Ezere/Enraco Şarjlı Köpük Pompası İnceleme

thelordof

Katılımcı Üye

İsim
Samet
Araç
Tiguan Elegance 1.5TSI evo2
Herkese Merhabalar ,

Uzun süredir şarjlı köpük pompası almayı düşünüyordum. Hangisini alsam diye kararsızlık yaşıyordum. Burdan ve başka platformdan değerli arkadaşlardan Polham ve Enraco kullanan arkadaşlardan fikirlerine danıştım. Enraco stoklarda olmadığı için aynı ürün olan Ezere marka 2 litrelik şarjlı pompayı aldım.
Satıcı 2 yıl garantisi olduğunu da söyledi.

Köpük Şampuan olarak K2 Pro Bela kullandım. 30 ML ekledim.

Önce suyu yukardan koydum. Sonra şampuan ekleme kısmından şampuanı eklerken su seviyesi biraz fazla koyduğumdan zorlandım. (Şampuanı eklerken su fazla olduğundan kapağı kapatmadan o kısımdan su kaçırma yaptı. Kapağı kapattığım halde o kısımdan kaçırma yaptığı videoda da anlaşılıyor. Benim kullanım hatam kaynaklı. İlk kullanımın günahı olmaz😅 )
O seviyeyi geçmemek lazım sanırım yada geçilirse üst başlığı çıkarıp ordan eklemek iyi olur gibi.

İlk 5-10 saniye dar açılı köpüklü attı sonra geniş açıya düzgün atmaya döndü.

Uygulama yaptığım araç Tiguan.
3 tura yakın aracı dolandım. Pompa hacminden memnun kaldım.

Ön yıkama olayından çok memnun kaldım. Daha sonrasın da kova ile yıkamaya geçtim.

Tek eksi yön tetiğin otomatik modu olsaymış keşke.

Bozulup bozulmama durumu ilerleyen zamanlarda kendini gösterir gibi.

Kaçırma yaptığından dolayı mı böyle köpük atıyor bilmiyorum ama ürünün köpük performansı gerçekten çok kötü.,

Şayet kaçırma yapıyor ise basınç kaybı yaşanır, basınç kaybı da köpük performansını olumsuz etkiler,

Retrofit ile sonradan sibob takılan pompalar da bile video’daki bu üründen çok çok daha iyi köpük yaptığına şahit oldum,

Şarjlı pompa ile aracı 3 kez dolaşmak zorunda kalıyorsanız zaten ürünün bir espirisi kalmaz Bu ürün köpük yapmaktan çok uzakta

Herkese Merhabalar ,

Uzun süredir şarjlı köpük pompası almayı düşünüyordum. Hangisini alsam diye kararsızlık yaşıyordum. Burdan ve başka platformdan değerli arkadaşlardan Polham ve Enraco kullanan arkadaşlardan fikirlerine danıştım. Enraco stoklarda olmadığı için aynı ürün olan Ezere marka 2 litrelik şarjlı pompayı aldım.

Önce suyu yukardan koydum. Sonra şampuan ekleme kısmından şampuanı eklerken su seviyesi biraz fazla koyduğumdan zorlandım. (Şampuanı eklerken su fazla olduğundan kapağı kapatmadan o kısımdan su kaçırma yaptı. Kapağı kapattığım halde o kısımdan kaçırma yaptığı videoda da anlaşılıyor. Benim kullanım hatam kaynaklı. İlk kullanımın günahı olmaz😅 )
O seviyeyi geçmemek lazım sanırım yada geçilirse üst başlığı çıkarıp ordan eklemek iyi olur gibi.

Ön yıkama olayından çok memnun kaldım. Daha sonrasın da kova ile yıkamaya geçtim.

Polhamın atımı buna göre çok daha iyi

(Köpük formunda atım yapan) şarjlı pompalar veya köpük yapan manuel el pompalarının ön yıkama şampuanını köpük formunda atmasının görsel olarak verdiği —>kar gibi bembeyaz bir görüntü oluşturması harici hiç bir espirisi yoktur (basınçlı yıkama makinaları ile kullanılan Foam Lance ‘leri bunun dışında tutuyorum, onlar çok farklı bir kategori),

Konuya dönecek olursak X bir pompanın köpük şeklinde atım yapması ile Y pompanın sprey şeklinde atım yapması arasında ön yıkama açısından yani kirleri yumuşatma ve kirleri temizleme açısmdan hiç bir farkı yoktur, pompanın sıvıyı köpük kıvamında atması daha iyi temizlik yaptığı anlamına gelmez,

Yani bir pompanın (sprey şeklinde atım yapması) ön yıkama şampuanın temizleme etkisini zayıflatmaz..!!

