1.6 Tdi sonunda enjektörleri revize ettirdim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

UBC53

Katılımcı Üye

İsim
Ataberk
Araç
Volkswagen Golf MK7 ''15 Highline dsg 1.6 TDİ
Herkese merhaba keyifli forumlar.

1.6 tdi cxxb kodlu 110 luk golf 7 aracımın enjektörlerini bu gün revize ettirdim. may dizel ikitellide yapıldı işlemler. enjektör pulları ve valfleri değişti, temizliği yapıldı. bilgisayara bağlanıp adaptasyonları yapıldı. gün içerisinde epey bi kullandım. arabada ki hantallık şakırtı yüksek yakıt tüketimi gitti.

rölantide 0.7 0.8 tüketim vardı. şu an 0.4-0.5 arası olması gereken değere geldi. 0-100 11.5 saniyeden 10.4 saniyeye geriledi.
fabrika verisi 10.5 sn.

vites geçişleri esnasında yığılma/bekleme oluyordu. şu an olması gerektiği gibi vites geçişlerinde araba kendini daha da ileri atıyor. dsg nin hızlı geçişlerine de kavuşmuş olduk

şikayetim ise sabahları geç çalışma tekleme, alver yapma, stop etme sorunuydu. ısınınca kesiyordu. ama şakırtı devam ediyordu. yarın sabah araç soğuk iken denemesini yapıp buraya güncelleme yapacağım.

işlemler 3 saat kadar sürdü. normalde arabayı bırak sabah soğukta testini yapıcaz dedilerde gün içi işim olduğu için testi yapmak bana düştü. sorun görürsem tekrardan götürüceğim.

fiyat 22 bin tl + %20 kdv tuttu. kredi kartıyla ödeme yapmasaydım 22 bin alacaklardı.

enjektörlerim delphi marka. 2015 öncesi clh motorlarda bosch marka geliyormuş onların enjektörleri delphiye göre daha az arıza veriyormuş.

aracımın güncel km si 189 bin

bundan sonra mazot çeyrek depo olduğu zaman fullenicek.

yakıtı hep aynı istasyondan alıyorum

her bakımda mazot filitresi değişicek ben zaten değiştiriyordum.

bunlara dikkat edeceğiz. bakalım bu revizyon bizi ne kadar götürecek.

sana tecrübeyle sabit bi tavsiyede bulunayım yakıtı nereden alıyorsan değiştir öyle dene şakırtı büyük ölçüde gidecektir.
ben shellden alıyordum opete geçtim azalma bariz belli seste

1.6 tdi cxxb kodlu 110 luk golf 7 aracımın enjektörlerini bu gün revize ettirdim. may dizel ikitellide yapıldı işlemler. enjektör pulları ve valfleri değişti, temizliği yapıldı. bilgisayara bağlanıp adaptasyonları yapıldı. gün içerisinde epey bi kullandım. arabada ki hantallık şakırtı yüksek yakıt tüketimi gitti.

rölantide 0.7 0.8 tüketim vardı. şu an 0.4-0.5 arası olması gereken değere geldi. 0-100 11.5 saniyeden 10.4 saniyeye geriledi.
fabrika verisi 10.5 sn.

vites geçişleri esnasında yığılma/bekleme oluyordu. şu an olması gerektiği gibi vites geçişlerinde araba kendini daha da ileri atıyor. dsg nin hızlı geçişlerine de kavuşmuş olduk

şikayetim ise sabahları geç çalışma tekleme, alver yapma, stop etme sorunuydu. ısınınca kesiyordu. ama şakırtı devam ediyordu. yarın sabah araç soğuk iken denemesini yapıp buraya güncelleme yapacağım.

işlemler 3 saat kadar sürdü. normalde arabayı bırak sabah soğukta testini yapıcaz dedilerde gün içi işim olduğu için testi yapmak bana düştü. sorun görürsem tekrardan götürüceğim.

fiyat 22 bin tl + %20 kdv tuttu. kredi kartıyla ödeme yapmasaydım 22 bin alacaklardı.

enjektörlerim delphi marka. 2015 öncesi clh motorlarda bosch marka geliyormuş onların enjektörleri delphiye göre daha az arıza veriyormuş.

Hayırlı olsun düşündüğümden bir tık daha az tutmuş ama hala pahalı,hocam yakıt aldığınız istasyonun motorin kalitesi belki iyi değildir 189.000 kilometre enjektör değişmek için bence 1.6 TDI motoru için dahi hor kullanılmamışsa (bayan sürücünün elinden geçmişse büyük ihtimalle hor kullanılmıştır)bile erken hocam tavsiyem kaliteli ama başka bir istasyondan almanızdır mazotunuzu, enjektör pislemesinin bazı sebepleri de çok az devirde çok fazla kullanmak 1000-2000 civarı,şakırdama kısmı hakkinda maalesef hiçbir fikrim yok bilmiyorum :).

