Kendimce demir tozu ve kil uygulaması

AhmetCakmak

Yönetici

İsim
Ahmet Çakmak
Araç
Q2 1.0 TFSI
Araba demir tozu yuvasına dönüp yıllar önce aldığım birkaç detay malzemesinin çürüyüp gideceğini düşünerek eksik olan birkaç malzemeyi de tamamlayıp köye gidince uygulamaya koyuldum. :) İstanbul’da uğraşması zor malum.

Ara sıra jantlar için demir tozu temizliği yapıyordum ama ilk defa boya üzerinde uygula deneyimim oldu. Uygulama sonucunda demir tozları tamamen olmasa da epey temizlendi, kaputtaki inatçı demir tozları için çok zorlamadım ilk deneyimim olduğundan. Videolar ve forumdaki şu konudan faydalandım.

İlk olarak yün eldiven ve Valet Pro Foamula 1 şampuan ile çift kova yaparak arabayı güzelce yıkadım. Kaputtaki demir tozları epey fazlaydı, yıkama sonra görüntü:
IMG_8717.jpeg

Yüzeyin kurumasını beklemeden demir tozunu uyguladım. İlk spreyleme işlemi yetersiz gibi gelince bir kez daha uygulayıp kil ile temizledim.

IMG_8722.jpeg IMG_8723.jpeg

Sonrasında diğer kısımlara geçtim. En kirli alanlar kaput ve bagaj kapağıydı.

IMG_8725.jpeg IMG_8727.jpeg
IMG_8728.jpeg IMG_8730.jpeg

Demir tozu temizliği sonrasında arabayı tekrardan yıkayıp Polytop Velox Shine sıvı hızlı cilayı uyguladım.

IMG_8732.jpeg IMG_8735.jpeg

Toplam 3 saat süren uygulama sonucunda; demir tozları temizlenince araç kendine geldi. Hızlı cilayı uyguladım ama araba 6 yıldır pasta cila görmediği için hare izleri bolca var. Belki önümüzdeki aylarda güzelce detailing işlemi yaptırırım ama şimdilik bu uygulama köyde boş vakit geçirmek güzel oldu.

IMG_8736.jpeg IMG_8744.jpeg
IMG_8743.jpeg IMG_8741.jpeg

“O öyle olmazdı şöyle olması lazım” vs diyecek varsa her türlü yoruma açığım. :)

İyi forumlar.

benim aracımın ilk sahibi aracı sadece bakımı gelince servise götürmüş ara sıra da yıkamacıda yıkatmış

aldığımda tane tane sarı sarı demir tozları üstünde gözüküyordu. aracı kurularken bildiğin bez takılıyordu o derece bir demir tozu vardı.

kolları sıvadım aracı güzelce yıkayıp demir tozu temizliği yaptım ama halen istediğim pürüssüzlükte değildi.

carpro markasının beyaz kil hamurunu aldım. bide hafif sıcak suya biraz apc (genel temizleyici) karıştırıp güzelce aracın her yerine kil temizliği yaptım. resmen kili sürdükçe temiz arabadan çamur gibi siyah siyah pislik akıyordu.

güzelce tüm araca yaptım. arabanın kaportası bebek poposu kıvamına geldi :D :D

meguiarsın correction compoundu vardı elimde kalın pasta olarak geçer el ile uygulamaya uygundur güzelce 3 saat el ile pasta yaptım.

ertesi gün aracı yıkayıp vonixx carnabua wax uyguladım sonrasında ise sürekli her yıkamada Koch chemie protector wax kullandım. (ıslak cila)

IMG_5010.JPEG
üzerinden 1 yıl geçmesine ve dağ bayır demeden her türlü koşulda kullanmama rağmen durum bu şekilde.

Araba demir tozu yuvasına dönüp yıllar önce aldığım birkaç detay malzemesinin çürüyüp gideceğini düşünerek eksik olan birkaç malzemeyi de tamamlayıp köye gidince uygulamaya koyuldum. :) İstanbul’da uğraşması zor malum.

Ara sıra jantlar için demir tozu temizliği yapıyordum ama ilk defa boya üzerinde uygula deneyimim oldu. Uygulama sonucunda demir tozları tamamen olmasa da epey temizlendi, kaputtaki inatçı demir tozları için çok zorlamadım ilk deneyimim olduğundan. Videolar ve forumdaki şu konudan faydalandım.

İlk olarak yün eldiven ve Valet Pro Foamula 1 şampuan ile çift kova yaparak arabayı güzelce yıkadım. Kaputtaki demir tozları epey fazlaydı, yıkama sonra görüntü:
IMG_8717.jpeg

Yüzeyin kurumasını beklemeden demir tozunu uyguladım. İlk spreyleme işlemi yetersiz gibi gelince bir kez daha uygulayıp kil ile temizledim.

IMG_8722.jpeg IMG_8723.jpeg

Sonrasında diğer kısımlara geçtim. En kirli alanlar kaput ve bagaj kapağıydı.

IMG_8725.jpeg IMG_8727.jpeg
IMG_8728.jpeg IMG_8730.jpeg

Demir tozu temizliği sonrasında arabayı tekrardan yıkayıp Polytop Velox Shine sıvı hızlı cilayı uyguladım.

IMG_8732.jpeg IMG_8735.jpeg

Toplam 3 saat süren uygulama sonucunda; demir tozları temizlenince araç kendine geldi. Hızlı cilayı uyguladım ama araba 6 yıldır pasta cila görmediği için hare izleri bolca var. Belki önümüzdeki aylarda güzelce detailing işlemi yaptırırım ama şimdilik bu uygulama köyde boş vakit geçirmek güzel oldu.

IMG_8736.jpeg IMG_8744.jpeg
IMG_8743.jpeg IMG_8741.jpeg

“O öyle olmazdı şöyle olması lazım” vs diyecek varsa her türlü yoruma açığım. :)

İyi forumlar.
Hocam demirtozu korkulacak bir uygulama değildir yıkama yaptıktan sonra iyi bir markanın ürünü olmak koşuluyla araçtan araca göre 3-5 ayda bir boyaya sıkıp 5 dakika bekledikten sonra durulayarak bitirilir. Boyanın solgunluğu ortadan kalkar iyidir elinize sağlık

Geri