Ön yıkama şampuanlarının %90’ı hem köpük formunda kullanılmak hem de sprey şeklinde kullanılacak şekilde geliştirilir,

Demem o ki ; köpük şeklinde atım yapan şarjlı pompalara veya yine köpük şeklinde atım yapan manuel el pompalarına böyle yüksek meblalar ödememize gerek yoktur,

Birebir aynı işi çok daha uygun fiyata sprey formunda atım yapan pompalar ile yapabilirsiniz, pompa şampuanı ister köpük formunda püskürtsün isterse sprey formunda püskürtsün temizleme etkisinde değişiklik olmaz,

İstisnai durum: eğer ki köpük yapan pompa köpüğü —> yüzeye homojen şekilde püskürtebilir ise ve bunu yeteri kadar basınçlı şekilde yapabilir ise o zaman işler değişir.,

Pek çok insanın araç yıkarken yaptığı hata; ön yıkama şampuanı öncesi aracın kirlerini yumışatmak adına basınçlı su tutmak yapılan en büyük hatalardan biridir, basınçlı su ile ne kadar su tutarsanız tutun, 200bar basınçlı su da tutsanız kirler sizin zannettiğiniz gibi yumuşamaz, kirleri yumuşatacak olan asıl şey su değil kullandığınız ön yıkama ürünüdür, araç ıslattığınız anda yüzey ıslandığı için ön yıkama şampuanı yüzeyde yeteri kadar tutunamaz akar gider, Oysa ki araç kuru iken yüzeyde daha uzun süre tutunarak kirleri yumuşatır, hatta o sırada ürünün çalışmasını beklerken kirlerin şampuan ile beraber aktığına şait olursunuz, pre-wash, ön yıkama köpüğü, ön yıkama şampuanı vs.. adı altında satılan ürünleri (yüzey kuruyken) uygulayınız.

Kaçırma yaptığından dolayı mı böyle köpük atıyor bilmiyorum ama ürünün köpük performansı gerçekten çok kötü.,

Şayet kaçırma yapıyor ise basınç kaybı yaşanır, basınç kaybı da köpük performansını olumsuz etkiler,

Retrofit ile sonradan sibob takılan pompalar da bile video’daki bu üründen çok çok daha iyi köpük yaptığına şahit oldum,

Şarjlı pompa ile aracı 3 kez dolaşmak zorunda kalıyorsanız zaten ürünün bir espirisi kalmaz Bu ürün köpük yapmaktan çok uzakta

Bitmediği için 3 tur gibi attım. İçindekini komple bitirmek için.

O biraz benden kaynaklı gibi. Petrole gitmeden önce 2 litreye yakın suyu yukardan koydum. Petrolde de şampuan açma yerini açınca su kaçırdı ordan. Şampuan koyma yeri hizası 1.7 - 1.8 litre gibi hizası. Su gelirken kapattığımdan tam oturtamadım sanırım o nedenle kaçırdı. Önce şampuanı koyup sonra yukarıdan suyu eklemek lazım sanırım.

Köpük atımı olayında da şampuan konsantresini belki iyi ayarlamamış olabilirim.
Bir de daha yoğun köpük için 40-45ml miktara çıkarsam öyle olur gibi . Amaç kirleri yumuşatmak olduğu için 30ml bana yeterli geldi. Kova ile yıkamaya geçince de araçda hiç kir yoktu zaten.

Son düzenleme:
Polhamın atımı buna göre çok daha iyi
Polham 1.5litre olduğu için performansı bir tık ondan iyi olabilir. Alan küçük olduğundan basınç performansı.

Polhamın plastik kalitesi düşük olması beni vazgeçirmişti. Kafadan kopanlar çok duydum.

