Golf 8.5 balata ya da disk gıcırtı sesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Jarvis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Buğra
Araç
Golf 2024
Arkadaşlar merhaba 8.5 golf aracımız 1 senede 2 bin km kadar yapmıştı, genelde garajda yattı araç.

Şöyle bir problemimiz var (auto golf açık yada kapalı farketmeksizin) araç soğukken hareket etmeye niyetlenince ilk kalkışta d ye alıp frene basılı tutup direksiyonu döndürüyorum manevra için. Tam bu noktada ya balata ya da diskten gıcırtı sesi geliyor. Gaza basmadan d konumuyla harekette böyle bir gıcırtı var genel olarak. Sanki balatalar bir yere sürtüyor gibi.

Servise bakım için gittiğimde diskler araç garajda yattığı için korozyon olmuş dediler. Sorunu çözen bir cevap olmadığı için tatmin olmadım tabi. Bu problemi yaşayan ya da fikri olan var mıdır?

Frene basarken arabayı çevirirsen gıcırtı sesi normal her arabada var bu. Hatta şunu söyliyim arabanı kitle el freni çekik olsun. Arabayı arka çamurluk üstündeki direkten sağa sola salla gacır gucur sesler duyacaksın :)

Frene basarken arabayı çevirirsen gıcırtı sesi normal her arabada var bu. Hatta şunu söyliyim arabanı kitle el freni çekik olsun. Arabayı arka çamurluk üstündeki direkten sağa sola salla gacır gucur sesler duyacaksın :)
Hepsi otomatik olmak üzere clio, a3, corolla, i20 ve egea kullandım ancak bu tarz bir ses duymamıştım. Dediğin gibidir umarım

Geri