Lastik Basınç Uyarısı Ne Zaman Çalışır?

İsim
Selim
Araç
Seat Arona 1.0 ecoTSI
Seat arona aracımda 33'deyken bu sistemi ayarlıyorum. 29'a düştüğünde dahi bir uyarı vermiyor maalesef. Ne zaman çalışır bu sistem?
Ek olarak yaz lastikleri kışa doğru ucuzlar mı bilginiz var mı?

İki hafta önce tecrübe ettim. Sağ arkaya vida girmiş, lastik basıncı 2 gün idare ediyordu. Bu süreçte yaralı lastiğin basınç 10 /15 lere düşene kadar düşük basınç ikazı vermedi. Bir hafta aracı hava basarak kullandım. 3 kez bu döngüyü tekrarlayarak teyit ettim . Yani 20 ler 25 lerde düşük basınç ikazı vermedi

15lere düşünce zaten lastiği dışardan da görürüz ya bu biraz gereksiz olmuş sanırım. Yani 25lerde uyarsa işe yarar bir şey olurdu.

Bildiğim kadarıyla lastiğin dönme sayısını hesaplayarak bildirim veriyor. Yani lastik indikçe çapı da küçüleceği için dönmesi gerekenden daha fazla dönünce uyarı veriyor. Mantığı bu şekilde diye biliyorum

Daha düşük basınçlarda uyarı veriyor, Emre'nin yazdığı gibi ABS modülünden bilgi alıyor. Bu sebep küçük basınç farklarında dönüş çapınız çok değişmediği için uyarı vermiyor. Bunun için basıncı direk okuyan modüller var, buda ayrı bir opsiyon tabi...

set ayarından sonra %30-40 gibi değer kaybetmesi gerekiyordu sanırım, ben 36'ya ayarladıktan sonra 26'da uyarı verir diye hesaplamıştım, bi kere uyarı verdi o da vida girince 13'e düşmüştü basınç, 91w lastikler olduğu için dışardan gözle patladığı belli olmuyordu

Benim tecrübem şöyle oluyor, lastikleri 36psiya ayarlıyorum ve kaydediyorum. Geçen uyarı verdi sağ ön lastik için, tekrar hava bastığımda gördüm ki 27psi'a düşmüş. Diğerleri 33-32 psi idi.

Yüzde kaçta düşerse düşsün hiç hatalı uyardığına denk gelmedim. Uyarı varsa vida da vardır diyorum direkt 😅

Geri