Dq250 Hareket halinde vuruntu

İsim
Berat Yasin
Araç
Caddy
Arkadaşlar herkese merhaba yaklaşık 300 binde dq250 şanzımana sahip bir aracım var sıfırdan beri bende kavrama değişimi hiç yapılmadı son 1 senedir yolda giderken pedala %15-20 basarken veya hareket halindeylen anlam veremediğim bir vuruntu yapıyor yetkili servisede sorduğumda aracımda hiçbir hata kodu oluşmadığını bi problemin olmadığını söylemişlerdi daha önce başına böyle bir problem gelen varmı son 2-3 aydır keyfine göre bazen ayda 1 yapıyor bazen 1 günde 10 larca defa arıza kodu olmaması da çok enteresan çünkü 100 ile giderken bile bariz hissettiriyor gaz kelebeği,vuruntu sensörü,motor kulağı gibi bir çok seçenek var galiba önümde birde kavramam orjinal olduğu için ve yağlı tip olduğu için yolda giderken aşınmadan kaynaklı boşalma yaptığını birkaç kişiden duymuştum başına böyle bir sorun gelen oldumu teşekkürler.

Yıllar önce jetta aracım vardı. Vuruntu yapıyor ama arıza vermiyordu. Bobin buji değişimi yapınca düzelmişti. Hemde çok keyifli olmuştu. Kavrama korkusuna baktıramıştım. Sonunda ucuza çözünce de çok mutlu olmuştum.

Benzinli araç olduğu varsayımıyla, ateşleme bobin girişleri buji kabloları dikkatlice sökülerek kontrol edilmeli. Yıkamalarda su kaçmış, oksitleme oluşmuş olabilir. Zamanında bujiden gelen kablonun ateşleme bobini girişi ve bobin tarafı iyice oksitlenmiş, 4 silindir araç birden bire 3 silindir olmuştu. Hata kodlarında çıkmıştı. Sizde ara ara yaptığından hata kodu düşmüyor olabilir. Soketlerde sorun yoksa kabloları değiştirip deneyin.

Hocam bir abimde 1.4 tsi 140 lık golf 7 vardı kavrama volan tüp ne varsa değişti mekatronikte açtırdı temizletti vuruntular geçmiyordu

en son MAF sensörünü söküp liquı molly maf sensör temizleyici ile temizledi vites geçişleri ve vuruntular tamamen düzeldi.

ben de 1.6 tdi dq200 aracımda maf sensörünü temizlemek istedim balata spreyi ile temizleyince hata verdi araba sonradan liquı molly nin spreyi ile temizleyince arabam tamamiyle düzeldi hata koduda silindi

denemekte fayda var

Hocam bir abimde 1.4 tsi 140 lık golf 7 vardı kavrama volan tüp ne varsa değişti mekatronikte açtırdı temizletti vuruntular geçmiyordu

en son MAF sensörünü söküp liquı molly maf sensör temizleyici ile temizledi vites geçişleri ve vuruntular tamamen düzeldi.

ben de 1.6 tdi dq200 aracımda maf sensörünü temizlemek istedim balata spreyi ile temizleyince hata verdi araba sonradan liquı molly nin spreyi ile temizleyince arabam tamamiyle düzeldi hata koduda silindi

denemekte fayda var
Maf sensörünü tamamen unutmuşum çok teşekkür ederim aracımda k&n kutu içi filtre var yarın onu yıkayacaktım o arada evde maf sensörüne de bi bakım yapayım çok teşekkür ederim

Yıllar önce jetta aracım vardı. Vuruntu yapıyor ama arıza vermiyordu. Bobin buji değişimi yapınca düzelmişti. Hemde çok keyifli olmuştu. Kavrama korkusuna baktıramıştım. Sonunda ucuza çözünce de çok mutlu olmuştum.
Maalesef aracım dizel enjektör verilerim de güzel görünüyor bi arkadaş maf sensörü yazmış unutmuştum bi temizleyeceğim yarın yorumun için teşekkürler

Benzinli araç olduğu varsayımıyla, ateşleme bobin girişleri buji kabloları dikkatlice sökülerek kontrol edilmeli. Yıkamalarda su kaçmış, oksitleme oluşmuş olabilir. Zamanında bujiden gelen kablonun ateşleme bobini girişi ve bobin tarafı iyice oksitlenmiş, 4 silindir araç birden bire 3 silindir olmuştu. Hata kodlarında çıkmıştı. Sizde ara ara yaptığından hata kodu düşmüyor olabilir. Soketlerde sorun yoksa kabloları değiştirip deneyin.
Merhaba yorumunuz için teşekkür ederim ne yazıkki aracım 2.0 tdi cfh motor enjektör arızasını düşünmüştüm bi ihtimal yazılımcım ile konuştum değerlere baktığında normal demişti yürüyen ile ilgili olabilir demişti ama arkadaş yorum atmış maf sensörünü temizlemişmiydin diye o aklıma geldi şimdi yarın temizleyip bakacağım yorumun için teşekkürler tekrardan

Geri