Dururken vitesi N'ye almak?

İsim
Zafer
Araç
Golf7
Herkese selamlar Ben ışıklarda durduğumda hep N ye alıyorum yada kısa süreli park halinde bir arkadaşım N ye almama gerek olmadığını frene tam basmamda yeterli olacağını hatta her durdugumda N ye çekip sonra D ye dönmem dişliler için uygun olmayacağını söyledi bu işin doğrusu nedir hangisi daha doğru ve sağlıklı teşekkür ederim 🙏🏼

Herkese selamlar Ben ışıklarda durduğumda hep N ye alıyorum yada kısa süreli park halinde bir arkadaşım N ye almama gerek olmadığını frene tam basmamda yeterli olacağını hatta her durdugumda N ye çekip sonra D ye dönmem dişliler için uygun olmayacağını söyledi bu işin doğrusu nedir hangisi daha doğru ve sağlıklı teşekkür ederim 🙏🏼
Frene tam basınca aynı işlevi görüyor hocam ancak işlevsel olduğunu düşünmüyorum bende aynı şekilde boşa atıyorum öyle durumlarda

dsg araçlarda n ye almaya gerek yoktur. frene ayak ucuyla değilde biraz daha fazla basmanız yeterli bazıları parmak ucuyla çok hafif basıyor araba gitmeye çalışıyor o zararlı. devirden anlarsınız zaten. autohold kullanırsanız daha rahat edersiniz bir kere frene basmanız yeterli sizin yerinize basıyor frene

Auto hold açıksa hiçbir şey yapmana gerek yok sadece kalkarken aniden gaza basma hafif tatlı basıp el frenini indirt sonra istediğin kadar gaza bas.

Auto hold açık değilse yine N ye almana gerek yok frene bas zaten aynı işlevi yapacak.

Önemli olan husus arabayı kararsız bırakmayın. Frene tam basın.

Arac 2014 1.2 TSI
Otomatik Şanzıman Ne Zaman Boşa Atılır? Burada çok güzel bir anlatım var, işin özü seçimi yine bize bırakıyor. Şanzıman mekatroniğimi yoksa debriyaj yayı mı bozulsa daha külfetli? Ona bakmak lazım. Ben debriyaj yayından yana kullanıyorum tercihimi, araçta benim için o işi yaptığından kafam rahat. Araç park pozisyonlarında kuralına uygun hareket etmek daha kıymetli bence.

Otomatik Şanzıman Ne Zaman Boşa Atılır? Burada çok güzel bir anlatım var, işin özü seçimi yine bize bırakıyor. Şanzıman mekatroniğimi yoksa debriyaj yayı mı bozulsa daha külfetli? Ona bakmak lazım. Ben debriyaj yayından yana kullanıyorum tercihimi, araçta benim için o işi yaptığından kafam rahat. Araç park pozisyonlarında kuralına uygun hareket etmek daha kıymetli bence.
Aynen bu videoyu izledim boşta N ye almaya alıştığımız için hangisi doğru emin olamadım bugün kulllanimda N ye almadım alışmak gerek biraz :)

Geri