Gaza Basınca Şakırtı / Şırıltı Sesi - Golf 7 1.6TDI 110 HP DSG

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cokobash
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Mustafa
Araç
Volkswagen Golf VII 1.6TDI 110HP DSG
Herkese iyi akşamlar,

2015 Model Golf 7 1.6TDI 110HP DSG 205.000 kilometredeki aracım gaza bastığımda şakırtı (veya şırıltı-hangisi denilirse) sesi veriyor içeriye. Fakat bu ses camlar kapalı ve müzik kapalıyken geliyor. Ses gaza basmadığımda ise kesiliyor. Ayrıca 2.750 devir sonrasında ses motor sesinden dolayı gelmiyor ya da ben duyamıyorum gürültüden. Ek olarak, rölantide gelmiyor, fakat rölantide gaz verince yine geliyor. Ayrıca motor ısınırken veya ısındıktan sonra yapıyor. Araçta geç çalışma, yakıt artışı veya çekişin azalması gibi problem yok. Sebebi ne olabilir çok merak ediyorum.

Şimdiden tahminde ve öneride bulunacak arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Bu sesi sadece motor soğukken yapıyor ısınınca ses kesiliyorsa sebebi enjektörler olabilir. Sesin net olarak geldiği anda video çekip paylaşabilirsen bilgisi olanlar yorumlarını paylaşacaktır.

Upvote 0
Bu sesi sadece motor soğukken yapıyor ısınınca ses kesiliyorsa sebebi enjektörler olabilir. Sesin net olarak geldiği anda video çekip paylaşabilirsen bilgisi olanlar yorumlarını paylaşacaktır.
Merhaba,

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Gözlemlediğim kadarıyla motor soğukken yapmıyor, ısınmaya yakın ve sıcakken yapıyor. (Hararet 60 ve sonrasında). Ayrıca videoda sesin geleceğini pek tahmin etmiyorum. Yol gürültüsünden duyulmaz sanırım.

Upvote 0

Geri