90-100km civarında uğultu sesi

İsim
Erdem
Araç
Golf 7,5 1.5 150 Hp tsi
Merhaba. 2019 model golf 7,5 dsg aracım ile 92-100 km hız aralığında sıcak asfaltta inceden başlayan uğultu sesi mevcut ve 100 km hızda kesiliyor . Sonrasında 130 km hızlarda yeniden aynısını yapıyor gibi ama o hızlarda ister istemez rüzgar sesi de olduğu için anlaşılmıyor daha önce başına gelen varmı ? Lastiklerim 25 model conti ultra contack 225-45/17

Şu testi yapın en azından ücretsiz.Uğultunun geldiği hızlarda iniş aşağı boşta gaz vermeden gidiyorken ses geliyorsa porya bilyası.Gaz vermeden aynı hızda iniş aşağı viteste giderken geliyorsa şanzımandan...Aksi durumda ödünç jant lastik değişimi ile test edilecek

Upvote 0
Şu testi yapın en azından ücretsiz.Uğultunun geldiği hızlarda iniş aşağı boşta gaz vermeden gidiyorken ses geliyorsa porya bilyası.Gaz vermeden aynı hızda iniş aşağı viteste giderken geliyorsa şanzımandan...Aksi durumda ödünç jant lastik değişimi ile test edilecek
İniş aşağı veya düzde boşta olsa da viteste olsada geliyor ses 90 ile 100 arasında bariz az bir şekilde yani değişen birşey olmuyor. 105 binde bu tarz sorun yaratması normal mi daha önce yaşayan varmı acaba ?

Upvote 0
Bende de var 90 105 arasi poryadan şüpheleniyorum gaz pedali da titriyor kesik kesik titreşim var kac kişiye götürdüm anlayan yok bulamadılar

Upvote 0
Bende de var 90 105 arasi poryadan şüpheleniyorum gaz pedali da titriyor kesik kesik titreşim var kac kişiye götürdüm anlayan yok bulamadılar
Ben gaz pedalını hissedemiyorum fakat araca biraz vibraston veriyor gibi tamirci arkadaşlar ile daha incelemedik ama liftte kaldırıp ses yaptığı hıza getirsek belli oluyor dediler siz lifte kaldırıp da sesin nereden geldiğine baktınız mı ?

Upvote 0
Ben önce rot balans yaptirdim geçmedi tekrar gittim jant eğri dediler düzeltirdim yine geçmedi çok anlayan yok tekrar gittim bilyadan dediler ama sesi duyamadılar eliyle çevirdi ama o hızla bisey duyacağını sanmam zaten vw ciye gittim oda anlamadı salak salak düşündü eksozdandir dedi gecistirdi bir volkwagenci nasil anlamaz nasil usta bunlar anlamak güç lifte kalkmadı anlayan birini bulursam yaptiracam ayni konudan forumda biri bahsetmişti gaz pedalinda da titreşim var diye ariza poryadanmis

Upvote 0
Biraz önce yeniden sıcak asfaltta denedim gaz pedalında bende hissedebiliyorum 90-100 km hız arasında ama çok az müsait bi zamanda yetkili serviste veya sanayide iyi bi ustaya göstermeyi düşünüyorum umarım daha önce bu sorunu yaşayan birisi sorunu nasıl çözdüğüyle ilgilide bilgi vererek yardımcı olur

Upvote 0
Rot balansçı Arka sağ teker poryasından geldiğini söyledi bende sesi dinledim. Yetkili servisten porya siparişi verdik cuma günü gelecek.

Upvote 0

Geri