Merhabalar, nedir bu Reset Garaj konusu gündemdeyken kendi tecrübemi yazayım istedim.
15.09.2025 tarihinde 81.200kmde Golf 1.5 TSI/DSG 2020 model bir araç satın aldım ve 4gün sonra 81.600kmde içim rahat etsin düşüncesiyle periyodik bakım yaptırmak ve yeni bir göz tarafından genel kontrol yapılması için Reset Garaj'a telefonla ulaşıp, müsaitlik sorup aracımı götürdüm.
-Talebim doğrultusunda bujiler kontrol edildi ve değişmesine henüz gerek olmadığını paylaştılar ve benim istememe gerek kalmadan bujileri bekleme salonuna getirerek benim değişim ya da devam kararımı istediler. Sonuçta bir test cihazı ile ateşleme yoğunluğu vs ölçülmedi, daha çok göz kontrolüydü ancak bujileri gördüğüm kadarıyla durumları iyiydi. Aslında bu durum bana parça değişip para kazanma hırslarının olmadığı yönünde bir kanaat kazandırdı.
-Uzun süre bekletilmedim, olması gerektiği kadar sürdü. Değiştirilen sarf malzemelerinin markaları bilinen, kaliteli markalar. Sadece motor yağında "Liqui-Moly" marka kullanılmasını talep ettim.
Belki yeri burası değil ancak fiyat vermek gerekirse de periyodik bakım için toplamda 7500 tl ödedim. [Filtreler ve motor yağı (Liqui Moly) harici değişen bir parça olmadı.]
Bu araç benim ilk VAG grubu aracım bu sebeple VAG özel servisi konusunda ilk tecrübem olduğu için başka VAG özel servisleriyle kıyaslayamam. Sadece tek bir markaya (VAG, Stellantis, PSA vb grup markaları anlamında) hizmet veren bir yerle çalışmak istedim. Reset Garajı tercih etme sebebim de bunu karşılaması, konum itibariyle bana yakın olması ve yorumlarının iyi bir düzeyde olmasıydı.
Farkı ne diyecek olursak da, geniş bir alanda, nispeten bir çok özel servisten temiz bir atölye ortamında, kaliteli yedek parçalar kullanarak hizmet veriyor olmaları. Emin değilim ancak 1.5tsi için elektronik triger kayışı değişim aparatları da var diye biliyorum. Usta usta gezmemek ve periyodik bakım yaptırdığım yerde, doğru ve güvenli ağır bakım hizmetlerini almak ve inşallah başımıza gelmez ancak gelirse arıza durumlarında nokta atışı çözüm bulabilmek için bu kriterleri sağlayabilen bir özel serviste periyodik bakım hizmeti almak gerekiyor diye düşünüyorum. Yani kalkın Ankara'dan, Tekirdağ'dan, avrupa yakasındaki görece uzak ilçelerden buraya gelin ve burayı tercih edin diyebilecek ekstra bir durum zaten söz konusu olamaz. Bu işi aynı kalitede yapan size daha yakın bir yerde başka ustalar ve özel servisler mutlaka vardır.
Sonuç olarak, bir çok yerin bulamadığı sorunu çözdüler şöyle iyiler böyle harikalar şeklinde bir deneyimim yok inşallah da olmaz ancak tekrar tercih eder miyim ?
- Evet.