Benzin depo kapağında basınç oluşması, benzin kokusu gelmesi sorunu ve çözümü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan datdat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
vedat gürpınar
Benim aracın kmsi yüksek olduğundan mıdır nedir(350.000km) araçta bulunan aktif karbon fitre görevini yapmıyordu. Parça serviste 11 bin TL ve yan sanayisine de güvenemediğim için tamir yoluna girmeye karar verdim. Tamirini yapıp YouTube a yükledim sizinle de paylaşayım dedim.
Araç 1.2 TSI cjz motor

Elinize sağlık hocam.
Kapak açınca dıpss diye boşalma sesi ondan mıydı demek.
Ben normal sanıyordum, eski aracım hep öyleydi.
Şimdiki araçları yarın bir deneyeyim bakayım.

Upvote 0
Elinize sağlık hocam.
o normal bir kaç kez benim de basıma geldi değil mi abi @forzaGilles

Upvote 0
Benim aracın kmsi yüksek olduğundan mıdır nedir(350.000km) araçta bulunan aktif karbon fitre görevini yapmıyordu. Parça serviste 11 bin TL ve yan sanayisine de güvenemediğim için tamir yoluna girmeye karar verdim. Tamirini yapıp YouTube a yükledim sizinle de paylaşayım dedim.
Araç 1.2 TSI cjz motor
Benimde başıma geldi benzer durum ancak benim arıza depo içerisinde bulunan benzin buharını emme manifolduna gönderen kanister valf arızalı çıktı

Upvote 0
Elinize sağlık hocam.
sadece depo kapağında basınç olsa belki umursamazdım ama fena koku gelmeye başlamıştı

Upvote 0
sadece depo kapağında basınç olsa belki umursamazdım ama fena koku gelmeye başlamıştı
Haklısınız,
Bu depo kapağındaki basınç birebir sorun değil galiba.
Neden dersek; 2023 Golf 8 de denedim bugün yakıt alırken, onda da çıktı aynı tıslama sesi.

Upvote 0
Haklısınız,
Bu depo kapağındaki basınç birebir sorun değil galiba.
Neden dersek; 2023 Golf 8 de denedim bugün yakıt alırken, onda da çıktı aynı tıslama sesi.
benzin az kaldığı zaman da bir miktar basınç oluşabilir o modelde bir araçta sıkıntı olacağını sanmıyorum

Upvote 0

Geri