Bagaj aydınlatması sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erdem55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Erdem
Araç
Volkswagen Golf 1.0 TSI Highline
Merhaba arkadaşlar ilginç bir arıza ile karşı karşıyayım.
Dün akşam bagaj lambamın yanmadığını fark ettim. Ölçü aleti ile ölçtüğünde 12 voltun geldiğini gördüm. Fakat kabloları çıplak bir şekilde Lambaya değdirdi lamba yanmadı.
Lambadan şüphelenip kontrol ettiğimde sağlam olduğunu gördüm.
Elimde LED bir lamba vardı onu bağladığımda yandığını gördüm.
Fakat LED lamba yanarken orijinal lambayı değdirdiğimde aracın kısa devre algılar gibi elektriği kestiğini gözlemledim.
Fakat bu lambalar zaten kısa devre mantığı ile çalıştığını biliyorum. Eksi ve artıyı verdiğimizde içindeki teli kızartıp bize ışık sunuyor.
Bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim. Acaba kodlama ile ilgili bir durum mu var? Yani ambiyans kodlama yapmıştım. Diğer her şey normal çalışıyor. Beyinde arıza vs de yok.

Merhaba arkadaşlar ilginç bir arıza ile karşı karşıyayım.
Dün akşam bagaj lambamın yanmadığını fark ettim. Ölçü aleti ile ölçtüğünde 12 voltun geldiğini gördüm. Fakat kabloları çıplak bir şekilde Lambaya değdirdi lamba yanmadı.
Lambadan şüphelenip kontrol ettiğimde sağlam olduğunu gördüm.
Elimde LED bir lamba vardı onu bağladığımda yandığını gördüm.
Fakat LED lamba yanarken orijinal lambayı değdirdiğimde aracın kısa devre algılar gibi elektriği kestiğini gözlemledim.
Fakat bu lambalar zaten kısa devre mantığı ile çalıştığını biliyorum. Eksi ve artıyı verdiğimizde içindeki teli kızartıp bize ışık sunuyor.
Bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim. Acaba kodlama ile ilgili bir durum mu var? Yani ambiyans kodlama yapmıştım. Diğer her şey normal çalışıyor. Beyinde arıza vs de yok.
bagaj aydınlatmasının kodlaması var diye biliyorum. ambiyans ışığı yapanlar arıza ışığı yakmasın diye belki öyle kodlamış olabilir

Upvote 0
Kodlamada Led ışığı ile ilgili değişiklik yapılmıştır. İki çözüm birisi vcds den o kanalı halojene dönüştürmeniz. Diğeri ise led lamba almanız herhangi bir aksesuarcıda kolaylıkla bulabilirsiniz

Upvote 0
Kodlamada Led ışığı ile ilgili değişiklik yapılmıştır. İki çözüm birisi vcds den o kanalı halojene dönüştürmeniz. Diğeri ise led lamba almanız herhangi bir aksesuarcıda kolaylıkla bulabilirsiniz
Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim.
Vcds ile kodlamayı düzeltebilirim. Acaba hangi kanal olduğunu biliyor musunuz ?

Upvote 0
Bu konuda neden hiçbir yerde bilgi yok. Plaka lambasının led ile değiştirildiğinde hangi kod ile düzeltileceği var fakat bagaj içi lamba için herhangi bir bilgi bulamadım.

Upvote 0
Bu konuda neden hiçbir yerde bilgi yok. Plaka lambasının led ile değiştirildiğinde hangi kod ile düzeltileceği var fakat bagaj içi lamba için herhangi bir bilgi bulamadım
  1. VCDS’yi aç
  2. [09 – Central Electronics] (Merkezi Elektronik) modülüne gir
  3. [Adaptation – 10] sekmesine gir
  4. Açılan listede arama kısmına yaz
Leuchte27NSL RC6
Veya
Leuchte28RFL LC11
Kanalımdan
  • Lampentyp” (Lamba tipi)
    • Halojen için: 9 - allgemeine Glühlampe 12W
    • LED için: 43 - LED Tagfahrlichtmodul Versorgung
  • “Fehlerort mittleres Byte DTC-DFCC” kısmı genelde değişmez ama LED takarken hata alırsan, bu kodu sıfırlayabilirsin.
  • “Cold Diagnosis” veya “Diagnose der Lampen aktiv”
    • LED kullanacaksan “not active” yap.
    • Halojen takacaksan “active” kalabilir.
Chatgpt den alıntıdır. Kolay gelsin. İşe yararsa yazın hocam başkalarına arşiv olur

Upvote 0
28rfl geri vites lambası kanalıdır. Her konuda yapay zekaya güvenmeyin. Bagaj aydınlatmasının kodlaması falanda olmaz.

Upvote 0
bağaj kilidinden oraya tetikleme gider diye biliyorum bagaj kilidi sağlammı kontrol edin sorun çözülebilir

Upvote 0
bağaj kilidinden oraya tetikleme gider diye biliyorum bagaj kilidi sağlammı kontrol edin sorun çözülebilir
Bagaj kilidini kontrol etmememin sebebi bagajı açtığımda iç aydınlatmalar aktif oluyor. Buda bana kilit içindeki sivicin sağlam olduğunu düşündürdü.
Ayrıca led lamba taktığımda led lambanın çalışması kafamı karıştırdı.
Sokete power led tarzında bir ışık kaynağı bağladığımda çalışıyor. fakat kendi cam tarzı lambasını çıplak halde bile bağlasam araç bir anda gücü kesiyor.
Sanırım kontrol ünitesi kısa devre algılıyor ve gücü kesiyor. Ama bu lambaların çalışma şekli zaten kıza devre şeklinde. Anlayamadım.

Upvote 0
28rfl geri vites lambası kanalıdır. Her konuda yapay zekaya güvenmeyin. Bagaj aydınlatmasının kodlaması falanda olmaz.
Yok hocam biz illa her konuda yapay zekaya güveniyoruz… Açıklama yapılmış denensin araştırılsın çözüm olursa diye tabikide her konuda güvenilmiyor. Argüman bulunamadığında araştırma yapılması için kullanılmış bu konuda. Yapay zeka ile ilgili ders verir tarzda bi açıklama yapma ihtiyacınızı farklı kanalda deneyin buraya olmamış, iğrelti durmuş :)

Upvote 0

Geri