Açık Hava Filtresi

İsim
Esat
Araç
Golf 8 1.0 2021
Merhabalar arkadaşlar 1.0 etsi'a KN açık hava filtresi takan var mı? Takılışı kolay mı ve arıza ışığı yakar mı?

Yapan varsa aydınlatırsa harika olur.

Merhabalar arkadaşlar 1.0 etsi'a KN açık hava filtresi takan var mı? Takılışı kolay mı ve arıza ışığı yakar mı?

Yapan varsa aydınlatırsa harika olur.

Hep istemişizdir ama bir türlü bayiden alamadım…
Kapalı kullandım gayet başarılı…
Geçen hafta birlas ile görüştüm stokların da kalmadığını ve ne zaman gelecek belli değil dedi…
Yılın başında gelmişti bir günde stok tükendi toptan küme verdilerse anlamadım gitti ama bende istiyorum…

Avrupada dört çeşit var ama burada yok…

Piyasakilerin resimleri farklı ve onlar sitesinde yok sahte ürüne dikkat etmek gerek…

IMG_2173.jpeg
IMG_2171.jpeg
IMG_2170.jpegIMG_2115.jpeg
https://www.knfilters.com/search/Volkswagen

Son düzenleme:
Kutu içi olanı var, Metin hocam sağolsun araçla devretmişti.
Servise bakıma giderken başına bir iş gelmesin diye sökmüştüm 1 ay önceden.
Performansa olumlu etkisi var mı yok mu hiç anlamıyorum ben. Müsait bir zaman tekrar takıp denemeliyim.

Ekli dosyalar

• 20250819_140518.jpg
    20250819_140518.jpg
    183.5 KB · Görüntüleme: 10
  • 20250819_140433.jpg
    20250819_140433.jpg
    229.8 KB · Görüntüleme: 10
@metinkar hocam üstte attığın fotoda beygir artışı sağlar diyor,ben kendi DCI aracıma filtre baktığımda güç artışı sağlar ama belli etmez diyor bir bilgin varmı bu konu hakkında ve hangi markaları önerirsin?, kusura bakmayın nokta olanları yanlış attım affola 😀.

Kn kutu içi en mantıklısı. Beygir katacağını sanmıyorum. Hafif honurtu veriyor 3-5 dB. Gerisi sürekli kağıt filtre değişimi ortadan kalkıyor. Temizle yağla devam.
4 yıldır kullanıyorum.
Hava girişi bence daha rahat gerisi standart..

1.0 tsi ve 1.5 eTsi araçlarımda açık hava filtresini ısı kalkan kitiyle birlikte kullandım. 1.5 eTsi aracımdakinin emişi daha fazlaydı ortasından da hava alıyordu bmc markaydı ürün 5-10 beygir sağlıyor falan diyorlardı ancak bence palavra.

Faydası var mı vardır tabi ki motora daha fazla hava girişi sağladığı için emiş daha kuvvetli olduğu için + sağlar ancak buna beygir kazanımı gözüyle değil de araca giren hava miktarını arttırmak olarak bakmakta fayda var.

Açık hava filtresi kiti diye aldığınız kn filtrelerin %95 i çakma ve çok sıcak çekiyor. Aftercooler olan arabalarda iat zaten yüksek olur bide onu düşürmek çok zor o yüzden kutu için filtre en iyisi. Ben test amaçlı takmıştım ısı kalkanlı açık filtre ve 62 derece iat gördüm hava 37 dereceyken. Kutu içine kn e geçince 50 dereceye gelmişti iat. Şimdi kutu içine 2 tane air duct yaptım daha da iyi oldu 22 derece havada 30-35 derece falan geziniyo. Araba 200hp civarı 1.4 golf

Son düzenleme:

Geri