Bisiklet Taşıma Askısı

Araç
Golf 1,5
Merhaba,2023 Model (Golf 8) R-Line m var.Şöyle bir sorun/sorum var.Bisiklet aldım ve taşıma aparatı almak istiyorum ama bir yerde denedim üstelik pahalı bir üründü.Fakat üstteki spoileri çok kastırıyor ve neredeyse kıracak.E zaten sonradan takılma bir spoiler değil orjinal çıkışlı hepinizin bildiği gibi.Bizim aracımıza uygun bir bisiklet taşıma askısı aparatı bulamıyorum.Bu konuda yardıma ihtiyacım var.Bildiğiniz uyan bir Bisiklet Taşıma Askısı önerirseniz çok mutlu olurum.Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

NOT: FOTODAKİ OLMUYOR ÇOK KASTIRIYOR VE EĞİYOR!!!

Ekli dosyalar

• askı.jpg
    askı.jpg
    241.5 KB · Görüntüleme: 25

Rack Repuclic BC-2090 3 lü taşıma aparatını kullanıyorum, yurt dışına defalarca bisiklet taşıdım, askılı tip taşıyıcıların montaj şekli iki kanca yukarı spoilere takılıyor iki kanca bagaj kapağının alt tarafına ve iki tanesi yanlara, daha önce 2012 fr aracımda kullandım aynı taşıyıcıyı, aracın spoyler malzeme olarak çok ince olduğundan biraz esneme yapıyordu, sanırım sizinki de ince, b7 v e b8 variant passatlarda kullandım onların spoyler daha kalın malzemeden yapılmış esneme yapmıyor,alternatif olarak tavan taşıyıcı kullanabilirsiniz,

Ekli dosyalar

• IMG-20191107-WA0002.jpg
    IMG-20191107-WA0002.jpg
    187.7 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG-20191214-WA0000.jpeg
    IMG-20191214-WA0000.jpeg
    427.5 KB · Görüntüleme: 20
  • WhatsApp Görsel 2025-08-14 saat 16.54.54_6c9364d9.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-08-14 saat 16.54.54_6c9364d9.jpg
    266.6 KB · Görüntüleme: 20
Rack Repuclic BC-2090 3 lü taşıma aparatını kullanıyorum, yurt dışına defalarca bisiklet taşıdım, askılı tip taşıyıcıların montaj şekli iki kanca yukarı spoilere takılıyor iki kanca bagaj kapağının alt tarafına ve iki tanesi yanlara, daha önce 2012 fr aracımda kullandım aynı taşıyıcıyı, aracın spoyler malzeme olarak çok ince olduğundan biraz esneme yapıyordu, sanırım sizinki de ince, b7 v e b8 variant passatlarda kullandım onların spoyler daha kalın malzemeden yapılmış esneme yapmıyor,alternatif olarak tavan taşıyıcı kullanabilirsiniz,
Teşekkür ederim cevabınız için.Tamda dediğiniz gibi benim spoilerde ince evet.çaresiz kaldım ne yapacağım bilmiyorum.tavan taşıyıcı nasıl oluyor acaba?O nasıl bir şey

Teşekkür ederim cevabınız için.Tamda dediğiniz gibi benim spoilerde ince evet.çaresiz kaldım ne yapacağım bilmiyorum.tavan taşıyıcı nasıl oluyor acaba?O nasıl bir şey
tavan çıtaları vidalamanız lazım
b515290fcfe2519bc00f004bcd852543.jpg

Tavan bisiklet taşıyıcı için önce ara atkı almalısınız, arkadaşın attığı çeki demirine takılan modeller var, fakat çeki demiri taktırıp ruhsata işletmeniz gerek biraz maliyetli bir iş,

Size Thule Clip On modellerini önerecektim, kayış vs yok fakat spoilerı kastıracağı için olmaz. Megane'ın spoilerı bir seyahatimde kopmuştu...

Bkz @Tolgakurt
Image (4).jpeg

Tavan taşıyıcı tavsiye ederim.

tavan çıtaları vidalamanız lazım
b515290fcfe2519bc00f004bcd852543.jpg

Yalnız bu vidalama değil, kapının üstüne geçip kastırılıyor. Bisiklet taşıyıcılar ise aparatlarıyla kitleniyor. Vidalama, tavanı "fix point" olan araçlarda geçerli, yani tavanda vida yeri olan araçlar; Golf öyle değil. @POTATOmehmet

IMG_2327.jpegIMG_2327.jpegBen bu şekilde kullanıyorum sıfır çizilme ve stres 😅

Hocam nasıl sıfır stres? Arkadan bir araç vursa bisikletiniz arada tost olur... @profesor

Size Thule Clip On modellerini önerecektim, kayış vs yok fakat spoilerı kastıracağı için olmaz. Megane'ın spoilerı bir seyahatimde kopmuştu...

Bkz @Tolgakurt
Image (4).jpeg

Yalnız bu vidalama değil, kapının üstüne geçip kastırılıyor. Bisiklet taşıyıcılar ise aparatlarıyla kitleniyor. Vidalama, tavanı "fix point" olan araçlarda geçerli, yani tavanda vida yeri olan araçlar; Golf öyle değil. @POTATOmehmet

Hocam nasıl sıfır stres? Arkadan bir araç vursa bisikletiniz arada tost olur... @profesor
Hocam cahilliğimi mazur gör bir arkadaş symbolune takmıştı da vida ile bununda öyle olduğunu sandım

Bkz @Tolgakurt
Image (4).jpeg

Renault symbol aracıma bir askı önerebilir misiniz acaba ama bagaja bağlı olanlardan

Bkz @Tolgakurt
Image (4).jpeg

Hocam arkadan vuran için çözüm yok maalesef ama ben çeki demiri taktıktan sonra bile şunu fark ettim arkadamda bana tampon yapan sayısı bariz bir şekilde azaldı. Sökülüp takılan çeki demiri taktırdım ama bunu fark edince hiç sökmüyorum. Biraz maliyetli fakat park ederken bile kimse çok yanaşmıyor o yüzden mini kasko gibi oldu. Bisiklet zevkiniz varsa en sağlıklı yöntem çeki demiri üzerine takılan aparatlar ben bagaja takılanı denedim araca çok zarar veriyor maalesef bir daha kullanmadım.

Geri