Son düzenleme:
shellden alıcam bundan sonra bp ten alıyordum hep
sana tecrübeyle sabit bi tavsiyede bulunayım yakıtı nereden alıyorsan değiştir öyle dene şakırtı büyük ölçüde gidecektir.
ben shellden alıyordum opete geçtim azalma bariz belli seste

2013 1,6 TDI. 40.000 km den beri şakırdıyor. Şu an 175.000 km de. Şakırdama dışında bir sorun yok henüz.

Bütün yakıtlar istisnasız Shell den alındı.

2013 1,6 TDI. 40.000 km den beri şakırdıyor. Şu an 175.000 km de. Şakırdama dışında bir sorun yok henüz.

Bütün yakıtlar istisnasız Shell den alındı.
şakırdama illaki oluyor hocam problem değil o. asıl problem geç çalışması teklemesi ve alver yapmasıydı.

bu videoyu 1.45 dakikadan sonra izleyin sorunum baştan aşağı aynıydı

Güncelleme: sabah 9 da arabayı çalıştırdım çeyrek marşta çok rahat bi şekilde çalıştı. titreme alver yapma tekleme gibi sorunlar tamamen gitmiş. enjektör şakırdaması tamamen kaybolmuş durumda. vites geçişleri arasında araba resmen kendini ileri atıyor gücü kuvetti yerine geldi.

0/100 ü yine aynı alanda ölçtüm sadece sport moda aldım ve 9.6 saniye çıktı. fabrika verisi 10.5

arabada yazılım falanda yok 110 luk orijinal tdi.

eskiden bi ara yazılım yapmıştım onda bile 9.2 saniye anca veriyordu o da dpf rejenarasyonu sırasında ölçtüm.

buda 0/100 verisi.

bi ara o kadar kötüydü ki erzincana gittiğimde 15 saniye çıkıyordu.
istanbulda bi kaç kere 13 saniye civarı çıktığı oldu

genel itibari ile enjektörler bozukken 11.4 sn arası çıkıyordu

ölçümler hep aynı yolda aynı şartlarda yapıldı

Bende geçen yıl May Dizelde enjektörleri revize ettirdim. Düzgün çalışan iyi esnaf.
Araba saat gibi devam bölgede çok yer dolaşıp sonunda karar vermiştim iyi seçim güzel sonuç ;) (y)

115-116 beygir DDYA kodlu TDi motorların enjektörleri dayanımı nasıldır?

fabrika verisi 10.5 sn.

Mazot filtrenizi hatırladığım kadarıyla her bakımda değiştiriyordunuz değil mi? Hangi firmadan yakıt alıyordunuz?
Revizyon ihtiyacından dış etmenler ne kadar rol oynadı acaba onu anlamaya çalışıyorum. Birde araç ağırlıklı şehir içi mi çalışıyor?

Hayırlı olsun hocam. Sorunlarınızın çözülmesine sevindim. Bu bakımlar tahminen sizi 60-70 bin km daha götürür.

115-116 beygir DDYA kodlu TDi motorların enjektörleri dayanımı nasıldır?
cxxb motorla aynı enjektör delphi gelir. bi tanıdığım DDY motorlu golfüne 4 tane sıfır enjektör aldı delphi bayisinden 2-3 ay sonra şakırdamaya başladı garanti de vermiyorlar boşu boşuna değiştirdim diyordu

Mazot filtrenizi hatırladığım kadarıyla her bakımda değiştiriyordunuz değil mi? Hangi firmadan yakıt alıyordunuz?
Revizyon ihtiyacından dış etmenler ne kadar rol oynadı acaba onu anlamaya çalışıyorum. Birde araç ağırlıklı şehir içi mi çalışıyor?
Evet hocam mazot filitresi mann marka olarak her bakımda (9 bin km de bir) değişiyor.

yakıtı bp den alıyorum evime en yakın istasyon 20-25 senedir bizimkiler ordan alır yakıtı.

%70 şehir içi %30 uzun yolda kullanıyorum senede 2 defa istanbul erzincan arası gider gelirim hafta sonlarıda bayrampaşa çatalca arası gider gelirim. onun harici genellikle bayrampaşa- beşyol aydın üniversitesi arası gidip geliyorum kimi zaman basınexpress yolu kimi zaman e5 i kullanırım akşam yoğun saatlerde gider gelirim

Hayırlı olsun hocam. Sorunlarınızın çözülmesine sevindim. Bu bakımlar tahminen sizi 60-70 bin km daha götürür.
sağolun hocam. triger ağır bakımı ve alt takım kaldı bir tek. tabi turbodan gol yemezsek :)

Geri