Golf 7 yol bilgisayarı ile yakıt göstergesi uyumsuz

İsim
Yusuf
Araç
Vw Golf 7 2016 1.4 TSİ Allstar DSG
1000066395.jpg1000066397.jpg
Selam arkadaşlar. Aracı yeni aldım. 170 kilometre yapmışım henüz. Gördüğünüz gibi yol bilgisayarı 100 kilometre başına 8.3 litre gösteriyor. 170 kilometre yol yapmışım 14 litre falan yakıt harcamışım yani. Depoyu fullemiştim. Yakıt göstergesine baktığımda 7-8 litre yakıt ancak eksilmiş gibi görünüyor arada neredeyse 2 kat fark var. Hangisine inanacağım bu kadar fark normal mi.

arkadaşın da dediği gibi öyle 100-200 km yol yapmak ile tüketim hesaplanmaz. sürekli aldığın istasyonun (atıyorum) 1 nolu pompasından depoyu gırtlağına kadar veya pompa mandalı atana kadar doldur. deponun uyarı ışığı yanana kadar arabayı kullan. sonra yine aynı istasyonun aynı pompasından yakıt al. o şekilde daha gerçekçi tüketimi hesaplayabilirsin.

arkadaşın da dediği gibi öyle 100-200 km yol yapmak ile tüketim hesaplanmaz. sürekli aldığın istasyonun (atıyorum) 1 nolu pompasından depoyu gırtlağına kadar veya pompa mandalı atana kadar doldur. deponun uyarı ışığı yanana kadar arabayı kullan. sonra yine aynı istasyonun aynı pompasından yakıt al. o şekilde daha gerçekçi tüketimi hesaplayabilirsin.
15-20 gün sonra uzun yola çıkacağım muhtemelen o zamana kadar kullanıp yola çıkmadan fullerim. O zamana kadar 200 kilometre falan daha yapmış olurum yakıtı hesaplarım. Bir de uzun yol sonrası hesaplarım bakalım nasıl çıkacak. Dediğim gibi araç yeni o yüzden fabrika tüketim verilerindeki gibi yakıyor mu bir fikrim yok tabii. sizlerin aracının yakıt durumu nasıl

İbreden yakıt tüketimi ölçülmez. O yüzden ibreye göre konuşmak anlamsız. Mümkünse tam depo “her seferinde aynı şekilde doldurarak” ölçüm yapılmalı.

Yol bilgisayarı gerçeğe çok yakın gösterir. Şimdiye kadar en fazla 0,5 litre saptığını gördüm ki o da çok nadir. Genelde 0,2-0,3 yakınlıkta hesaplar.

Geri