Hayırlı olsun hocam. K2 bela magifoam a göre sanki bi tık daha fazla şampuan istiyor ya da magifoam kadar köpük kıvamı başarılı olmayabilir.

İlk aldığımda 20 25 ml arası magifoam koyduğumdaki performansı şu şekilde idi. Polham sonrası bariz fark göremedim. Fazladan alabildiği 300 500ml bile janta vs fazlasıyla rahat yetmesini sağladı.
https://streamable.com/utkbkg

öncesinde alta foam kullanıyordum xiaomi pompa ile. Bu tip kendinden kompresörlü ürünler alta foam, ik foam, marolex gibi ürünlerin modifiyeli kullanımından rahat geldi açıkçası.

Hayırlı olsun hocam. K2 bela magifoam a göre sanki bi tık daha fazla şampuan istiyor ya da magifoam kadar köpük kıvamı başarılı olmayabilir.

İlk aldığımda 20 25 ml arası magifoam koyduğumdaki performansı şu şekilde idi. Polham sonrası bariz fark göremedim. Fazladan alabildiği 300 500ml bile janta vs fazlasıyla rahat yetmesini sağladı.
https://streamable.com/utkbkg

öncesinde alta foam kullanıyordum xiaomi pompa ile. Bu tip kendinden kompresörlü ürünler alta foam, ik foam, marolex gibi ürünlerin modifiyeli kullanımından rahat geldi açıkçası.

40-50 ml koyarsam daha koyu kıvamlı olur gibi ama 30 ML dün işimi gördü. Zaten araçta sadece uzun yol tozu kiri vardı .

Herkese Merhabalar ,

Bana mı kötü geldi, bütün şarjlı cihazlar mı böyle bilmiyorum ama gerçekten köpürtmekten uzak bir ürün gibi duruyor,elinize sağlık güzel inceleme olmuş.

Bana mı kötü geldi, bütün şarjlı cihazlar mı böyle bilmiyorum ama gerçekten köpürtmekten uzak bir ürün gibi duruyor,elinize sağlık güzel inceleme olmuş.
Kullandığım şampuanın üreticisinin oranına göre 90-95ml ürün koymalıydım. Benim denediğim 30ml di. Araçda trafik tozu/uzun yol kiri harici kalıcı kir yoktu. Az ml ile deneme yapmış oldum.

Yok hocam bende polham var gürül gürül köpük püskürtüyor burda arkadaşımında dediği gibi belki şampuan su oranı ayarlanamamış olabilir yoksa bu şekilde olsa kimse alıp kullanmaz bu ürünleri

Polham 1.5litre olduğu için performansı bir tık ondan iyi olabilir. Alan küçük olduğundan basınç performansı.

Polhamın plastik kalitesi düşük olması beni vazgeçirmişti. Kafadan kopanlar çok duydum.
Kafandan kopma mı hiç duymadım
dişlerde çatlama yapanı okudum sadece o da ağırlık dengesiyle alakalı diğer el ile hazneden destekleyerek kullanmak gerekiyor sizinki için de öneririm

Kafandan kopma mı hiç duymadım
dişlerde çatlama yapanı okudum sadece o da ağırlık dengesiyle alakalı diğer el ile hazneden destekleyerek kullanmak gerekiyor sizinki için de öneririm

Her ihtimale alttan destekliyorum. 2 litre olunca her türlü ağır oluyor.

Yok hocam bende polham var gürül gürül köpük püskürtüyor burda arkadaşımında dediği gibi belki şampuan su oranı ayarlanamamış olabilir yoksa bu şekilde olsa kimse alıp kullanmaz bu ürünleri
Makinede suç yok. Şampuan miktarı kaynaklı 😅

Bu tarz makinelerden foam lance köpüğü beklemek hayal olur :) TR fiyatı 15 20 dolar olarak düşünmek gerek. Sektörde bu alandaki üst segment ürünler kadar köpük yapması da çok zor bence. Alta foam da kullanıyorum, onun kadar köpük yapamıyor mesela ama bir elde pompa bir elde kompresör tutarak arabayı dolaşmaktansa bununla dolaşmayı tercih ediyorum.

Köpük performansı iyi olarak örnek video paylaşabilir misiniz?

Geri