Yağda benzin kokusu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan La1end
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Mustafa
Araç
Golf 7
Golf 7 1.2 tsi 2014 cjz motor bugün youtube da gezinirken yüksek basınç pompasına denk geldim arizasinda motor yagina benzin karışırmis yagda benzin kokusu olurmuş bakayim dedim bakmaz olaydım yağ kapağını açtım kapak leş gibi benzin kokuyor başka yerden olurmu bilmiyorum tabiiki başına gelen yaptıran yada başka şekilde aksiyon alan oldu mu

Küçük obd cihazıyla bakıyorum ariza yok beyaz duman vs yok sadece ilk çalışmada rolantide eksozdan leş gibi benzin kokusu geliyor bunu daha önce sormuştum normal demişlerdi ama araç 3 senedir bende önceleri yoktu bu benzin kokusu son zamanlarda var ama bu yağda benzin kokusu hiç hoşuma gitmedi

tsi motorlar yapısı gereği yağa biraz yakıt karıştırıyor diye biliyorum

Upvote 0
tsi motorlar yapısı gereği yağa biraz yakıt karıştırıyor diye biliyorum
Ilk defa duyuyorum yaga benzin karışırsa buharlasirmis ama fazla olunca yağı inceltirmis incelen yağ dogal olarak eksilirmis ne bi duman ne bir ariza yada yağda çoğalma yok eger benzin karışırsa büyük sıkıntı yaratabilirmiş bunu arada kontrol edip duruma göre bakacam artık

Upvote 0
Bugün özel servise gittim ustaya söyledim oda çıraklara ilgilenin dedi hevessiz bir şekilde ciraklara baktırdım yağda benzin kokusu almadılar gayet normal dediler bazen olmuyor o zaman geçen leş gibi benzin kokuyordu dedim pc bağladılar hata yok sıkıntı olsa hissedersin zaten dediler 20 lira attım bu şekil bıraktım artik ilerde sıkıntı yaşarsam gösteririm artık

Upvote 0
Bugün özel servise gittim ustaya söyledim oda çıraklara ilgilenin dedi hevessiz bir şekilde ciraklara baktırdım yağda benzin kokusu almadılar gayet normal dediler bazen olmuyor o zaman geçen leş gibi benzin kokuyordu dedim pc bağladılar hata yok sıkıntı olsa hissedersin zaten dediler 20 lira attım bu şekil bıraktım artik ilerde sıkıntı yaşarsam gösteririm artık
Motor yağında benzin kokusu ve yağ seviyesindeki artış genellikle yüksek basınç pompası arızalandığında olur

Upvote 0
Yağa karışan benzin yağı inceltir ve sağlıklı yağlama yapılmaz. İncelen yağ ise ısı gördüğünde buharlaşır. Hpfp yi satın alıp değiştirmenizi öneririm. Bujileri söküp uçlarında yağ var mı diye de kontrol edin nadir de olsa sorun hpfp den olmayabilir. Ayrıca hpfpden yağa karışan benzin ile alakalı hiç arıza kodu görmedim.

Upvote 0
Yağ seviyesinde artış yok değişeli 5500km olmuş çubuğun ortanın altına inmiş bile benzin kokusu şuan yok ilk çalışmada eksozda kokuda vardi sanırım gelmez oldu çocuklara söyledim yaği incelediler sıkıntı yok dediler parmaklarimin arasına alıyorum sünme yapmıyor sorun yok kurcalatma dediler takip edeyim o zaman duruma göre yapariz dedim parça çok pahalı o yüzden değişelim demiyorum

Upvote 0
@Backup Güncelleme yapayim bugün temizlik yaptım biraz benzin kokusu şuan yok yağ kapağının yanindaki selenoid valfi söktüm temizleyecek bir durum yokmuş filtreler gayet temizdi yalniz filtrenin birisi kırık çıktı artik kimde ne zaman oldu bilmiyorum

İkincisi ilk çalıştırmada eksozdan benzin kokusu geliyor hâlâ hemen değil ama 1 2 dk sonra geliyor ayrıca dolum kapağının ordan geçerken benzin kokusu geliyor dış kapagi açıyorum içi leş gibi benzin kokusu dolmuş iç. kapagin contasimi eskidi acaba çatlaklar var bu contayi nerden alırız yada kapağı

Yakit normal ariza kaydı yok duman yok çekişte sorun yok o zaman kurcalatma abi benzin karışırsa anlarsin mutlaka dediler hpfp alip kendim değişmede sorun olurmu İnternete elektrigini kesin şunu yapin bunu yapin vs yazıyor tam anlayamadım normal bir şekilde sökülüp takılıyorsa elim anahtar tutar zaten yaparim

Ayrıca yağı kontrol ettim sünme yapıyor biraz aceleci davranmişım yağ iyi yani

Pcv valfini söktüm üfledim çektim bir tarafa hava geçirmiyor tabii nefesimiz buna uygunsa kolay söktüm ama bir iki tırnak kırıldı biraz daha dikkatli sökmek lazımmış

Ekli dosyalar

• 9466.jpg
    9466.jpg
    194 KB · Görüntüleme: 26
  • 9470.jpg
    9470.jpg
    89.4 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Upvote 0
Herkes bu araçların yağ eksiltme sorunu için kronik segman problemi deyip geçiyor. Asıl problem yüksek basınç benzin pompası yağa benzin karıştırıp segmanların aşınmasına sebep oluyor ve zamanla segman bozulduğu için yağ eksiltiyor. En yakın zamanda değiştir bence ilerde araç yağ eksiltirse daha büyük problem. Ben değiştirdim yağ eksiltmesi azaldı ama geç kaldığım için segman aşınmış yağ eksiltme devam ediyor.

Upvote 0
@datdat mantıklı imkanim olduğunda ilk işim olacak yalniz serviste çok pahalıdır dışarıda hitachi ve pierburg var sanırım bunlardan mi almalıyım kritik bir parça

Upvote 0
Bir miktar benzin kokması normal. Özellikle araç kısa mesafe kullanılıyorsa. Pompanın arızalı olup benzin basması olursa şayet aşırı keskin benzin kokar ve daha önemlisi yağ seviyesi belirgin yükselir...

**2016 öncesi yağ sekmanları farklıdır. (daha küçük ince) Tüketim bu sebepli. Daha önce forumda konuşuldu detaylıca.

Upvote 0
koku bendede var yıllardır kullanıyorum. çok belirgin bir koku keskin anlamamak mümkün değil. yağ kontrol ettiğimde dikkatimi çekmişti. benimkide aynı yağ yakan motor. senin durumunun birebir aynısı.

Upvote 0
Arkadaşlar yakit dolum kapagi için bugün bir parcaciya gittim yok dedi bence servisten al dedi servise gittim kapanmış İnternette buldum oem olarak yazıyor dandikmidir özellikle servisten al demesi biraz huylandirdi beni daha once değişen oldumu kapatirken çıt çıt ses geliyor ama benzin kokusu var contasi çatlak sanırım kaçıriyor

Upvote 0

Geri