Golf 7.5 vs Golf 8 GTI ?

İsim
Ahmet
Araç
Golf 7.5 1.6 TDI Bluemotion Highline
Merhabalar,
Günlük hayatta kullandığım 1.6 tdı 7.5 aracımın yanına hafta sonları gazlamak ve otobanda biraz viraj kasmak için Allah kısmet ederse bir araç daha almayı düşünüyorum aklımdan geçenler Golf 7.5 R ve 8 GTİ arasında kararsızım daha önce iki aracıda hiç kullanmadım kullanan arkadaşlar bilgi verebilir mi ?

Kalbim 7.5 Aklım 8 diyor çok kararsız kaldım.

Sorunuzun cevabı sizin beklentileriniz ile alakalı. 8 GTI kullanmıştım ve çok keyif aldığımı söyleyebilirim ve benim için çok yeterli gelmişti. Fakat sizin yaşadığınız ikilemde kalsam R R'dır diyerek 7.5 R seçerdim. Bunda da 4 çeker oluşu büyük etkiye sahip olurdu.

ben ikisini de kullanmadım. 7.5 R 'ın temizini bulmak zordur. 8 GTi'ın temizini çok daha kolay bulursun.

misal bu araç gibi https://www.sahibinden.com/ilan/vas...-golf-gti-2.0-tsi-245-ps-dsg-1235659995/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...-boyasiz-i-tramersiz-i-stock-1257528176/detay

Bu araç aklıma yatıyor henüz satıcıyla görüşmedim ve kendi kafamda tam karar vermedim öncellikli rengim lacivert ama temizini bulmak gerçekten zor

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...-boyasiz-i-tramersiz-i-stock-1257528176/detay

Bu araç aklıma yatıyor henüz satıcıyla görüşmedim ve kendi kafamda tam karar vermedim öncellikli rengim lacivert ama temizini bulmak gerçekten zor

Dün öğleden önce görüşmüştük araç opsiyonluymuş salıya kadar hocam.

Tercih kısmına gelecek olursak stock mk8 gti pahasının hakkını veremediği kanaatindeyim. 245hp ve 2.0'a göre sesi soluğu da hayli az . Gerekli performans yükseltmelerle eminim ki R kıvamında bir tat verecektir. 1.seviye yazılım ile 300hp geliyor herhangi bir modifikasyon yapılmazsa. Eğer filtre,spor kat, freeflow susturucu ile desteklenirse stage2 aşamasında 340-360 civarı güçler sunuyor. Eğer gerekli yükseltmeler yapılacaksa kesinlikle tercih mk8 gti.

7.5 R düşük km olarak nadiren de olsa stock araçlar düşebiliyor. Haldex avantajı olduğu için kafa karıştırması çok normal stock seviyede araç beklentileri tamamen karşılar

Dün öğleden önce görüşmüştük araç opsiyonluymuş salıya kadar hocam.

Tercih kısmına gelecek olursak stock mk8 gti pahasının hakkını veremediği kanaatindeyim. 245hp ve 2.0'a göre sesi soluğu da hayli az . Gerekli performans yükseltmelerle eminim ki R kıvamında bir tat verecektir. 1.seviye yazılım ile 300hp geliyor herhangi bir modifikasyon yapılmazsa. Eğer filtre,spor kat, freeflow susturucu ile desteklenirse stage2 aşamasında 340-360 civarı güçler sunuyor. Eğer gerekli yükseltmeler yapılacaksa kesinlikle tercih mk8 gti.

7.5 R düşük km olarak nadiren de olsa stock araçlar düşebiliyor. Haldex avantajı olduğu için kafa karıştırması çok normal stock seviyede araç beklentileri tamamen karşılar
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim hocam.

Stock olmak kaydıyla tercihimi R yanında kullanırdım. Ama bulmak zor olacaktır. Geçen yıl vardı bi tane ilanlarda stock 7.5R 2018 model 2019 çıkışlı yarış mavisi 27.000’deydi sanırım.

Cevabım hangisi daha iyi kondisyonda ise o.
Bu araçların kmsi ve kondisyonu diğer araçlara göre x2 daha fazla yıpratıyor, kullan kişiler genelde performansını sonuna kadar kullanıyor, pist olsun, roll olsun :)
Ama her ikiside çok temiz olarak düşünürsem ben 7.5R derdim. Tabi stock ise.

Merhabalar,
Günlük hayatta kullandığım 1.6 tdı 7.5 aracımın yanına hafta sonları gazlamak ve otobanda biraz viraj kasmak için Allah kısmet ederse bir araç daha almayı düşünüyorum aklımdan geçenler Golf 7.5 R ve 8 GTİ arasında kararsızım daha önce iki aracıda hiç kullanmadım kullanan arkadaşlar bilgi verebilir mi ?

Kalbim 7.5 Aklım 8 diyor çok kararsız kaldım.
hocam nimet seçilmez 8 hiç denemedim ama 7,5 R apayrı birşey tavsiye ederim bir keresinde almanyada kullanmıştım aman allahım bu nasıl bir şey dedim bu arabaysa benim 65 beygir symbol ne :)

Geri