Havalandırma Menfezi Kapanmıyor

İsim
Ahmet
Araç
VW Polo Comfortline 1.0 TSI DSG
Herkese merhaba,

2018 model Polo aracımın sürücü tarafı sol havalandırma menfezi resimde gösterdiğim tekerlek ile kapatılıp açılıyor.

Bugün aracı yıkamacıda yıkattıktan sonra tekerin yarım açık/kapalı şekilde durduğunu fark ettim.
Döndürmeye çalıştığımda sınırlı şekilde döndüğünü, tam kapalı yahut tam açık hale gelmediğini fark ettim.
Biraz ileri geri yapıp hafif zorlayınca içerilerden tıkırtı sesleri ile döndürdüm :)
Ama bu sefer de açık kaldı. Teker dönüyor ama menfezi kapatmıyor

Amacım kendim çözmek.
Bu konuda fikir verecek veya yönlendirebilecek birini arıyorum.
Teşekkür ederim.

1757168294771.png

resimde torpidonun yan kısmında bi kapak var onu sökün arkadan yüksek ihtimal ulaşım vardır. havalandırma menfezini çıkartın.

o tekerleğin bağlı olduğu bi sistem var yüksek ihtimal o yerinden çıkmıştır onu yerine oturtup geri takın.

golf 7 de bu şekilde poloda da benzer mantıkla sökülüyordur.

tornavida vs çizebilir elinizde trim sökme aparatı varsa daha rahat sökersiniz ama klipslerini kırmamaya özen gösterin epey pahalı bir parça

o tekerleğin bağlı olduğu bi sistem var yüksek ihtimal o yerinden çıkmıştır onu yerine oturtup geri takın.

İşte o çıkan parçanın havalandırma deliğinden aşağı doğru derinlere, ulaşamayacağım yerlere düşmüş olmasından korkuyorum :(
Ya da kırılmış ve kullanılamaz hale gelmesinden..

benim yönlendirme klipsi çıkıyordu yerinden arkadan onu tutan parça içindeydi onu alayım derken içine düştü allah bilir nereye gitti söktüm bulamadım :(

Geri