🚨“ Yeni Sezon: Kervan Yolda Nasıl Düzülür “ 🚨

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Xcorpit39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Telefon gibi tablet ekranlar var arabamızda. Bunlarla uğraşmak da aslında suç olmalı. Telefona bakmaktan farksız bana göre. Ama mecbur bakiyorsun cezası da olmaz bunun çok değişik bir ikilem

Telefon gibi tablet ekranlar var arabamızda. Bunlarla uğraşmak da aslında suç olmalı. Telefona bakmaktan farksız bana göre. Ama mecbur bakiyorsun cezası da olmaz bunun çok değişik bir ikilem
Havaalanları güvenlik kapılarından su sokmayıp kapıdan geçtikten sonra su almanın serbest olması gibi:)

Bence başlık “ Yeni Sezon: Kervan Yolda Nasıl Düzülür “ diye değişmeli…

Ne verildi ki bu kadar para isteniyor…

Tahmini artışlar…
IMG_2335.jpeg

Trafikteki magandalar çığırından çıktığı için, hele de trafiği felç eden konvoy ve araçtan inme işleri iyice yaygınlaştığı için belki arada biz de yanacağız ama destekliyorum maalesef.

Gördüğüm tek eksik, araçtan çöp atanları da caydırıcı cezalara dahil etselerdi keşke...

1759903043192.png

5 kere hiz cezasi sonrası psikiyatri sureci nasil isliyor acaba

Trafikteki magandalar çığırından çıktığı için, hele de trafiği felç eden konvoy ve araçtan inme işleri iyice yaygınlaştığı için belki arada biz de yanacağız ama destekliyorum maalesef.

Gördüğüm tek eksik, araçtan çöp atanları da caydırıcı cezalara dahil etselerdi keşke...

1759903043192.png
Sadece arabadan değil yayayken de çöp işi büyük ceza olmalı. Çok şükür sigaram yok ama sigarası olanlar hiç affetmiyor çat çat atıyor.

Ayrıca siz de bisikletçisiniz illa denk geliyordur emniyet şehitlerindeki çöpler, şişeler, patlak kamyon lastikleri, içkiler bunlar ceza olmadığı için oluyor. Özellikle benim şehrimde 40 km yolda 10 tane emniyet şeridinde tır lastiği sayarım yolda
Bence başlık “ Yeni Sezon: Kervan Yolda Nasıl Düzülür “ diye değişmeli…

Ne verildi ki bu kadar para isteniyor…

Tahmini artışlar…
IMG_2335.jpeg
Ehliyet işinin suyu çıktı ehliyet almak 30 bin lirayı buluyor. 30 bin ne abi askeri ücretin 1.5 katı ne demek

Sadece arabadan değil yayayken de çöp işi büyük ceza olmalı. Çok şükür sigaram yok ama sigarası olanlar hiç affetmiyor çat çat atıyor.

Ayrıca siz de bisikletçisiniz illa denk geliyordur emniyet şehitlerindeki çöpler, şişeler, patlak kamyon lastikleri, içkiler bunlar ceza olmadığı için oluyor. Özellikle benim şehrimde 40 km yolda 10 tane emniyet şeridinde tır lastiği sayarım yolda

Aslında ikisi için de ceza var ama hem uygulama yok hem de rakamı cüzi. Yukarıdaki yeni cezalar gibi rakamı artsa, bir süreyle sımsıkı uygulansa düzelir aslında biraz. Çünkü gerçekten her yer çöp.

Bir de dikkatimi ambulansa yol vermeme cezası çekti (evet kasten yol vermeyenler haber olduğu için çıktı). 46.000 TL ve ispatı da çok kolay. Millet böylelikle dikiz aynasına bakmayı ve teyakkuzda olmayı öğrenecek neyse ki. Çünkü ışıklarda algısı açık olanlar bayağı arkadaki siren sesini anlayıp yol vermeye çalışıyor kornaya basa basa fakat sağındaki solundaki önündeki adamın umurunda değil! Artık onlar da bakar bir zahmet.

Ve bu arada, evet, trafik iğrenç bir hâl aldı toplumsal yozlaşmayla beraber fakat asıl sebebin ekonomiyi toplamak olduğunu da herkes biliyordur herhalde :)

Yine de herkese eşit uygulanacaksa hiç gıkım çıkmaz. Yeter ki şu millet doğru düzgün, medeni bir şekilde, trafikteki diğer araçlara da saygı duyarak araba sürmeyi öğrensin.

Sahte plakalı - plakasız yüzlerce araç var trafikte, bu konudaki kurallar da net aslında ama uygulanmayınca (sadece normal vatandaşa arada uygulanıyor) önemi yok. Örnek vermek gerekirse motokuryeler arkasına plakayı kapatacak gibi Türk Bayrağı asıyor. sonra ver elini kaldırımlar, parklar ters yönler. ikinci olarak çöp toplayanlar çuval asıyor ver elini yanlış parklanma, trafik düzeni bozma. minibüsler, taksiler, öğrenci- personel servislerinin yaptıkları büyük şehirde yaşayanlarımız için malum. profesyonel şoförler (servisçi, taksici, minibüsü, otobüsçü, kuryeci, kargocu vb.) arkadaşların hali hazırda var olan kurallara göre hale yola getirilmesi zaten bu işi hale yola koyardı. Biz profesyonel işine ek olarak araç kullananları çileden-yoldan çıkmasına bu kişilerin(profesyonel şoförlerin) cezasız kalması sebep oluyor. Ama popüler olup vatandaş tarafından konuşulmazdı. böyle olunca hepimizde bir umut oluyor bir şeyler düzelir diye.

Aslında ikisi için de ceza var ama hem uygulama yok hem de rakamı cüzi. Yukarıdaki yeni cezalar gibi rakamı artsa, bir süreyle sımsıkı uygulansa düzelir aslında biraz. Çünkü gerçekten her yer çöp.

Bir de dikkatimi ambulansa yol vermeme cezası çekti (evet kasten yol vermeyenler haber olduğu için çıktı). 46.000 TL ve ispatı da çok kolay. Millet böylelikle dikiz aynasına bakmayı ve teyakkuzda olmayı öğrenecek neyse ki. Çünkü ışıklarda algısı açık olanlar bayağı arkadaki siren sesini anlayıp yol vermeye çalışıyor kornaya basa basa fakat sağındaki solundaki önündeki adamın umurunda değil! Artık onlar da bakar bir zahmet.

Ve bu arada, evet, trafik iğrenç bir hâl aldı toplumsal yozlaşmayla beraber fakat asıl sebebin ekonomiyi toplamak olduğunu da herkes biliyordur herhalde :)

Yine de herkese eşit uygulanacaksa hiç gıkım çıkmaz. Yerer ki şu millet doğru düzgün araba sürmeyi öğrensin.
Cezası olduğunu biliyorum da şu ömrümde hiç bundan ceza yiyeni görmedim. Cezası çok cüzzi bir miktar zaten. Yiyenin de umrunda olmaz koy 40 bin ceza bakalım atıyorlar mı? Bisiklet üstünde yediğim şeyin çöpünü başka şehirlere taşıdığımı bilirim cebimde cebime yapışacak değil sonuçta.

Ambulans olayına yorum yapmak istemiyorum tam sığırlar yol vermeyenler.

Ekonomi vergi ile toplanmamalı. He illa vergi ile toplanacaksa milyar dolarlık şirketlere vergi afları neden yapılıyor????? Yapmayın kardeşim onun vergisini de benden alıyorsun haksızlık bu!!!!!

• Beğen
Tepkiler: SCC

Geri