Hocam merhaba öncelikle hoşgeldiniz keyifli forumlar dilerim.
1.4 tsi 2015 sonrası 125 beygir olarak gelir. 6.ay sonrası üretimlerde çıkar öncesi 122 beygirdir. yağ eksiltme veya yakma gibi sorunlar olabiliyor kullanıcısına bağlı olarak.
1.6 tdi 2015 model 110 beygir gelir. dizel araç seviyorsanız tercih edebilirsiniz
1.4 tsi da ağır bakım ve buji yağ değişimi hariç masraf etmezsiniz.
1.6 tdi da enjektörler 160-170 binden sonra masraf açabiliyor revizyonu 20-25 bin tl arası, değişimi 60 bin tl yi buluyor.
dsg konusuna gelicek olursak.
2015 6.ay sonrası üretim tüm golflerde gen2 dediğimiz 2. nesil dsg gelir. bu dsglerin mekatroniği güncel versiyon olup kart arızası gibi durumları çok nadir yaşarsınız ayrıca kavraması daha uzun ömürlüdür.
kendim 1.6 tdi 110 hp highline 2015 golf kullanıcısı olarak 147 binde bakım amaçlı şanzıman yağı mekatronik yağı ve mekatronik basınç tüpünü güçlendirilmiş olarak taktım.
ardından 174 binde kavrama volan değiştirdim üzerinden çıkan kavrama volan fabrikanın taktığı yani ilk defa değişti
normalde 60-70 binde kavrama değiştiren kullanıcılar var.
size tavsiyem, 2015-2016 model 1.4 tsi comfortline veya highline bulabiliyorsanız allstar paket tercih etmeniz. bütçenizi zorlamaz keyifle binersiniz golflerde retrofit diye tabir ettiğimiz sonradan özellik ekleme mevzusu var çok kolay bi şekilde paranız oldukça aracınızın donanımını artırabilirsiniz.
oynanmış dönüşüm yapılmış araçlar son çare alınmalı, öncelik orijinal ellenmemiş bakımları zamanında yapılmış bilinçli kullanıcıdan olmalı. km 150 bine kadar alınabilir
şase podye airbag direkler bagaj havuzunda işlem yok ise, 1-2 parça değişenli araçta alabilirsiniz bu konuda takıntılı olmaya gerek yok kaputu 4 tane vida tutuyor hasar almıştır yenisi ile değişmiştir. macunlu olmasından çok daha iyidir
kronik sorunlara gelicek olursak
bagaj içinde su alma tavandan su alma gibi kronik sorunları var bunlar genelde sonradan çekilmiş tesisat kablolarından veya sonradan yapılmış geri görüş kamerasından kaynaklanıyor. çözümü basit ama yine de bakmakta fayda var.
cam tavanlı araçlarda cam tavan çerçevesi çatlıyor. kronik. değiştirmeye kalksanız çok pahalı ve tekrardan çatlayabiliyor. genelde çatlak kısıma macun çekip folyo ile kaplıyorlar.
son olarak antifriz mevzusu, yedek su bidonunda paslanma veya normal su varsa. kaputu kapatıp satıcı ile vedalaşıp ivedilikle aracı terk ediniz
ek olarak fiyatı uygun ise 110 beygir 2015 6. ay üretim 1.2 tsi golf tercih edebilirsiniz 6. ay öncesi 105 lik gelir ve malesef onlarda yağ yakabiliyor.
1.0 tsi hiç almayın 3 silindirli performansı her ne kadar yeterli olsada uzun vadede pek güvenilir bi seçenek değil piyasasıda diğer motor seçenekleri kadar yok.
aklıma yeni geldi. tekrardan düzenleme yapıyorum 1.4 tsi ların golf 7 kasada 140, 7.5 kasada 150 lik versiyonlarıda bulunmakta. bunları da gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz 125 liğe göre yakıtı daha az ve daha performanslı motorlardır. turbo yazılım hariç aynı motor diye biliyorum ufak farklılıklar bulunmakta 125 lik ile