DQ200 dsg 7 gaz verdiğin halde vites düşürmeme.

UBC53

Katılımcı Üye

İsim
Ataberk
Araç
Volkswagen Golf MK7 ''15 Highline dsg 1.6 TDİ
Herkese iyi geceler keyifli forumlar diliyorum. forumda bu konuyla alakalı son kez post açıyorum.

Gelelim sorunuma araba yokuşta olsun düz yolda olsun vites düşürmesi gerektiği halde vites düşürmüyor bazen 2 vites birden düşürüyor bazı durumlarda gaz pedalına %80 basmama rağmen vites düşürmediği oluyor.

Aracım 2015 model 1.6 TDİ DSG 110 HP HİGHLİNE 6. ay sonrası üretim golf 7

- kavrama volan değişti
-güçlendirilmiş tüp değişti şanzıman mekatronik yağları değişti (reset garaj)
- son sürüm odis ile temel ayar yapıldı
-MAF sensörü sökülüp liquı molly nin sensör temizleyicisi ile temizlendi
-dün MAP sensörünü orijinal olarak değiştirdim.
-4 enjektör revize edildi pulları değişti külbütör kapak contasına kadar servisten alıp değiştirdim.
-9 binde bir mazot filitresi dahil tüm bakımları eksiz yapılıyor
-bu gün her ne kadar inanmasamda dsg resetleme (pedalla yapılan) yaptım arabayı park ettim eve çıktım daha bakmadım
-car scanner pro ile throtle adaptation yaptım
-herhangibir arıza kodu yok.
-vites geçişlerinde sorun yok, vuruntu yok, titreme yok
  • 0-100 verisi 10.5 saniye çıkıyor D Modda (fabrikasyon 0-100 verisi 10.5)
  • araçta dsg yazılımı veya motor yazılımı yok tamamiyle stock
  • KM 190 binde

sorun ne olabilir nasıl çözeriz bu sorunu (hayır arabayı şu an için satamam :D)

şimdiden gelen cevaplar için teşekkür ediyorum iyi geceler.

Valla sizin sorunlardan ben yoruldum siz yorulmadiniz mi😂😂

Her şey sizi buluyor ya🙃
yoruldum hocam bu kadar sorunla uğraştım hepsini çözüme ulaştırdım. bir tek şu vites düşürme olayını çözemedim bunuda çözeyim artık rahat uyuyabilirim :D

Herkese iyi geceler keyifli forumlar diliyorum. forumda bu konuyla alakalı son kez post açıyorum.

Gelelim sorunuma araba yokuşta olsun düz yolda olsun vites düşürmesi gerektiği halde vites düşürmüyor bazen 2 vites birden düşürüyor bazı durumlarda gaz pedalına %80 basmama rağmen vites düşürmediği oluyor.

Aracım 2015 model 1.6 TDİ DSG 110 HP HİGHLİNE 6. ay sonrası üretim golf 7

- kavrama volan değişti
-güçlendirilmiş tüp değişti şanzıman mekatronik yağları değişti (reset garaj)
- son sürüm odis ile temel ayar yapıldı
-MAF sensörü sökülüp liquı molly nin sensör temizleyicisi ile temizlendi
-dün MAP sensörünü orijinal olarak değiştirdim.
-4 enjektör revize edildi pulları değişti külbütör kapak contasına kadar servisten alıp değiştirdim.
-9 binde bir mazot filitresi dahil tüm bakımları eksiz yapılıyor
-bu gün her ne kadar inanmasamda dsg resetleme (pedalla yapılan) yaptım arabayı park ettim eve çıktım daha bakmadım
-car scanner pro ile throtle adaptation yaptım
-herhangibir arıza kodu yok.
-vites geçişlerinde sorun yok, vuruntu yok, titreme yok
  • 0-100 verisi 10.5 saniye çıkıyor D Modda (fabrikasyon 0-100 verisi 10.5)
  • araçta dsg yazılımı veya motor yazılımı yok tamamiyle stock
  • KM 190 binde

sorun ne olabilir nasıl çözeriz bu sorunu (hayır arabayı şu an için satamam :D)

şimdiden gelen cevaplar için teşekkür ediyorum iyi geceler.
Kick button dı yanlış değilsem gazı kökleyince o buton çalışıyor,2015 DSG Skoda rapid 1.2 TSI aracımdada öyleydi vites düşümüyordu, gazı kökleyincede 2-3 vites düşüyordu oda aşırıydı galiba ama bilmiyorum, Diyarbakır'da ustam var deha oto elektrik Kadir usta bir arayın sorun sözlü yardımcı olur, aracımdada bu problemi bin TL'ye çözmüştü😀, hocam senin arabada on numara ama çok sorun çıkarıyor,throttle adaption işe yaradı mı etkisi varmı?

Son düzenleme:
Kick button dı yanlış değilsem gazı kökleyince o buton çalışıyor,2015 DSG Skoda rapid 1.2 TSI aracımdada öyleydi vites düşümüyordu, gazı kökleyincede 2-3 vites düşüyordu oda aşırıydı galiba ama bilmiyorum, Diyarbakır'da ustam var deha oto elektrik Kadir usta bir arayın sorun sözlü yardımcı olur, aracımdada bu problemi bin TL'ye çözmüştü😀, hocam senin arabada on numara ama çok sorun çıkarıyor,throttle adaption işe yaradı mı etkisi varmı?
normalde gaza çok az bile bassam boğulduğu zaman vites düşürmesi lazım

normalde gaza çok az bile bassam boğulduğu zaman vites düşürmesi lazım
doğrudur ama düşmüyor başka konuda bahsetmiştim ustam bir tel gibi birşeyi gerdim dedi ben onun yalancısıyım elçiye zeval olmaz 😄araba güzel gidiyordu(üstteki usta).

Son düzenleme:
DSG normalde yokuş aşağı inerken frene bastıkça kompresyon için vites düşürür.
Düz yolda gaza yüklenince de atak olmak için düşürür.
Gaz sabit hafif motor zorlanınca yine düşürür.

Sizde çok mıncıklanınca mekatronikte birşeyler olmuş olabilir. Yazılımına baktırmak lazım.
Şu güçlendirilmiş tüp olayını da çok uydurma buluyorum.

2011 1.2 TSI DSG Yeti ilk kasa aracım var. Benden önce kavrama ve mekatronik değişmişti. Çok şükür 9 senedir sorunsuz kullanıyorum. Az km yapmamın yanında, kullanıma da kendimce özen gösteririm. 108k km de. En iyi araç, huyunu, suyunu bildiğim ve benim olan araçtır.;)

Geri