Golf 7 Hararet göstergesi 90 dereceye yükselmiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mahlep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Erhan
2014 Model Golf 7 1.2 tsi aracımın hararet göstergesi 90 dereceye gelmiyor.Araçta herhangi bir sorun yok.neden yükselmez ?Yorumlarınızı rica edeceğim

Termostat ya da fan müşürü arızası olabilir.
termostat arızasından motor ısısı 70 derecelerde kalıyormuş.Sadece termostat değişimi yapılamıyormuş ,bunun yanında devir daim pompasında değişmesi gerektiğini hem yetkili servis Hem de özel servis söyledi.
Yetkili servis sadece devirdaim entegre termoatatı 9500 tl civarına parça olarak verebileceklerini ,serviste takılımn ücretinin zubizu indirimi ile 15000 tl olacğıını söylediler.Alman malı geba devirdaim termostat setini 2900 tl ye buldum.Ünye Samsun arasında güvenilir bir ustaya taktırmak istiyorum.Usta tavsiyesi rica ediyorum.

Upvote 0
termostat arızasından motor ısısı 70 derecelerde kalıyormuş.Sadece termostat değişimi yapılamıyormuş ,bunun yanında devir daim pompasında değişmesi gerektiğini hem yetkili servis Hem de özel servis söyledi.
Yetkili servis sadece devirdaim entegre termoatatı 9500 tl civarına parça olarak verebileceklerini ,serviste takılımn ücretinin zubizu indirimi ile 15000 tl olacğıını söylediler.Alman malı geba devirdaim termostat setini 2900 tl ye buldum.Ünye Samsun arasında güvenilir bir ustaya taktırmak istiyorum.Usta tavsiyesi rica ediyorum.
Elit auto Utku Ustayi tavsiye ederim . Parcayi oradan tedarik edebilirsiniz.

Upvote 0
Araçta iki adet termostat var senin problemin üst kısımda olan ve söküp takması çok basit bence bir termostat al tak o kadar para vermeye değmez. Öyle dedikleri gibi termostat uymuyor olayı iç kısımda kalan motor bloğuna oturan termostat için geçerli onu değiştirmeye gerek yok. Altta termostatın olduğu yeri işaretledim o kısımdan takılacak

Ekli dosyalar

• IMG_20250808_214805.jpg
    IMG_20250808_214805.jpg
    34.9 KB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_2025-08-08-21-46-45-783_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2025-08-08-21-46-45-783_com.android.chrome-edit.jpg
    61.3 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Upvote 0
Araçta iki adet termostat var senin problemin üst kısımda olan ve söküp takması çok basit bence bir termostat al tak o kadar para vermeye değmez. Öyle dedikleri gibi termostat uymuyor olayı iç kısımda kalan motor bloğuna oturan termostat için geçerli onu değiştirmeye gerek yok. Altta termostatın olduğu yeri işaretledim o kısımdan takılacak
Bu araçta termostat ayrı değişmiyor bildiğim devirdaim komple değişiyor

Upvote 0
Ayri değişebilir üst üste takılı iki parça zaten mesela ben devirdaim kaçıriyor diye gittim söktüler sökmüşken termostati da değişelim dedim kolay kolay ariza veren bir parça değil dediler sadece devirdaim değişti tek başına devirdaim satılıyor ama tek termostati bilmiyorum satiliyorsa değişebilir sorun yok o zaman

Upvote 0

Geri