Lütfen en fazla 1 litre yağ ekleyin uyarısı

İsim
Semih
Araç
Mk8
Merhaba herkese iyi forumlar
Golf 8 1.5 e tsi aracımda “Lütfen en fazla 1 litre yağ ekleyin sürüşe devam edilebilir “uyarısı aldım araç 2023 model 37 bin km de bakımı biraz gecikti acaba o yüzden mi bu kadar yeni bir araçta yağ uyarısı almam normal mi teşekkür ederim şimdiden

Merhaba;

https://www.golftutkusu.com/topic/178-ben-kimim-tanisma-konusu/

Merhaba herkese iyi forumlar
Golf 8 1.5 e tsi aracımda “Lütfen en fazla 1 litre yağ ekleyin sürüşe devam edilebilir “uyarısı aldım araç 2023 model 37 bin km de bakımı biraz gecikti acaba o yüzden mi bu kadar yeni bir araçta yağ uyarısı almam normal mi teşekkür ederim şimdiden
Yağ değişimi 20 bin km civarı oldu hocam çubuğa da garaja indiğimde bakayım

Araç iki yaşında olduğuna göre ilk bakımı 20bin km yaptırdınız merak ettim neden 5bin km geçirdiniz, araç şuan 37bin km de ve yine bakımı geçirmişsiniz yani ilk defa aracını sevmeyen bir üye ile karşılaşıyorum…

Upvote 0
Merhaba;

https://www.golftutkusu.com/topic/178-ben-kimim-tanisma-konusu/

Araç iki yaşında olduğuna göre ilk bakımı 20bin km yaptırdınız merak ettim neden 5bin km geçirdiniz, araç şuan 37bin km de ve yine bakımı geçirmişsiniz yani ilk defa aracını sevmeyen bir üye ile karşılaşıyorum…
Hocam yorumunuz için teşekkür ederim
Aracı 34 bin km de iken 1-2 ay önce aldım sayılır ikinci sahibiyim bu zaman zarfında bir türlü fırsat bulamadım bakıma o yüzden gecikmiş oldu
Aracı sevmemeyle ilgili değil 😊😊

Upvote 0
0W-20 viskozite yağ bırak 15 bin km’yi.., 10 bin km bile dayanmıyor, 17 bin km’dir yağın değişmemesi motora yazık gerçekten..

Upvote 0
Hocam yorumunuz için teşekkür ederim
Aracı 34 bin km de iken 1-2 ay önce aldım sayılır ikinci sahibiyim bu zaman zarfında bir türlü fırsat bulamadım bakıma o yüzden gecikmiş oldu
Aracı sevmemeyle ilgili değil 😊😊

Ozaman satan kişi sevmiyormuş diyerek düzelteyim…
Traktör gibi kullanmışlar aracı…

Upvote 0
TSI motorlarda bakim zamanı gelmeye yakın yağ eksiltebiliyor. Arkadaşımın tiguan aracında da aynı uyarıyı verdi. Çubuktan baktik, 1 litre yağ alip bir miktar ekledik, sonra da ilk fırsatta servise gidip bakımını yaptırdık. TSI lar 15bin beklememek lazim max 12 binde değişmek lazım periyodik bakımını yapmak lazim diye düşünüyorum.

Upvote 0
0W-20 viskozite yağ bırak 15 bin km’yi.., 10 bin km bile dayanmıyor, 17 bin km’dir yağın değişmemesi motora yazık gerçekten..
0W 20 yağın kullanım amacı nedir tam olarak, düşük sürtünme ve sarsıntısız çalıştırma uğruna motor sağlığını kısaltmak mı yoksa tamamen emisyon ile mi ilgili.

Upvote 0

Geri