Plaka lambalarının çalışmaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gokfc38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Mevlüt
Araç
Golf 7
Merhaba 2016 model 1.2 tsı comfort golf aracımın arka plaka aydınlatma ışıkları çalışmıyor araç uyarı veriyor ampul kaynaklı değil ve elektrik gelmiyor 2 tarafa da sigortadandır diye düşündüm fakat sigortasını bulamadım bu konuda fikiri olan veya böyle bir durum yaşayan oldumu daha öncesinde

Plaka lambası parklara bağlıdır. Ön ve arka parklar yanıyorsa arıza ya duy ,ya ampul yada duyun girişindeki jakın bağlı olduğu nokta da korozyon oluşmuş olabilir.
Kablo elektrik testini yaparken farlar açık olsun...

Upvote 0
Ekranda plaka arıza lambası uyarısı yanıkken ampül değişseniz bile güç gelmiyordu diye hatırlıyorum.
Yani arıza verince gücü kesiyor, ampülü değiştikten sonra kontak kapat aç yapmak gerekiyor.

Belki sorununuz bundan kaynaklıdır

Upvote 0
Plaka lambası parklara bağlıdır. Ön ve arka parklar yanıyorsa arıza ya duy ,ya ampul yada duyun girişindeki jakın bağlı olduğu nokta da korozyon oluşmuş olabilir.
Kablo elektrik testini yaparken farlar açık olsun...
Doğru cevap✅

Upvote 0
park lambaları aktif bir şekilde çalışıyor fakat plaka lambalarının kablosuna elektrik gelmiyor duy ampul kaynaklı değil daha öncesinde kurcalanmış bir tesisatta mevcut değil araçta eski araçlarda sigorta patlar ve yanmaz o durumu yaşıyorum plaka lambalarına 12 volt güç gelmiyor hatta hiç güç gelmiyor

Upvote 0
Benim araçta da aynı problem mevcut model paket yıl birebir aynı. aydınlatma ampulü yanıyor olmasına rağmen panelde sürekli arka plaka aydınlatma problemi veriyor. Ampulü değiştirdim acaba temassızlığı var mı diye sorun çözülmedi. nasıl bir çözüm üretmeliyim bende onun için bakınıyordum başlığı görünce yazayım dedim. Belki bir çözüm üreten çıkar diye.

Upvote 0
Benim araçta da aynı problem mevcut model paket yıl birebir aynı. aydınlatma ampulü yanıyor olmasına rağmen panelde sürekli arka plaka aydınlatma problemi veriyor. Ampulü değiştirdim acaba temassızlığı var mı diye sorun çözülmedi. nasıl bir çözüm üretmeliyim bende onun için bakınıyordum başlığı görünce yazayım dedim. Belki bir çözüm üreten çıkar diye.
aracınızda plaka lambalarında led ampul kullanıyorsanız arıza ışığı yakar normal dipsiz halojenmi kullanıyorsunuz ledmi kullanıyorsunuz

Upvote 0
aracınızda plaka lambalarında led ampul kullanıyorsanız arıza ışığı yakar normal dipsiz halojenmi kullanıyorsunuz ledmi kullanıyorsunuz
Açıkçası sorunuzun cevabını tam bilmiyorum bugün bi bakıp fotoğrafını çekip buraya atarım. Yeni yeni ilgilendiğimden hangisi hangisidir bilemiyorum maalesef.

Upvote 0
tamamdır fotoğrafınızı bekliyorum beyaz ışık yanıyorsa leddir sarımtırak beyaz yanıyorsa halojen ampuldur golflerde led ampul takıldığı zaman plaka lambalarında kodlama ister

Upvote 0

Geri