Leon'daki phev hibrit yada elektrikli Golf gelecek mi 8.5 için?

İsim
mehmet

linkteki golf rengi hangi gri acaba?

bir de leon ile beraber satılan phev motor golf için neden gelmiyor?

tamamen elektrikli golf gelecek mi türkiyeye?

tesla alamadık golf alma niyetim var.

Benim bildiğim 2029 - 2030 yıllarında mk9 da elektrikli bir golf tanıtılacak ama aynı zamanda içten yanmalı motorların üretimi özellikle gti ve r modellerinde devam edecek diye biliyorum.
Yanlışım olabilir konu hakkında her yerde farklı bir şey söyleniyor.

PHEV golf gelecek diye okumuştum, fakat fazla adet gelmeyebilir. Malum ÖTV etkisi. Sizin linkteki araç golf'ün GTE modeli. Bize gelecekler GTE olmayacaktır. Leon gibi olur.

Son zamanlarda bir kaç Leon PHEV kullanıcısından böyle arızalar ve servis sorunları görüyorum. VW de PHEV için biraz erken olabilir.

"''13/05/2025'de Seat Leon Phev 204 PS marka, 41***326 plakalı aracı sıfır kilometre olarak Çekmeköy Kayadibi Otomotiv'den teslim aldım. 20/05/2025'de 12V akü bitmesi sebebiyle aracım otoparkımda çalışmadı. Servisi aradığımda, takviye için teknik ekip gönderildi ve takviye ile aracım çalıştırıldı.

21/05/2025 tarihinde tekrar 12V akü bitti ve tekrar teknik servis ekibi gelip aracımı akü takviyesi ile çalıştırdı. 04/06/2025'de aracım, asıl ve yedek anahtarın ikisini de tanımadı ve çalışmadı. Tekrar teknik servis elemanı yönlendirildi. Akü takviyesi yapıldı ve kutup başı sökülüp takıldı, ancak araç hiçbir şekilde anahtarı algılamadı ve çalışmadı.

Bunun akabinde, Doğuş Oto'nun yönlendirdiği çekici yardımıyla Doğuş Oto Kartal servisine (360 km'de iken) çekildi. 29/07/2025'de tarafıma onarım yapıldığı belirtilerek araç teslim edildi. Bu süreçte aracımda 12V akü, akü kontrol ünitesi ve yüksek voltaj aküsü şarj cihazının değiştiği belirtildi.

09/08/2025 tarihinde E5 İstanbul yönünde seyir halindeyken araç far arızası ikazı verdi. Doğuş Oto Kartal servisine yakın olmam nedeniyle hiç durmadan servise gittim. Arızanın tespiti sırasında ben oradayken araç anahtarı yine algılamadı ve çalışmadı; 04/06/2025'deki arızanın aynısını verdi ve buna far arızası eklendi.

12/08/2025'de Doğuş Oto Seat bakım müdürü s*** Bey tarafımı arayarak aracı çalıştıramadıklarını, Seat İspanya genel merkeze konuyla ilgili yazı gönderdiklerini ve gelecek yanıta göre onarım işlemlerinin devam edeceğini tarafıma bildirdi. 04/06/2025'de araç çekici ile servise çekilirken sol marşpiyel tarafında kaporta hasarı oluştu.

Konuyla ilgili, çekiciye yüklenirken ve çekiciden indirilirken video çektim; görüntülerde net şekilde yüklenirken hasarın olmadığı, çekiciden indirilirken hasarın oluştuğu belirgin. Ben, bu aracın özellikle aynı arızayı iki kez tekrarlaması ve yolda bırakma seviyesinde arıza oluşu sebebiyle hukuki hakkım olan misliyle değişimini veya aracın anlık bedelinin tarafıma iade edilip aracın iadesini talep etmekteyim.''

Geri