sorun tekrarlarsa en kısa sürede baktırın araca. antifriz ülkemizde pek ciddiye alınmıyor ama motor yağı ne kadar önemliyse antifrizde o kadar önemlidir

Upvote 0
Merhabalar,
Kaçak; T bağlantı parçasının kendisinde gibi gözüküyor, hortum kelepçe bağlantılarında kaçak gözükmüyor fotoğraftan görebildiğim kadarıyla. Maliyeti yüksek bir olay yok diye düşünüyorum. Soğutma sıvısının tamamı yüksek ihtimal o konnektörden daha pahalıdır, sıvıyı kaybetmeden temiz bir kaba aktararak parça değişimi yapılabilir.

Aciliyet konusuna gelecek olursak, parça değişiminin mümkün olmadığı bir mahrumiyet bölgesinde değilseniz şayet, bir an önce bu kaçağın giderilmesi gerekiyor. Her ne kadar kullanıcılar “Kilometrede şu kadar su eksiliyor.” tarzında takiple bu tarz işleri erteleseler de, kaçağın artma ihtimali ya da nispeten uzun süre yüksek devirde aracı kullanmanız (mesela rampa çıkmak), devirdaim pompasının daha fazla su basmasına sebep olacağı için sistemden eksilip giden su miktarı da önceki “Kilometrede bu kadar su eksiltiyor.” hesabınıza uymayacaktır. Soğutma suyu seviyesi kritik seviyenin altına düşerse, ciddi masraflarla karşı karşıya gelebileceğiniz problemlere yol açabilir.

Son düzenleme:
Upvote 0
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Önümüzdeki günlerde bu işlemleri yaptıracağım ve o zamana kadar da durumu dikkatle takip ediyor olacağım.

Upvote 0

Geri